Το app της εβδομάδας: iCry2Talk

Το app της εβδομάδας: iCry2Talk

Η ελληνική εφαρμογή που «μεταφράζει» το κλάμα του μωρού

Το app της εβδομάδας: iCry2Talk

Με μια εφαρμογή που στοχεύει να βοηθήσει τους γονείς που «σηκώνουν τα χέρια» όταν βλέπουν το μωρό τους να κλαίει και δεν καταλαβαίνουν το γιατί, η ομάδα φοιτητών iCry2Talk του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, θα διαγωνιστεί στον Παγκόσμιο Τελικό διαγωνισμό Imagine Cup 2018 της Microsoft.

Οι τεταρτοετείς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ, Ανδρέας Λουτζίδης, Αναστασία Ντράχα και Ιάσων Χατζηκώστας, που απαρτίζουν την ομάδα iCry2Talk, με τη δημιουργία αυτής της εφαρμογής, υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 300.000 συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο και να συμπεριληφθούν στις περίπου 20 ομάδες, που θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό Imagine Cup 2018 ο οποίος θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουλίου, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Με την εφαρμογή αυτή αποκρυπτογραφείται το κλάμα του μωρού μετατρεπόμενο σε γραπτό λόγο ή εικόνα και παρέχονται στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί καθώς και οδηγίες για να απαλλαγεί το βρέφος από το στρες που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή του.

Παράλληλα η ομάδα επιδιώκει τη δημιουργία μιας ιδιότυπης τράπεζας, όπου οι καταθέσεις δεν θα είναι σε χρήμα αλλά σε κλάμα …βρεφών. Ουσιαστικά η «τράπεζα» αυτή θα είναι μια βάση δεδομένων με ήχους από το κλάμα μωρών ηλικίας έως ενός έτους. Οι ήχοι θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της εφαρμογής που δημιούργησε η ομάδα και με την οποία μεταφράζεται (αποκρυπτογραφείται) το κλάμα σε λόγο, βοηθώντας όσους φροντίζουν τα βρέφη να καταλάβουν γιατί κλαίνε.

(embed: https://vimeo.com/267958472)

Loader