Το Instagram η νέα αγαπημένη πλατφόρμα των παιδεραστών

Το Instagram η νέα αγαπημένη πλατφόρμα των παιδεραστών

Το Facebook αφαίρεσε 750.000 δημοσιεύσεις που περιέχουν εικόνες γυμνών και σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών

Το Instagram η νέα αγαπημένη πλατφόρμα των παιδεραστών

Το Facebook αφαίρεσε περίπου 750.000 δημοσιεύσεις στο Instagram που περιέχουν εικόνες γυμνών και σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η online υπηρεσία φωτογραφιών έχει γίνει ένας δημοφιλής προορισμός για παιδεραστές.

Η εταιρεία, η οποία δημοσίευσε τα στοιχεία την Τετάρτη, δήλωσε ότι ο αριθμός των αναρτήσεων που αφαιρέθηκαν από το Instagram αυξήθηκε κατά 50% σε σύγκριση με τις 512.000 του προηγούμενου τριμήνου.

Τα στοιχεία προέκυψαν από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Facebook που υπογραμμίζει τις προσπάθειές του να αστυνομεύσει τις υπηρεσίες του. Για πρώτη φορά, η εταιρεία παρείχε πληροφορίες σχετικά με παραβιάσεις περιεχομένου στο Instagram.

Τα τελευταία χρόνια, το Facebook προσπαθεί να «καθαρίσει» την πλατφόρμα του, η οποία είναι γεμάτη με ομιλία μίσους, πορνογραφικές εικόνες και βία. Η εταιρεία δήλωσε ότι ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια και έχει περισσότερους από 35.000 υπαλλήλους, τόσο συμβασιούχους όσο και πλήρους απασχόλησης, που εργάζονται για το πρόβλημα.

Το ακατάλληλο περιεχόμενο που σχετίζεται με παιδιά εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα για την υπηρεσία. Συγκεκριμένα, το Facebook αφαίρεσε 11,6 εκατομμύρια αναρτήσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου που περιείχε γυμνά παιδιά ή κακοποίηση – περισσότερες από κάθε τρίμηνο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους και σχεδόν 70% περισσότερες από το προηγούμενο τρίμηνο.

Loader