Πωλείται το σπίτι όπου «γεννήθηκε» ο James Bond

Πωλείται το σπίτι όπου «γεννήθηκε» ο James Bond

Για 1,17 εκατ. δολάρια

Πωλείται το σπίτι όπου «γεννήθηκε» ο James Bond

Μία κατοικία στην Αγγλία που φαίνεται πως έχει εμπνεύσει τις πρώτες ιστορίες του James Bond τίθεται προς πώληση. Το σπίτι βρίσκεται στο Νάτφιλντ, κοντά στο Χένλεϊ- Ον- Τέιμς, στην Αγγλία σε ένα οικόπεδο που κάποτε ήταν της Λέσχης Γκολφ Χάντερκομπ.

Ο δημιουργός του Τζέιμς Μποντ, Άγγλος συγγραφέας της σειράς κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον θρυλικό πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ήταν επί 32 χρόνια μέλος της Λέσχης, σύμφωνα με τους The Oxford Times.

Σύμφωνα με την αγγελία πώλησης, ο Ίαν Φλέμινγκ καθόταν στη βιβλιοθήκη της Λέσχης για να γράψει και μάλιστα έχει κάνει αναφορά σε αυτή στην ταινία «Goldfinger» (Ο Χρυσοδάκτυλος) του 1959, στην οποία ο James Bond λέει στον Auric Goldfinger ότι κάποτε «έπαιζε γκολφ 9 στο Huntercombe».

Το γήπεδο γκολφ αργότερα, το 1967 μετατράπηκε σε έξι πολυτελείς κατοικίες. Η μία τώρα πωλείται και η τιμή της ανέρχεται σε 900.000 λίρες Αγγλίας ή 1,17 εκατ. δολάρια.

«Είναι ένα όμορφο ευρύχωρο σπίτι με πραγματική κομψότητα και χαρακτήρα», λένε οι ιδιοκτήτες Τζον και Ντέμπι Χίλιαρ, οι οποίοι αρχικά νοίκιασαν το σπίτι προτού το αγοράσουν από τον σπιτονοικοκύρη τους πριν από τέσσερα χρόνια.

Η τριώροφη κατοικία αποτελείται από τέσσερα δίκλινα υπνοδωμάτια, τρία λουτρά και ένα διπλό γκαράζ. Έχει επίσης δύο καθιστικά- ένα από τα οποία φέρεται να ήταν η βιβλιοθήκη όπου ο Φλέμιγνκ έγραψε κάποια από τα έργα του.

Η κατοικία βρίσκεται ανάμεσα σε γήπεδο γκολφ και πάρκο, σύμφωνα με την αγγελία. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δήλωσαν ότι αποφάσισαν να το πουλήσουν για να αγοράσουν ένα πανδοχείο.

Loader