Ταινία για τον Μαλαισιανό φυγόδικο, που πολιτογραφήθηκε Κύπριος!

Ταινία για τον Μαλαισιανό φυγόδικο, που πολιτογραφήθηκε Κύπριος!

Η ταινία «The Kleptocrats» περιγράφει το σκάνδαλο λεηλασίας του Ταμείου Επενδύσεων στη Μαλαισία

Ταινία για τον Μαλαισιανό φυγόδικο, που πολιτογραφήθηκε Κύπριος!

Μετά την ταινία «The Laundromat» που περιγράφει την Κύπρο ως «πλυντήριο» ξεπλύματος χρήματος μέσα από την βιομηχανία «χρυσών διαβατηρίων», τώρα άλλη ταινία περιγράφει το σκάνδαλο με τον Μαλαισιανό φυγόδικο Jho Low, o οποίος πολιτογραφήθηκε Κύπριος, μετά και από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε.

Η νέα ταινία με τίτλο «The Kleptocrats» προκύπτει από έρευνα των The New York Times, Wall Street Journal και Hollywood Reporter που περιγράφουν το σκάνδαλο της λεηλασίας 3,5 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Επενδύσεων στη Μαλαισία.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της ταινίας, τα τρία ΜΜΕ «ανακαλύπτουν την διαδρομή των χρημάτων, μέσω των διαπραγματεύσεων για ακίνητα και της κινηματογραφικής χρηματοδότησης του The Wolf of Wall Street».

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο χαρακτηρίζεται ως «η μεγαλύτερη ληστεία στον κόσμο, που περιλαμβάνει τη διαφθορά του κράτους στο υψηλότερο επίπεδο, την κατάχρηση εξουσίας και τη διεθνή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

«Είναι ένα ντοκιμαντέρ που έχει τα πάντα», σχολιάζεται ενώ αναφέρεται ότι η υπεξαίρεση που αποτελεί κεντρικό θέμα του ντοκιμαντέρ συνδέθηκε άμεσα με τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Najib Razak, καθώς και με μερικούς από τους συνεργάτες του, «συμπεριλαμβανομένου ενός μυστηριώδους, φιλόδοξου χαρακτήρα με το όνομα Jho Low», όπως σημειώνεται.

Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι των New York Times και της Wall Street Journal εντοπίζουν τη διαδρομή και ξεδιπλώνουν το σχέδιο, στο οποίο «εμπλέκονται το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός και ο κύκλος του, τα περιουσιακά στοιχεία που παγώνουν, κεφάλαια κατάσχονται, ενώ ο λαός της Μαλαισίας παλεύει».

(youtube:https://www.youtube.com/watchtime_continue=1&v=v1sxxvrrKCM&feature=emb_logo)

Στο μεταξύ δικηγόροι έστειλαν για λογαριασμό του φυγόδικου επιχειρηματία Jho Taek Low επιστολές σε διάφορες εταιρείες διανομής και πλατφόρμες που προωθούν την ταινία ζητώντας να αφαιρεθεί από τους καταλόγους τους.

Υποστηρίζουν ότι η παραγωγή παραβίασε τα πνευματικά δικαιώματα στη χρήση του βίντεο και είναι δυνητικά επιβλαβής για τις υπό εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩ: Παράδεισος ξεπλύματος και σε ταινία του Netflix η Κύπρος!

Loader