Φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, από ανακυκλωμένα κοντέινερ

Φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, από ανακυκλωμένα κοντέινερ

Δημιουργήθηκε από ομάδα 40 πρώην φοιτητών στο πλαίσιο διαγωνισμού

Φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, από ανακυκλωμένα κοντέινερ

Ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε από την ομάδα Jua Jamii, μια ομάδα 40 πρώην φοιτητών πανεπιστημίου από χώρες όπως η Τανζανία, η Νιγηρία και η Σουαζιλάνδη.

Για να πετύχουν το στόχο τους χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένα κοντέινερ, ενώ τροφοδοτείται από 100% ηλιακή ενέργεια, δηλώνει ο Ντόναλντ Αμπονί, ένα από τα μέλη της ομάδας.

(embed:https://www.instagram.com/p/B2vDGyggW2y/?utm_source=ig_embed)

Σύμφωνα με τον Αμπονί αρχικά κατασκευάστηκε για τον Solar Decathlon Africa , έναν διαγωνισμό που ξεκίνησε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για να ενθαρρύνει τους Αφρικανούς φοιτητές να προωθήσουν τη βιωσιμότητα και να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης χωρίς να καταναλώνεται πολλή ενέργεια.

Ο διετής διαγωνισμός συγκέντρωσε 18 ομάδες από διαφορετικά πανεπιστήμια της ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης της Jua Jamii, για τη δημιουργία καινοτόμων, ενεργειακά αποδοτικών δομών κτιρίου.

«Πλέον εργαζόμαστε για να δώσουμε μια πράσινη και αυτοδύναμη λύση, ώστε να καταπολεμηθούν τα προβλήματα στέγασης στην ήπειρό μας», συμπλήρωσε ο Αμπονί.

(embed:https://www.instagram.com/p/B4fGVEkBJCo/?utm_source=ig_embed)

Σε πολλές περιοχές της ηπείρου, η ηλεκτρική ενέργεια είναι δαπανηρή και δύσκολη στην πρόσβαση . Οι κάτοικοι σε χώρες όπως η Νιγηρία και η Κένυα βασίζονται σε ακριβές γεννήτριες diesel - οι οποίες εκπέμπουν επίσης μεγάλη ρύπανση.

Σύμφωνα με ένα άλλο μέλος της ομάδας, τον Φράνσις Σαντέ, 26 ετών, η οικοδόμηση του σπιτιού έγινε με βάση τη βορειοαφρικανική αρχιτεκτονική.

(embed:https://www.instagram.com/p/BwUGgrdgYjJ/?utm_source=ig_embed)

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι κατασκευασμένο από κοντέινερ, επειδή μοιάζει με ένα κανονικό σπίτι. Για παράδειγμα, έχει έναν ανοιχτό χώρο μέσα στο σπίτι που επιτρέπει τον φυσικό αερισμό και ενισχύει το φως της ημέρας», είπε.

Το τελευταίο στάδιο του Solar Decathlon πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο στο Μαρόκο.

Loader