Οι πιο ακριβοί αθλητές στον κόσμο

Οι πιο ακριβοί αθλητές στον κόσμο

Μεταξύ τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Οι πιο ακριβοί αθλητές στον κόσμο

Οι κορυφαίοι αθλητές κερδίζουν περισσότερα χρήματα από ποτέ χάρις στους υψηλούς μισθούς που συνοδεύονται από πανάκριβα τηλεοπτικά συμβόλαια. Αξίζει να σημειωθεί πως για να μπει κανείς στη λίστα με τους 100 πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές για φέτος, θα πρέπει να βγάζει τουλάχιστον 25 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 17,3 εκατ. δολάρια που ήταν το ελάχιστο ποσό για να μπει κανείς στη λίστα πριν πέντε χρόνια.

Οι 100 κορυφαίοι αθλητές της λίστας εκτείνονται σε δέκα αθλήματα και περιλαμβάνουν αθλητές από 25 χώρες. Τα τέσσερα δισ. δολάρια που έχουν συγκεντρώσει συνολικά οι αθλητές της λίστας οφείλονται σε χρήματα από βραβεία, μισθούς και διαφημίσεις μεταξύ του Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο No 26 της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρουσιάζοντας έσοδα 43,2 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 24,2 είναι από μισθούς.

Δείτε ποιοι αθλητές βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα

10. Kevin Durant Μισθός: 30,4 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 35 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 65,4 εκατ. δολάρια

Ο δέκα φορές All-Star αθλητής του NBA έχει συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια από χορηγούς, αλλά έχει επίσης επενδύσει σε περισσότερες από 30 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των εφορμογών Postmates και την εφαρμογή για επενδύσεις Acorns.

Το 2018, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Kevin Durant ανακοίνωσε πως θα διαθέσει κεφάλαια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να φέρει ακαδημαϊκά προγράμματα στη γενέτειρά του στο Maryland.

9. Stephen Curry Μισθός: 37,8 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 42 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 79,8 εκατ. δολάρια

Ο δύο φορές MVP υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο στο NBA που άξιζε 200 εκατομμύρια δολάρια το 2017 ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν είχε το υψηλότερο μισθό του πρωταθλήματος.

Το 2017, o Curry δημιούργησε μια νέα εταιρεία, την SC30, η οποία διαχειρίζεται επενδύσεις, συνέργειες brands και φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ο Curry είναι ένας από τους πιο εμπορικούς αθλητές του κόσμου και οι πρόσφατες προσθήκες στη λίστα χορηγιών του περιλαμβάνουν τις εταιρείες Palm και Rakuten.

Η εταιρεία παραγωγής της Curry, Unanimous Media, έχει εξασφαλίσει συμφωνία ανάπτυξης με την Sony Pictures.

Η πρώτη ταινία της εταιρείας του με τίτλο Breakthrough κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και βασίζεται σε ένα βιβλίο της Joyce Smith με τίτλο The Impossible.

8. LeBron James Μισθός: 36 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 53 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 89 εκατ. δολάρια

O τέσσερις φορές MVP του NBA LeBron James εντάχθηκε στους Los Angeles Lakers το 2018 με τετραετές συμβόλαιο ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο χορηγών στο NBA, καθώς και την δική του εταιρεία παραγωγής (SpringHill Entertainment) καθώς και εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης (Uninterrupted).

Ο James συνεργάστηκε με τους Cindy Crawford, Arnold Schwarzenegger και Lindsey Vonn το 2018 για να ξεκινήσει το Ladder, μια εταιρεία υγείας και ευεξίας.

Το LeBron James Family Foundation άνοιξε το πρώτο δημοτικό σχολείο το 2018 και σχεδιάζει να δαπανήσει 41 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει παιδιά να αποκτήσουν κολεγιακή εκπαίδευση.

7. Aaron Rodgers Μισθός: 80,3 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 9 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 89,3 εκατ. δολάρια

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Rodgers υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο αξίας 134 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο βασικός του μισθός για το 2019 θα είναι 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2018, ο Rodgers αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο στους Milwaukee Bucks του NBA.

Συνίδρυσε ένα venture and growth stage fund με κεφάλαιο 50 εκατομμυρίων δολαρίων με την Roth Capital το 2019.

Ο Rodgers είναι εταίρος μαζί με τους Nate Raabe και Byron Roth.

Έχει ανακυρηχθεί επτά φορές Pro Bowler και δύο φορές πολυτιμότερος παίκτης.

6. Russell Wilson Μισθός: 80,5 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 9 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 89,5 εκατ. δολάρια

Τον Απρίλιο του 2019, οι Seahawks εξασφάλισαν τον Wilson με ένα συμβόλαιο τεσσάρων ετών, ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων, που τον καθιστούσε τον πιο καλοπληρωμένο παίκτη του αμερικανικού NFL.

Ο έξι φορές Pro Bowler είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας brand management West2East Empire, η οποία επίσης δημιούργησε δύο εταιρείες παραγωγής.

Ο Wilson, ο οποίος επιλέχθηκε αρχικά από τους Colorado Rockies το 2010, είναι επενδυτής στο Portland Diamond Project, που στοχεύει να φέρει μια ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου στο Όρεγκον.

Οδήγησε τους Seahawks στο πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα Super Bowl της ιστορίας τους κατά την περίοδο 2013-14.

