Το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο jacket αλλάζει το μέλλον της μόδας

Το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο jacket αλλάζει το μέλλον της μόδας

Το τέλος της ζωής του jacket είναι μία νέα αρχή

Το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο jacket αλλάζει το μέλλον της μόδας

Η βιομηχανία της μόδας παράγει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ρύπανσης στο περιβάλλον – σύμφωνα με την UNCTAD, περίπου 93 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό χρησιμοποιούνται ετησίως για την παραγωγή ρούχων.

Επιπλέον, τα ρούχα αποβάλλουν μικροΐνες οι οποίες καταλήγουν στους ωκεανούς και προστίθενται στις ήδη τεράστιες ποσότητες πλαστικού που βρίσκονται στα νερά, ενώ η αύξηση των συνθετικών ρούχων εκπέμπει ακόμα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, όπως και πετροχηµικά προϊόντα που είναι εξαιρετικά ρυπογόνα για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το CNN, η παραγωγή πλαστικού έχει αυξηθεί είκοσι φορές από το 1964, μόνο το 5% των πλαστικών ανακυκλώνεται αποτελεσματικά, ενώ το 40% καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής και ένα τρίτο σε εύθραυστα οικοσυστήματα όπως οι ωκεανοί του πλανήτη.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους η βιωσιμότητα, η ανακύκλωση και το upcycling είναι τα μεγαλύτερά μας όπλα αυτή τη στιγμή, για τη διάσωση του πλανήτη μας. Κάθε κίνηση που προσφέρει ενεργά στη θετική προσέγγιση της μόδας προς το περιβάλλον, μικρή ή μεγάλη, είναι εξίσου σημαντική και απαραίτητη. Φέτος, η Napapijri παίρνει θέση σε αυτή την προσέγγιση και χαράσσει το μέλλον της κυκλικής μόδας με το πρώτο 100% ανακυκλώσιμο jacket, το Skidoo Infinity.

Από το 1987, η Napapijri δημιουργεί πρωτοποριακά προϊόντα: από το πρώτο Skidoo jacket που φοριέται σαν φούτερ το 1990, μέχρι την οικολογική γούνα το 2015 και την πρώτη συλλογή με πλεκτά που έχουν πλεχθεί ψηφιακά το 2018. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, η εταιρεία έχει καινοτομήσει σε διάφορους τομείς, έχοντας πάντα στόχο τους μελλοντικούς καταναλωτές και τις ανάγκες τους. Η φιλοσοφία της βασίζεται στον σχεδιασμό, την καινοτομία και την βιωσιμότητα – τους τρεις τομείς που αποτελούν βάσεις για το μέλλον της μόδας.

Με βάση, λοιπόν, την κορυφαία τεχνολογία,το πρωτοποριακό design και τη βιώσιμη παραγωγή, το Skidoo Infinity της Napapijri είναι φτιαγμένο από το ανακυκλωμένο υλικό ECONYL®, είναι 100% ανακυκλώσιμο και αποτελεί τη τελευταία και πιο προηγμένη εκδοχή του iconic Skidoo jacket της εταιρείας.

Η πρωτοποριακή του καινοτομία βασίζεται στη σύνθεσή του jacket από ένα μόνο υλικό. Το εσωτερικό και τα κοψίματα του Skidoo Infinity είναι φτιαγμένα από Nylon 6, ενώ η ύφανσή του είναι φτιαγμένη από ECONYL® Regenerated Nylon, ένα νήμα Nylon 6 υψηλής απόδοσης, ανακυκλωμένο από απορρίμματα, όπως δίχτυα ψαρέματος.

Η χρήση ενός υλικού επιτρέπει μια ευκολότερη διαδικασία ανακύκλωσης, όπου οι ίνες ανακυκλώνονται, χωρίς να χάνουν ποιότητα και κανένα από τα αρχικά χαρακτηριστικά τους (upcycle), το οποίο σημαίνει ότι το αναδημιουργημένο ECONYL® nylon μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά και ξανά.

Για να κλείσει τον κύκλο και να προσδώσει στην καινοτομία της, η Napapijri ανέπτυξε ένα μοναδικό, ψηφιακό πρόγραμμα επιστροφής. Με την αγορά του Skidoo Infinity, οι καταναλωτές κάνουν μια online εγγραφή και έχουν την επιλογή να επιστρέψουν το jacket τους μετά από δύο χρόνια, για να μετατραπεί σε νέο νήμα και σε νέα προϊόντα.

Το Skidoo Infinity έχει λάβει το βραβείο της PETA UK, Best Down-Free Design 2019, μία μεγάλη αναγνώριση για το brand. Τα PETA Menswear Fashion Awards βραβεύουν κάθε χρόνο τα brands και τις καινοτομίες που έχουν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής για τα ζώα και τον πλανήτη μας.

Στόχος τους είναι να φέρουν τα φιλικότερα προς τα ζώα αντρικά ρούχα στο προσκήνιο και να ανταμείψουν τις ηθικές επιλογές που κάνει ένας, όλο και μεγαλύτερος, αριθμός γνωστών brands, όπως η Napapijri, κατά την παραγωγή των ρούχων τους.

Ολόκληρη η ιδέα του Skidoo Infinity, βασίζεται στο ότι το τέλος της ζωής του jacket, είναι ουσιαστικά μία νέα αρχή. Μία νέα αρχή, για ένα καλύτερο μέλλον για τη μόδα.

Loader