Το νέο εργαλείο της Microsoft για να βελτιώσεις το γράψιμό σου

Το νέο εργαλείο της Microsoft για να βελτιώσεις το γράψιμό σου

Στα κείμενα που συντάσσουν οι χρήστες στο Microsoft Word

Το νέο εργαλείο της Microsoft για να βελτιώσεις το γράψιμό σου

Σειρά της Microsoft να εκμεταλλευτεί την Τεχνητή Νοημοσύνη για να προσφέρει ένα εργαλείο για την αυτόματη διόρθωση και την πρόταση αλλαγών στα κείμενα που συντάσσουν οι χρήστες στο Microsoft Word.

Το εργαλείο ονομάζεται Ideas, προορίζεται για την online έκδοση του Microsoft Word και σε γενικές γραμμές θυμίζει το δημοφιλέστατο Grammarly (για όσους γράφουν στα Αγγλικά). Οι χρήστες θα δουν γραμματικές διορθώσεις, αλλαγές στο συντακτικό και προτάσεις για να ξαναγράψουν συγκεκριμένες φράσεις ώστε να γίνονται πιο κατανοητές στον αναγνώστη.

Επιπλέον, το Ideas μπορεί να υπολογίσει αυτόματα πόσος χρόνος απαιτείται για την ανάγνωση ενός κειμένου, να ξεχωρίσει τα σημαντικότερα σημεία του, αλλά και να εξηγήσει ακρωνύμια που ενδεχομένως έχει χρησιμοποιήσει ο συντάκτης.

Το εργαλείο Ideas υποστηρίζεται από την τεχνολογία Microsoft Graph και αλγόριθμο μηχανικής μάθησης (machine learning), θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο σε preview έκδοση για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Insiders και από το φθινόπωρο σε όλους τους χρήστες.

Loader