Τέλος ο εντοπισμός GPS για τους πελάτες της Spotify

Τέλος ο εντοπισμός GPS για τους πελάτες της Spotify

Οι αντιδράσεις από πολλούς χρήστες έκαναν την εταιρεία να αλλάξει γνώμη

Τέλος ο εντοπισμός GPS για τους πελάτες της Spotify

Μετά από πολλά παράπονα που κατέθεσαν πελάτες της υπηρεσίες Premium for Family στις ΗΠΑ και τη Γερμανία για το αίτημα να επιβεβαιώσουν μέσω GPS τη διεύθυνσή τους, η Spotify αποφάσισε να δώσει τέλος σε αυτή τη διαδικασία επιβεβαίωσης.

Το Spotify Premium for Families επιτρέπει σε έως και έξι άτομα που ζουν στο ίδιο σπίτι να μοιράζονται τον λογαριασμό τους με τιμή που στις ΗΠΑ ορίζεται στα 14,99 δολάρια, σε αντίθεση με την ατομική υπηρεσία η οποία κοστίζει 9,99 δολάρια.

Η μέθοδος για την επιβεβαίωση της διεύθυνσης έγινε στόχος έντονης κριτικής από κάποιους χρήστες του Spotify, ειδικά όσον αφορά τον χαρακτήρα της «οικογενειακής» υπηρεσίας, καθώς δεν απαιτείται κάποια πραγματική οικογενειακή σχέση αλλά απλώς να ζουν κάτω από την ίδια στέγη.

Η επιβεβαίωση μέσω GPS προκάλεσε και προβληματισμούς όσον αφορά την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων, φέρνοντας την εταιρεία μπροστά στο δίλημμα να την σταματήσει, ή να χάσει αρκετούς πελάτες.

Όπως δήλωσε η Spotify στην ιστοσελίδα Quartz, η υπηρεσία αυτή σταμάτησε από την Παρασκευή.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αύξηση των εσόδων της Spotify ανά χρήστη, καθώς παρουσιάστηκε μείωση κατά 12% αυτό το τετράμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Loader