Στην κορυφή του κόσμου η Νότια Κορέα, σε νέες ιδέες

Στην κορυφή του κόσμου η Νότια Κορέα, σε νέες ιδέες

Η πιο «παραγωγική» χώρα παγκοσμίως όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης νέων ιδεών

Στην κορυφή του κόσμου η Νότια Κορέα, σε νέες ιδέες

H «παραγωγή» νέων ιδεών αποτελεί κινητήριο δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας: οδηγούν σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύουν τον ανταγωνισμό, αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο.

Οι χώρες, που έχουν υψηλές επιδόσεις στον ρυθμό ανάπτυξης νέων ιδεών, είναι εκείνες που δημιουργούν προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Συνολικά, η Νότια Κορέα ανακηρύχθηκε η χώρα με το μεγαλύτερο όγκο δημιουργίας νέων ιδεών παγκοσμίως, ενώ μεταξύ των 20 κορυφαίων χωρών κυριαρχούν οι χώρες της Ανατολικής Ασίας και της Βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη μελέτη Global Economy Watch της PwC και λαμβάνοντας υπόψη τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χορηγούνται ανά εκατομμύριο κατοίκων, Σουηδία, Φινλανδία και Δανία βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα, ενώ η Νορβηγία κατατάσσεται 16η.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Βράβευση των καλύτερων στην Πληροφορική

Τα ευρωπαϊκά κράτη καταλαμβάνουν 13 θέσεις μεταξύ των κορυφαίων 20, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να κατατάσσονται 8η και 13η αντίστοιχα.

Η Ανατολική Ασία, επίσης, καταγράφει υψηλές επιδόσεις, με την Ιαπωνία στην 4η και τη Σιγκαπούρη στην 14η θέση. Η Κίνα εμφανίζεται στην πρώτη 20αδα για πρώτη φορά, με το μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό χορηγούμενων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η Ευρώπη

Η Μεγάλη Βρετανία σημείωσε την πρώτη είσοδό της στις κορυφαίες 20 χώρες, με 311 διπλώματα ευρεσιτεχνίας να χορηγούνται ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ωστόσο, υστερεί ακόμα έναντι πολλών ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ιρλανδία, ενώ σε απόλυτο αριθμό χορηγούμενων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατατάσσεται 8ο στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Ο 17χρονος Έλληνας υποψήφιος για το Νόμπελ Παιδιών

Η ανάλυσή της PwC αναδεικνύει μια σειρά παραγόντων, που επηρεάζουν την ένταση δημιουργίας νέων ιδεών. Μεταξύ αυτών αναδεικνύονται ως σημαντικοί, η εξειδίκευση και η γεωγραφία. Η εξέχουσα θέση των σκανδιναβικών χωρών στην κατάταξη, στηρίζεται στις επενδύσεις ανανεώσιμων τεχνολογιών. Από την πλευρά τους, οι χώρες της Ανατολικής Ασίας καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στην τεχνολογία ηλεκτρικών υπολογιστών, ηλεκτρικών μηχανημάτων και στις τεχνολογίες ψηφιακής επικοινωνίας.

Επίσης, η έρευνα αναδεικνύει έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ της έντασης ιδεών με τις δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη, καθώς στις 20 πρώτες θέσεις κυριαρχούν τα κράτη, που δαπανούν το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ στην έρευνα.

Η έρευνα

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης της PwC βασίζονται στην μελέτη δεδομένων του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organisation-WIPO), που αφορούν στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκαν το 2017, με τις αντίστοιχες προσαρμογές στο μέγεθος του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: (link: https://impossible.works/impossible-news/cy-news/i-sistasi-ifipoyrgiou-den-epireazi-to-idek text: Κυριάκος Κόκκινος: Η σύσταση Υφυπουργείου δεν επηρεάζει το ΙδΕΚ popup:yes)

  • Με πληροφορίες από το sepe.gr
Loader