Τι σχέση έχει ο Pikachu με τον Άγιο Πέτρο;

Τι σχέση έχει ο Pikachu με τον Άγιο Πέτρο;

Με τις ευλογίες του Πάπα το χριστιανικό Pokemon Go είναι viral

Τι σχέση έχει ο Pikachu με τον Άγιο Πέτρο;

Tη viral επιτυχία και τα δυσθεώρητα έσοδα του Pokemon Gο! μοιάζει να "ζήλεψε" καθολική ευαγγελική οργάνωση που έβγαλε στην αγορά μια "χριστιανική" εκδοχή του ευπώλητου app με τις ευχές του Πάπα.

Το "Follow JC Go!", η ‘χριστιανική’ version του παιχνιδιού, δίνει τη δυνατότητα τους παίκτες να κυνηγήσουν αγίους ή χαρακτήρες της Βίβλου, αντί για γιαπωνέζικα τερατάκια.

Το παιχνίδι είναι δημιούργημα της καθολικής ευαγγελικής οργάνωσης Fundación Ramón Pané και σχεδιάστηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νέων 2019, μια εκδήλωση για νεαρούς καθολικούς που πραγματοποιείται στον Παναμά τον Ιανουάριο.

Όπως και με το Pokemon Go, εξηγεί το δημοσίευμα του BBC, το παιχνίδι χρησιμοποιεί την κάμερα από το smartphone του παίκτη για να αποτυπώσει τον περιβάλλοντα χώρο και στη συνέχεια εμφανίζει στην οθόνη ψηφιακούς χαρακτήρες.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση αντί για τον Pikachu είναι πιθανότερο να βρει κανείς τον Άγιο Πέτρο.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες καλούνται να απαντήσουν σε θεολογικού περιεχομένου ερωτήματα όταν συναντούν έναν άγιο.

Επίσης, μπορεί να τους ζητηθεί να σταματήσουν και να προσευχηθούν όταν περνούν μπροστά από μία εκκλησία, ή να πουν μια προσευχή για τους ασθενείς σε ένα νοσοκομείο. Οι παίκτες μπορούν επίσης να κάνουν δωρεές μέσω της εφαρμογής.

Loader