Σε αυτό το ξενοδοχείο μπορείτε να μείνετε με 1 δολάριο τη βραδιά!

Σε αυτό το ξενοδοχείο μπορείτε να μείνετε με 1 δολάριο τη βραδιά!

Ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή για μόλις ένα δολάριο, ωστόσο για να συμβεί θα πρέπει να ακολουθήσετε συγκεκριμένες οδηγίες

Σε αυτό το ξενοδοχείο μπορείτε να μείνετε με 1 δολάριο τη βραδιά!

Συγκεκριμένα ο 27χρονος Τετσούγια Ινόουε άρχισε να λειτουργεί φέτος ένα ξενοδοχείο στη Φουκόουκα της Ιαπωνίας, το Ασάχι Ριόκαν.

Το ξενοδοχείο μέχρι πέρσι άνηκε στη γιαγιά του και ο νεαρός αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε να βελτιώσει την επιχείρηση χρησιμοποιώντας καινούριες τεχνολογίες όπως το internet.

Έτσι επηρεασμένος από έναν Βρετανό Youtuber, ο οποίος βιντεοσκόπησε την παραμονή του στο ξενοδοχείο, αποφάσισε να προσφέρει διαμονή έναντι ενός δολαρίου τη βραδιά (100 Γεν).

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να μείνει στο δωμάτιο του, εφόσον συμφωνήσει ότι η παραμονή του στο ξενοδοχείο θα βιντεοσκοπείται και θα μεταδίδεται ζωντανά.

Όμως όπως εξήγησε ο Ινόουε στο CNN, υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη ζωντανή μετάδοση, καθώς υπάρχει μόνο βίντεο και όχι ήχος, οπότε οι συνομιλίες ή τα τηλεφωνήματα αυτών που επιλέγουν το συγκεκριμένο δωμάτιο παραμένουν ιδιωτικά.

Μάλιστα έχει δημιουργήσει και κανάλι στο Youtube, το οποίο ονόμασε «One Dollar Hotel», το οποίο έχει ξεπεράσει τους 1.000 subscribers και μόλις συγκεντρώσει περισσότερα από 4.000 προβολές, θα είναι σε θέση να βάλει διαφημίσεις και να να βγάλει κάποιο κέρδος.

Όπως λέει ο ίδιος, «το ξενοδοχείο ήταν απαρχαιωμένο και ήθελα να φέρω ένα νέο μοντέλο επιχείρησης. Επιπλέον το ξενοδοχείο βρίσκεται στη φθηνή πλευρά της πόλης, οπότε χρειαζόμασταν κάτι για αποκτήσουμε αξία, κάτι το ιδιαίτερο και για το οποίο θα μιλούσαν όλοι».

Πριν από αυτήν την ιδέα το δωμάτιο 8 ήταν από τα λιγότερο δημοφιλή, πλέον πολλοί επισκέπτες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι ψάχνουν τρόπο για να εξοικονομήσουν χρήματα όταν ταξιδεύουν στην Ιαπωνία είναι ανοιχτοί στην ιδέα ενός δωματίου με ένα δολάριο.

«Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την ιδιωτικότητα και λένε ότι είναι εντάξει με το να βιντεοσκοπούνται για μία ημέρα», λέει ο Ινόουε, ο οποίος όταν το δωμάτιο είναι κενό, κάνει ζωντανή μετάδοση με εαυτό του την ώρα που εργάζεται.

Loader