Προσβάσιμη σε όλους η «έξυπνη» γονιμοποίηση!

Προσβάσιμη σε όλους η «έξυπνη» γονιμοποίηση!

Γαλλική medtech θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην υπάρχουσα Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Προσβάσιμη σε όλους η «έξυπνη» γονιμοποίηση!

Οι θεραπείες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ιδιαίτερα ακριβές (40 – 100 χιλ. ευρώ) και έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας (25%). Η mojo diagnostics θέλει να αλλάξει τα στοιχεία αυτά και να κάνει την υπάρχουσα Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ART) πιο αποτελεσματική και αποδοτική.

Για να το πετύχει αυτό, η startup έχει δημιουργήσει το mojo pro, μια πλατφόρμα αξιολόγησης και επιλογής σπέρματος, που λειτουργεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Με αυτόν τον τρόπο, η mojo εξετάζει την ποιότητα του σπέρματος πριν από την απόπειρα γονιμοποίησης για την επιλογή του πιο “βιώσιμου” δείγματος και κάνει ολόκληρη τη διαδικασία πιο “έξυπνη”.

Η mojo, σχεδιάζει με την τεχνολογία της να μειώσει όπως είπαμε το κόστος της γονιμοποίησης αλλά και ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας της στο 75% μέχρι το 2030!

Στα σχέδια της εταιρείας είναι επίσης και η επέκταση στο κομμάτι της “επιλογής DNA”, γεγονός που “θα επιτρέψει μελλοντικά σε όλους τους επίδοξους γονείς να μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο κληρονομικών ασθενειών”.

Loader