Όνομα γνωστού συγκροτήματος έδωσε η NASA σε λίθο του πλανήτη Άρη

Όνομα γνωστού συγκροτήματος έδωσε η NASA σε λίθο του πλανήτη Άρη

Οι Rolling Stones εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους

Όνομα γνωστού συγκροτήματος έδωσε η NASA σε λίθο του πλανήτη Άρη

Ο λίθος, μεγέθους μπάλας του γκολφ, κέρδισε την προσοχή των επιστημόνων όταν βρέθηκε να κυλά για απόσταση ενός περίπου μέτρου κοντά στο σημείο προσγείωσης του διαστημόπλοιου InSight τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ομάδα της NASA ονόμασε την πέτρα «Rolling Stones Rock» τιμώντας την για την μεγαλύτερη απόσταση που έχει κάνει μια πέτρα σε προσγείωση σε άλλο πλανήτη -σημειολογικά, για τα 55 χρόνια που βρίσκονται στο μουσικό «κουρμπέτι» οι Βρετανοί ρόκερ.

Η Dr. Lori Glaze, διευθύντρια του Planetary Science Division της NASA στην Ουάσινγκτον είπε: «Το όνομα Rolling Stones Rock είναι απολύτως ταιριαστό. Μέρος της αποστολής της NASA είναι να μοιράζεται τη δουλειά της με διαφορετικά κοινά. Όταν ανακαλύψαμε ότι οι Stones θα είναι στην Πασαντίνα, το να τους τιμήσουμε έτσι φάνηκε ένας διασκεδαστικός τρόπος να αγγίξουμε τους οπαδούς τους σε όλο τον πλανήτη».

«Έχω δει πολλές αρειανές πέτρες στην καριέρα μου. Αυτή πιθανότατα να μην συμπεριληφθεί σε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις, αλλά είναι σίγουρα μία από τις πιο κουλ», συμπλήρωσε ο γεωλόγος της NASA, Matt Golombek.

Οι Stones εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στη NASA. «Τι υπέροχος τρόπος να γιορτάσει κανείς τη στάση της περιοδείας Stones No Filter στην Πασαντίνα» δήλωσε η μπάντα.

«Αυτό αποτελεί σίγουρα ένα ορόσημο στην μακρά μας πορεία. Ένα τεράστιο «ευχαριστούμε» στην NASA που το έκανε πραγματικότητα».

Την ανακοίνωση για την Rolling Stone Rock έκανε ο ηθοποιός Robert John Downey Jr., πριν τη συναυλία της μπάντας στο Rose Bowl Stadium στην Πασαντίνα στις 22 Αυγούστου και μπορείτε να την δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

(embed:https://www.youtube.com/watch?v=357Om3IyWlI)

Loader