Ανδρικό μόριο φέρνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε δύσκολη θέση

Ανδρικό μόριο φέρνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε δύσκολη θέση

Μαχητικό «σχεδίασε» ένα τεράστιο ανδρικό μόριο στους ουρανούς πάνω από την Πολιτεία της Ουάσινγκτον και έγινε viral σήμερα

Ανδρικό μόριο φέρνει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε δύσκολη θέση

Ηταν ένα περιστατικό που συνέβηκε πριν από ενάμιση περίπου έτος, «έφερε το Ναυτικό σε πολύ δύσκολη θέση» και σήμερα έγινε viral με ηχητικό υλικό που διάρρευσε πρόσφατα.

Κάτω από αυτήν την μάλλον ψυχρή έκφραση το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: πώς ένα μαχητικό «σχεδίασε» ένα τεράστιο ανδρικό μόριο στους ουρανούς πάνω από την Πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ηταν Νοέμβριος του 2017 όταν ένα EA-18G Growler είχε βγει από τη βάση του για εκπαιδευτική δραστηριότητα, γράφουν οι Times.

Οι δύο πιλότοι παρατήρησαν ότι οι καιρικές συνθήκες επέτρεπαν στα καυσαέρια από τους κινητήρες να φαίνονται πολύ καθαρά στον ουρανό.

«Ζωγράφισε ένα ανδρικό μόριο, θα είναι τέλειο», πρότεινε ο ναυτίλος στον κυβερνήτη, σύμφωνα με την έκθεση που έφεραν στη δημοσιότητα οι Navy Times.

(youtube:https://www.youtube.com/watch?v=nMoK11P4w6Y)

Αργότερα ο πιλότος είπε ότι σκέφτηκε ότι αυτό δεν θα είναι καλό, ωστόσο μετά άλλαξε γνώμη.

Μπορεί να μην ήταν η πιο ρεαλιστική ζωγραφιά, αλλά τουλάχιστον ήταν σχετικά καλοφτιαγμένη – και αν μη τι άλλο ορατή από χιλιόμετρα.

Τότε συνειδητοποίησαν ότι είχαν ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη ρεαλιστική ζωγραφιά. Το μόριο δεν έσβηνε με τίποτα, γιατί τα ίχνη παρέμεναν εμφανή λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι ανώτεροί τους επέπληξαν τους πιλότους, αλλά τελικά το θέμα δεν προχώρησε. «Ηταν μια πολύ κακή απόφαση από δύο πολύ καλούς τύπους», έγραφε η έκθεση.

Loader