Αυτή η λάμψη στον Άρη αναζωπυρώνει τις εκτιμήσεις

Αυτή η λάμψη στον Άρη αναζωπυρώνει τις εκτιμήσεις

Τ είναι αυτή η λάμψη από το Curiosity αναρωτήθηκαν κάποιοι και κάποιοι άλλοι είχαν έτοιμη απάντηση!

Αυτή η λάμψη στον Άρη αναζωπυρώνει τις εκτιμήσεις

Αυτή τη φορά είναι μια έντονη λάμψη σε φωτογραφία από την επιφάνεια του πλανήτη που προβληματίζει τους επιστήμονες και γεννά νέες θεωρίες.

Βέβαι ο Άρης είναι ο πλανήτης που για κάποιο σκοτεινό λόγο, έχει δημιουργήσει πολύ ίντριγκα. Περίεργες φωτογραφίες, παρελθόν γεμάτο νερό, πιθανότητα ζωής. Οι φωτογραφίες που τράβηξε το ρομποτικό όχημα Curiosity της NASA έρχεται να προσθέσει άλλο ένα, που μπορεί να δώσει άφθονη τροφή στους συνωμοσιολόγους. Είναι μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, μπροστά από ένα βραχώδες τοπίο, στην οποία μια μακριά και ακανόνιστη λευκή λάμψη φαίνεται να περνάει πάνω από αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάμερες του οχήματος έχουν τραβήξει φωτογραφίες με ανωμαλίες, οι οποίες δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση μια φωτογραφία του 2014.

Η ανωμαλία αυτή τη φορά ήταν μάλλον αστραπιαία, καθώς οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ένα λεπτό πριν και ένα λεπτό δεν δείχνουν καμία λάμψη.

Οι συνωμοσιολόγοι και οι μονίμως καχύποπτοι για μια ακόμη φορά πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινους. Αυτό αυτοί, γιατί η NASA θεωρεί σαφώς πιθανότερο ότι η λάμψη προέρχεται από κάποια ηλιακή αντανάκλαση στους βράχους ή από την κοσμική ακτινοβολία (η οποία έρχεται από το Διάστημα) ή από μια αναλαμπή στον ίδιο το φακό της κάμερας.

Το Curiosity έφθασε στον γειτονικό πλανήτη το 2012 και διαθέτει 17 κάμερες. Ολα αυτά τα χρόνια περιδιαβαίνει αργά τον Άρη και έχει στείλει στη Γη ένα μεγάλο όγκο δεδομένων και φωτογραφιών.

«Σε χιλιάδες εικόνες που έχουμε πάρει από το Curiosity, βλέπουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα μερικές με φωτεινά σημεία. Οι πιο πιθανές εξηγήσεις είναι ότι προκαλούνται από κοσμικές ακτίνες ή από το φως του Ήλιου που αντανακλάται από τις επιφάνειες των βράχων», δήλωσε ο Τζάστιν Μάκι, μέλος της επιστημονικής ομάδας του οχήματος.

Loader