Θα φτιάχνει και η Apple οχήματα χωρίς οδηγό!

Θα φτιάχνει και η Apple οχήματα χωρίς οδηγό!

Οι περισσότεροι ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η τεχνολογία λογικά θα «βγει στο δρόμο» χοντρικά μέχρι το 2020.

Θα φτιάχνει και η Apple οχήματα χωρίς οδηγό!

Σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την ιστοσελίδα MacReports, η οποία ενημερώνει για τα νέα της Apple, το Τμήμα Αυτοκινήτων της Καλιφόρνια επιβεβαίωσε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός διαθέτει τώρα 55 άδειες για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και 83 οδηγούς που έχουν την άδεια να ελέγξουν την εν λόγω τεχνολογία στους δρόμους της πολιτείας. Αυτό θέτει την Apple στη δεύτερη θέση, μετά το τμήμα της General Motors’ Cruise, που έχει 104 οχήματα και 407 οδηγούς, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο αριθμός των αδειών της Apple είναι υπέρογκος. Η κατασκευαστική εταιρεία του iPhone δεν είχε ούτε μια άδεια το Μάρτιο του 2017 ενώ της είχαν δοθεί μόνο τρεις άδειες τον Απρίλιο 2017. Ένα χρόνο και κάτι μετά, η Apple έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό αδειών για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Δεδομένου αυτού, μερικοί από τους ανταγωνιστές της επανέρχονται δριμύτεροι.

Η εταιρεία Waymo της Alphabet, για παράδειγμα, έχει τώρα 51 άδειες για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα και 338 οδηγούς. Η Tesla, η οποία επίσης τεστάρει την τεχνολογία αυτή, έχει 39 οχήματα με άδεια και 92 οδηγούς.

Παρά το ότι πολλές από τις άλλες εταιρείες τεστάρουν αμάξια χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια, συζητούν δημόσια τα σχέδια και τις στρατηγικές τους, η Apple έχει παραμείνει σιωπηλή. Και παρ’ όλο που υπήρχαν φήμες πριν λίγα χρόνια ότι η εταιρεία δημιουργούσε το δικό της αυτοοδηγούμενο αμάξι, λέγεται τώρα ότι εργάζεται στην τεχνολογία που θα ελέγξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αν όλα πάνε καλά, η Apple θεωρητικά θα πουλήσει την τεχνολογία αυτή σε κατασκευαστές αυτοκινήτων όταν τα αυτόνομα αμάξια βγουν στην αγορά.

Ο έλεγχος των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό διεξάγεται από πολλές εταιρείες για χρόνια. Ενώ το τελικό λανσάρισμα των αυτοκινήτων απέχει ακόμα, οι περισσότεροι ειδικοί της βιομηχανίας πιστεύουν ότι η τεχνολογία λογικά θα «βγει στο δρόμο» χοντρικά μέχρι το 2020.

Loader