Τουλάχιστον 3 εκ. το κόστος ζημιών στο Παρίσι

Τουλάχιστον 3 εκ. το κόστος ζημιών στο Παρίσι

Εξαιρουμένων των καταστροφών σε καταστήματα και Αψίδα του Θριάμβου

Τουλάχιστον 3 εκ. το κόστος ζημιών στο Παρίσι

Μεταξύ 3 και 4 εκατομμυρίων ευρώ κυμαίνεται το ύψος των ζημιών από τα βίαια επεισόδια στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων».

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά μόνο τις καταστροφές σε υπαίθριους αστικούς χώρους. Ως εκ τούτου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κόστη των ζημιών στα διάφορα καταστήματα και στην Αψίδα του Θριάμβου, η οποία υπέστη εκτεταμένες φθορές.

Την ίδια ώρα, η αποκατάσταση των ζημιών συνεχίζεται από τις δημοτικές αρχές, με στόχο την επαναφορά της πόλης στην ομαλότητα. Μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 900 κυβικά μέτρα «μπάζων» αλλά και πάνω από 200 καμένα αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, γαλλικές πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης της χώρας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Τα επεισόδια του Σαββάτου έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων Γιλέκων», τα μέλη των οποίων διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στους φόρους των καυσίμων.

Πηγή

Loader