Αντιμέτωπος με πρόστιμα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων ο Trump

Αντιμέτωπος με πρόστιμα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων ο Trump

Τα πρόστιμα έχουν να κάνουν με τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης που δημιουργούν τα κτίρια ιδιοκτησίας του

Αντιμέτωπος με πρόστιμα αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων ο Trump

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει υπόψιν του ο Guardian, οκτώ κτίρια ιδιοκτησίας του Donald Trump δεν συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς που σκοπό έχουν να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αυτό σημαίνει πως ο Οργανισμός Trump κινδυνεύει με πρόστιμο 2,1 εκατ. δολαρίων για κάθε έτος μετά το 2030, εκτός και αν τα κτίρια του γίνουν πιο φιλικά στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης, τα 8 μεγαλύτερα κτίρια ιδιοκτησίας του προέδρου παράγουν περισσότερο από 27.000 τόνους αέριων που συμβάλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κάθε χρόνο, ποσότητα παρόμοια με αυτή που παράγουν 5.800 αυτοκίνητα. Ανάμεσα στα κτίρια τα οποία υπερβαίνουν τα νέα όρια ρύπανσης είναι ο Πύργος Trump στην 5η λεωφόρο και το Κτίριο Trump στη Wall Street.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Bill de Blasio, διοργάνωσε μάλιστα συγκέντρωση έξω από τον πύργο Trump, θέλοντας να υπογραμμίσει τα διαφαινόμενα πρόστιμα. «Πρόεδρε Trump είσαι στο μικροσκόπιο των αρχών. Τα κτίρια σου που μολύνουν είναι μέρος του προβλήματος. Μείωσε τις εκπομπές αερίων ή πλήρωσε το τίμημα», λέει ο de Blasio.

Τα πρόστιμα αποτελούν μέρος πρόσφατης νομοθεσίας που εγκρίθηκε τον περασμένο Απρίλιο και αφορά κτίρια της Νέας Υόρκης με έκτασης πάνω από 25000 τετραγωνικά πόδια, περίπου 50.000 κτίρια σε όλη την πόλη.

Τα συγκεκριμένα κτίρια υποχρεώνονται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων κατά 40% ή να πληρώνουν πρόστιμα σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται πως τα κτίρια ευθύνονται για πάνω από τα 2/3 των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη Νέα Υόρκη.

Loader