Bilderberg:Ξεκίνησε σήμερα η φετινή μυστική Λέσχη μυστήριο

Bilderberg:Ξεκίνησε σήμερα η φετινή μυστική Λέσχη μυστήριο

Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει έναν πολύ πιο σκοτεινό σκοπό απ ’ό, τι οι απλές διεθνείς σχέσεις

Bilderberg:Ξεκίνησε σήμερα η φετινή μυστική Λέσχη μυστήριο

Η υπερ-μυστική συνάντηση ξεκινάει σήμερα Πέμπτη και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Η διαβόητη Λέσχη, που ιδρύθηκε το 1954, αποσκοπεί στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αν και η εκδήλωση εδώ και πολύ καιρό εμπλέκεται σε θεωρίες μυστηρίου και συνωμοσίας, καθώς απαγορεύεται στους συμμετέχοντες να αποκαλύπτουν όσα συζητήθηκαν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει έναν πολύ πιο σκοτεινό σκοπό από ό,τι οι απλές διεθνείς σχέσεις.

Οι θεωρίες κυμαίνονται από τους ακροαριστερούς φόβους ότι στόχος της ομάδας αυτής είναι να επιβάλει αιώνια την καπιταλιστική κυριαρχία, μέχρι την δεξιά ανησυχία της δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που ονομάζεται Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Κορυφαίοι πολιτικοί, επιχειρηματικοί ηγέτες, χρηματοδότες και ακαδημαϊκοί βρίσκονται συνήθως μεταξύ των προσκεκλημένων.

Στους επιβεβαιωμένους συμμετέχοντες για το 2019 είναι μερικοί πανισχυροί «παίκτες» της βιομηχανίας τεχνολογίας, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, ο διευθύνων σύμβουλους της Microsoft, Satya Nadella, κορυφαίοι τραπεζίτες από την Goldman Sachs και την Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς και ο επικεφαλής της Credit Suisse, Tidjane Thiam, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.

Ο σύμβουλος του Donald Trump, Jared Kushner, εμφανίζεται επίσης στον κατάλογο των επισκεπτών, ενώ οι φήμες κυκλοφορούν ότι ο νυν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, μπορεί να δώσει το «παρών», προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στο Ιράν μαζί με τον Ελβετό υπουργό Οικονομικών, Ueli Maurer, αν και δεν εμφανίζεται στον επίσημο κατάλογο των προσκεκλημένων.

Το ελβετικό Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, αλλά η Ελβετία αντιπροσωπεύει συχνά τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν ως ενδιάμεσος.

Οι ελληνικές συμμετοχές Σύμφωνα με τον επίσημο κατάλογο των συμμετεχόντων, τη Bilderberg 2019 θα παρακολουθήσουν και τρεις άνθρωποι από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα παραστούν η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος, και ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Το «μενού» Τα δημοσιευμένα σημεία συζητήσεων για το 2019 περιλαμβάνουν θέματα όπως το Brexit, η ηθική της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η κλιματική αλλαγή και η αειφορία, καθώς και το μέλλον της διαστημικής εξερεύνησης.

Η Ρωσία, η Κίνα, το μέλλον του καπιταλισμού, και η «οπλοποίηση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο των θεμάτων συζήτησης.

Ωστόσο, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με το κανόνα του Chatham House, που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που συλλέγονται εκεί αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν την πηγή ή τις σχέσεις τους, έτσι ώστε η συζήτηση να διεξαχθεί μακριά από τον έλεγχο του δημόσιου λόγου.

Ενας από τους ιδρυτές της ομάδας, ο Πρίγκιπας Bernhard της Ολλανδίας, δήλωσε ότι η μυστικότητα είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Στο παρελθόν, στις μυστικές συναντήσεις της Λέσχης Bilderberg έχουν παρευρεθεί μεταξύ άλλων ηχηρά ονόματα και εξέχουσες προσωπικότητες, όπως οι: Bill Clinton (1991), David Cameron(2013), Bill Gates(2010), Prince Charles(1986), Jeff Bezos(2011, 2013), Margaret Thatcher(1975,1976 και 1986) και ο τραπεζίτης David Rockefeller(2008, 2009, 2011).

Loader