5. Roger Federer Μισθός: 7,4 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 86 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 93,4 εκατ. δολάρια

Ο μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών επέστρεψε για λίγο στην πρώτη θέση το 2018, καθιστώντας τον μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή που έχει πετύχει κάτι τέτοιο.

Ο Federer έχει κερδίσει 124 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα στην καριέρα του, αλλά τα κέρδη του από εμφανίσεις και χορηγίες εκτός γηπέδων είναι πολύ μεγαλύτερα.

Τα $ 86 εκατομμύρια που αποκόμισε από εταιρείες όπως Credit Suisse, η Mercedes-Benz και η Rolex είναι πολύ περισσότερα από κάθε άλλο αθλητή. Δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης ως δύναμη του μάρκετινγκ. Η ιαπωνική μάρκα ενδυμάτων Uniqlo τον «κλείδωσε» το 2018 με 10ετή συμφωνία, καταβάλοντας αντίτιμο 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το επώνυμο ίδρυμά του συγκέντρωσε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια και εκπαίδευσε ένα εκατομμύριο παιδιά στην Αφρική από την έναρξή της λειτουργίας του.

4. Canelo Alvarez Μισθός: 92 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 2 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 94 εκατ. δολάρια

Η συνδρομητική υπηρεσία DAZN διέθεσε 365 εκατομμύρια δολάρια το 2018 για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα μετάδοσης των επόμενων 11 αγώνων του μεγαλύτερου αστεριού του pay-per-view boxing.

Ο Alvarez αποκόμισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για τους πρώτους δύο αγώνες του στο DAZN, και θα κερδίζει τουλάχιστον 35 εκατομμύρια δολάρια ανά αγώνα στο μέλλον.

Οι φαν του μποξ επιζητούν εναγωνίως για μια τρίτη αναμέτρηση μεταξύ του Canelo και του Gennady “GGG” Golovkin.

Ο πρώτος αγώνας τους έληξε με ισοπαλία και ο Alvarez κέρδισε τον δεύτερο. Και οι δύο αγώνες συγκέντρωσαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο θεατές στην πλατφόρμα pay-per-view.

Οι αγώνες μεταξύ Canelo και GGG ήταν οι πρώτοι αγώνες πυγμαχίας των ΗΠΑ που δεν περιλάμβαναν τον Mayweather ή τον Pacquiao και κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο αγορές από το 2002.

3. Neymar Μισθός: 75 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 30 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 105 εκατ. δολάρια

Ο Neymar έχει πενταετές συμβόλαιο με την Paris Saint-Germain μέχρι τον Ιούνιο του 2022, αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μεταγραφή του από την Barcelona στην PSG είναι η ακριβότερη του κόσμου, αξίας 263 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό το οποίο ο γαλλικός σύλλογος κατέβαλε ολόκληρο πριν από την μεταγραφή του.

Ο Βραζιλιάνος είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής αθλητής στα κοινωνικά δίκτυα με περισσότερους από 200 εκατομμύρια «φίλους» στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter.

Κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή μεταξύ 2011 και 2013 και κατέβαλε πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

2. Christiano Ronaldo Μισθός: 65 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 44 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 109 εκατ. δολάρια

Ο Ρονάλντο πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους το 2018 μετά από εννέα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης. Το τετραετές συμβόλαιό του, αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, ήταν χαμηλότερο από το προηγούμενο.

Όμως, μέσα σε 24 ώρες από την ανακοίνωση της μεταγραφής, η Juventus πούλησε 520.000 φανέλες του Ronaldo αξίας άνω των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει κερδίσει την διάκριση του Παίκτη της Χρονιάς της FIFA πέντε φορές και είναι ο πρώτος σκόρερ του UEFA Champions League.

Το πορτογαλικό αστέρι είναι ο πιο αναγνωρισμένος αθλητής στα κοινωνικά δίκτυα με σχεδόν 400 εκατομμύρια ακόλουθους.

Τον Ιανουάριο, ο Ρονάλντο δήλωσε ένοχος σε πρόστιμο ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων για φοροδιαφυγή μεταξύ του 2010 και του 2014.

1. Lionel Messi Μισθός: 92 εκατ. δολάρια

Εμπορικά Έσοδα: 35 εκατ. δολάρια

Συνολική Περιουσία: 127 εκατ. δολάρια

Από το ντεμπούτο του στην Barcelona το 2013, ο Messi έχει παίξει 687 αγώνες για το σύλλογό του, έχει σημειώσει 603 γκολ και έχει κερδίσει 33 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων 10 πρωταθλήματα της La Liga.

Το συμβόλαιό του διαρκεί μέχρι το 2020-21 και του αποφέρει παραπάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Έχει επίσης δια βίου συμφωνία με την Adidas. Έχει κερδίσει την Χρυσή Μπάλα του Παίκτη της Χρονιάς της FIFA πέντε φορές και κέρδισε το Ευρωπαϊκό Χρυσό Παπούτσι ως κορυφαίο σκόρερ έξι φορές, σπάζοντας ένα ακόμα ρεκόρ.

Το 2016, καταδικάστηκε για φορολογική απάτη στην Ισπανία για αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος μεταξύ 2007 και 2009. Η αρχική ποινή του, 21 μήνες με αναστολή μειώθηκε σε πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

Loader