Οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από κάθε σερφάρισμα στα social media

Οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από κάθε σερφάρισμα στα social media

Τα 2/3 του παγκόσμιου διαδικτυακού πληθυσμού επισκέπτονται τα κοινωνικά δίκτυα

Οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από κάθε σερφάρισμα στα social media

Για τα δεδομένα του 2017, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων αυξάνονται με ρυθμό πάνω από 1 εκατομμύριο ημερησίως, δηλαδή 14 νέοι χρήστες κάθε δευτερόλεπτο.

Το διαδίκτυο “καθώς φαίνεται” προσφέρει ένα χώρο για “ιδιωτικότητα”, έλεγχο επικοινωνίας, και πειραματισμό. Ωστόσο αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τα social media τον τέλειο χώρο για εγκλήματα.

Το εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο “ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΚΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ” το οποίο δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με οργανισμούς και Πανεπιστήμια που ασχολούνται με θέματα πληροφορικής και δικτύων, από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Πολωνία, έχει ως στόχο να παρέχει τα απαραίτητα προσόντα στο πώς κανείς να ακολουθεί τις καινοτομίες, εξελίξεις και αλλαγές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και πως να αντιμετωπίζει τους κινδύνους.

Μετά την ανάγνωση του υλικού οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν:

-να χρησιμοποιούν τα δικαιώματά τους για να επικοινωνούν στο διαδίκτυο, -να είναι σε θέση να κρίνουν και να αμφισβητούν τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, -να είναι σε θέση να αποφασίζουν εάν η πληροφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σωστή ή λάθος, χρήσιμη ή επιβλαβής, ασφαλής ή επικίνδυνη, -να είναι σε θέση να επιδεικνύουν ορθή συμπεριφορά κατά τη χρήση των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης, -να γνωρίζουν τις ηθικές συνέπειες της διαδικτυακής αλληλεπίδρασης, -να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τρόπο που δεν βλάπτει άλλους, -να επιδεικνύουν σωστή συμπεριφορά όταν διαμοιράζονται κάτι και να παροτρύνουν και άλλους προς αυτήν την κατεύθυνση, -να παράγουν λύσεις ώστε να αντισταθμίζουν τα τυχόν λάθη (χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εμπορικούς σκοπούς) -να είναι συνειδητοποιημένοι για την ιδιότητα του πολίτη και τις αξίες της E.E. και να έχουν κίνητρο να συμμετάσχουν σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτικά προγράμματα της Ε.Ε. στο μέλλον.

Το υλικό θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο!

Loader