Σεφ με αστέρια Michelin αφήνει τα πάντα για να φτιάχνει burgers

Σεφ με αστέρια Michelin αφήνει τα πάντα για να φτιάχνει burgers

Τέλος εποχής για τον Ντάνι Γκαρθία που αποφάσισε να κλείσει το βραβευμένο εστιατόριό του προκειμένου να ανοίξει steak house

Σεφ με αστέρια Michelin αφήνει τα πάντα για να φτιάχνει burgers

Καμπανάκι κινδύνου για την υψηλή γαστρονομία ή σημάδι των (δύσκολων) καιρών; Ο,τι κι από τα δυο συμβαίνει, έκπληξη προκάλεσε η προ ημερών ανακοίνωση του Ισπανού σεφ Ντάνι Γκαρθία, ο οποίος αποφάσισε να κλείσει το βραβευμένο εστιατόριό του με την ύψιστη τιμητική διάκριση του αστεριού και να… πουλάει χάμπουργκερ.

«Αφού παρέλαβα το τρίτο αστέρι Michelin, κάλεσα την ομάδα μου για να τους ενημερώσω για μια σημαντική απόφαση: το 2019 θα είναι η τελευταία σεζόν για το Ντάνι Γκαρθία» έγραψε ο σεφ στο Twitter, αναφερόμενος στο εστιατόριό του που φέρει το όνομά του, στη Μαρμπέγια, στην Ανδαλουσία.

Σε μια συνέντευξη στην καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, ανακοίνωσε πως το εστιατόριο θα κλείσει στις 22 Οκτωβρίου του 2019 και θα γίνει ένα «steak house, όπου θα πουλάμε χάμπουργκερ».

Η εφημερίδα El Pais χαρακτήρισε την απόφαση του Γκαρθία ως «μια στροφή 180 μοιρών σε μια λαμπρή καριέρα».

«Θέλω να δημιουργήσω πιάτα αξίας 15 ή 20 ευρώ. Θα μπορούσα να παραμείνω εδώ, όμως θέλω να το κάνω αυτό, διότι έχω όρεξη και πάντα με ενδιέφερε να δημιουργήσω κάτι καινούργιο», εξήγησε ο 42χρονος σεφ στη La Vanguardia, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει λόγος να κρατάς ανοικτό ένα εστιατόριο, αν δεν μπορείς να το τρέχεις εσύ ο ίδιος μέσα από την κουζίνα του».

«Δεν προτίθεμαι να επιστρέψω τα αστέρια μου. Το αντίθετο, τα φυλάω και θέλω να τα φυλάω για πάντα», σημείωσε ο Γκαρθία, ιδιοκτήτης δύο ακόμη εστιατορίων στη Μαρμπέγια και τη Μαδρίτη, ο οποίος σχεδιάζει να ανοίξει άλλο ένα στο Κατάρ το 2019, σε μια ξεκάθαρη κίνηση «ανοίγματος» προς την απείρως πιο προσοδοφόρα μεσανατολική αγορά των σεΐχηδων.

Loader