Νέα Υόρκη: Δημόσιο γλυπτό με livestream του πλανήτη

Νέα Υόρκη: Δημόσιο γλυπτό με livestream του πλανήτη

Το ρομπότ επιλέγει φωτογραφίες τις οποίες αποστέλλει ο δορυφόρος

Νέα Υόρκη: Δημόσιο γλυπτό με livestream του πλανήτη

Τα έργα του Χιλιανού καλλιτέχνη και ακτιβιστή Sebastian Errazuriz είναι και σαγηνευτικά και πειραματικά. Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ του είναι ένα δημόσιο γλυπτό, ύψους έξι μέτρων, με livestream του πλανήτη μας από έναν δορυφόρο της NASA.

Το «Blu Marble» είναι μια οθόνη LED και ένα ρομπότ που κατασκεύασαν ο Errazuriz και η ομάδα του. Το ρομπότ επιλέγει φωτογραφίες τις οποίες αποστέλλει ο δορυφόρος και τις ενώνει με ειδικό πρόγραμμα για να δώσει μια ζωντανή σεκάνς βίντεο.

(embed: https://www.instagram.com/p/BvCz5BnHmcG/?utm_source=ig_embed)

Το «γλυπτό» δίνει μια μάκρο-προοπτική αυτού που ο Χιλιανός καλλιτέχνης περιγράφει ως «μια μικρή στιγμή σε έναν μεγαλύτερο χώρο και χωροχρόνο».

«Το «Blu Marble» θα μεταμορφώσει τον ορίζοντα της πόλης της Νέας Υόρκης» έγραψε, στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Σεμπαστιάν Ερασουρίς. «Μια υπενθύμιση της με θαυμαστό τρόπο εύθραυστης ύπαρξής μας. Ότι όλοι μας είμαστε μέσα σ’ αυτό… και τούτο, κάθε λίγο και λιγάκι. Κι ότι μπορούμε να τη σκαπουλάρουμε, κάνοντας ακριβώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

(embed: https://www.instagram.com/p/BuypfcRHZQT/?utm_source=ig_embed)

Για έναν ολόκληρο μήνα, το έργο τέχνης -αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Pledge World By Blu»- θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως, στον αριθμό 159 της Ludlow Street, στο Μεγάλο Μήλο.

Loader