Αυτό το βίντεο του ΚΟΤ πρέπει να το δεις. Να χαρείς, πρέπει

Αυτό το βίντεο του ΚΟΤ πρέπει να το δεις. Να χαρείς, πρέπει

Αυτό το βίντεο του ΚΟΤ πρέπει να το δεις. Να χαρείς, πρέπει
Μάθε πράματα -και θάματα- που δεν ήξερες για την Κύπρο

Φρεσκοκυκλοφόρησε εδώ και ένα διήμερο το εξαιρετικό αυτό προωθητικό κλιπάκι του ΚΟΤ [μην βιαστείς να το δεις, κάνε κράτει] για να προωθήσει το "Cyprus Conference Tourism".

Τρίλεπτο σε διάρκεια, προτείνει στους μπίζνες πιπλ απ' όλο τον κόσμο να κάνουν "Mix Business with Pleasure", αποστέλλοντας με τον πιο τίμιο τρόπο [sic!] που μπορεί ο ΚΟΤ να αποστείλει, το μήνυμα εκεί έξω πως είμαστε ένας φολκλόρ χολιγουντιανός παράδεισος και μισός.

Εμείς που δεν είμαστε μπίζνες πιπλ, ζούμε στην βραχονησίδα και το Hollywood το απολαμβάνουμε μέσω Netflix κυρίως, το λάβαμε επίσης το μήνυμα. Κομματάκι αλλιώς, βέβαια, αλλά τι σου είναι αυτή η ζωή αν όχι όσο ζεις να μαθαίνεις.

Πάμε να απολαύσουμε το Passion for Success της Κύπρου μας και να αποδομήσουμε όλη την κλισεδούρα που παρουσιάζεται στους ξένους -έρκουνται οι ξένοι τζαι πιάννουν τα κόνφερενς μας- επισκέπτες.

Σεναριακά έχουμε ένα κατά τα άλλα όμορφο κορίτσι, σαν τα κρύα τα νερά, που μας μπάζει στο θέμα από ένα ξενοδοχείο στην Πάφο αν δεν απατόμαστε. Πάρε σημείωση πως πρόκειται για ένα απ' τα λιγοστά, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, ξενοδοχεία της Κύπρου που... παρουσιάζονται. Όχι για κόνφερενς τουρισμό. Γενικότερα.

Η κορασίδα αυτή, παραλαμβάνει χαρωπή ένα γαλάζιο φάκελο μέσα σε δίσκο [έτσι το παίρνουμε το γράμμα εμείς στην Κύπρο της Μοναρχίας, κάνουμε και υπόκλιση] κι εκεί αρχίζει μια τρίλεπτη αλληγορική διαδρομή [όπως στην Βίβλο καλέ] για να παραδοθεί το επίμαχο γράμμα.

Στο διάβα της, η πρωταγωνίστρια περνά μέσα από δάση και λαγκάδια, κάτι ξέμπαργκους αρχαίους με πολύχρωμους χιτώνες, λύρες, κίονες και τα λοιπά και τα λοιπά που μαρτυρούν την ελληνικότητα του τόπου για να μην ξεχνιόμαστε και να μην υποθέσει ο επισκέπτης πως θα βρεθεί στις αραπιές ξερωγώ.

Εδώ οι αρχαίοι ημών πρόγονοι:

Στην μετάβαση από τον πολυθεϊσμό στον Χριστιανισμό κάνουμε μια στάση στην εκκλησιά της Παναγιάς της Φορβιώτισσας, βοήθειά μας, ρίχνουμε ένα γρήγορο βλέμμα στον καταγάλανο ουρανό έτσι για το κλισέ, κάνουμε κοντινό στον εκκλησιαστικό θόλο [μπας και τσιμπήσει κάνας ορθόδοξος Ρώσος μπίζνες μαν] και τσουπ... να κι οι σταυροφόροι που περνάνε αμέριμνοι απέξω με τα άλογά τους.

Να οι σταυροφόροι και τα άλογα:

Κι άλλοι σταυροφόροι:

Περισσότεροι σταυροφόροι. Έφτασαν στο Κολόσσι αυτοί για να βοηθήσουν το σενάριο και να κάνουμε την μετάβαση στον χρόνο σιγά σιγά, είναι τρίλεπτο το βίντεο:

Εκεί, η Κύπριδα με τον δίσκο και τον φάκελο περνάει μέσα από ένα Κολόσσι που προφανώς ξεχορτιαριάστηκε για τις ανάγκες του κλιπ, και πετυχαίνουμε στην τάβλα κάτι ιππότες που απολαμβάνουν την κουμανταρία τους από λιαστά ημισταφιδομένα σταφύλια και δεν γνωρίζουν ακόμα ότι η Αικατερίνη Κορνάρο θα τους κάνει δώρο, όλους μαζί [μαζί και τα ποτήρια] στους Ενετούς. Σημείωσε πως μέχρις εκεί θα μείνουμε γιατί Φράγκους, Οθωμανούς και Εγγλέζους ποιος τους χέζει.

Εδώ το καλό μας το Κούριο:

Το μαντάτο που τους πήρε η σύγχρονη Κύπρια -χωρίς το nail art φοινικιάς στον παράμεσο- πρέπει να ήταν ομολογουμένως συνταρακτικό. Αυτό, ή είχαν δει το κλιπ του ΚΟΤ, ένα απ' τα δύο γιατί έχουν πάθει ένα κοκομπλόκο απ' ότι βλέπετε κι εσείς.

Δώστε έμφαση στον κυριούλη ιππότη στα αριστερά:

Συνεχίζουμε με τους αμπελώνες μας, τις εκκλησιές μας [ποτέ δεν δείχνουμε τα εκκλησιαστικά αρχιτεκτονικά εκτρώματα σε τέτοια φιλμς, μόνο τα ταπεινά και απέριττα] και καταλήγουμε στην κυπριακή θάλασσα και στις παραλίες μας όπου δεν μονοπωλούν οι πλαστικούρες, οι ομπρέλες Κόκα κόλα, τα σκισμένα μπλε ιδρωτίλικα κρεβατάκια των 3 ευρώ.

Όχι.

Ειδυλλιακό και συγυρισμένο σκηνικό ωσάν να είμαστε στο Death in Venice του Βισκόντι:

Άσε τον Βισκόντι, πάμε στο Κατωθκιόν της Μαδαρής τώρα, γιατί απ' το φιλμ περνάει ένας βρακάς. Ναι. Απ' αυτούς που συνηθίζουν να κυκλοφορούν γενικότερα στο Nissi Beach [ναι, εγγλέζικα το γράφουμε] και άλλες παραλίες της Κύπρου μας:

Ένα τρακτέρ, άλλως τράχτορ, μας βολτάρει για να επιτύχει την σεναριακή γέφυρα...

Και κάπου εδώ ανεβούμε [με τον δίσκο και το γράμμα πάντοτε ανά χείρας] στο ποδηλατάκι μας για βόλτα, χαιρετούμε έπειτα τους ορειβάτες στα θεόρατα βουνά της Κύπρου μας, ξαναπερνούμε απ' τους αμπελώνες που έχουμε γιώρκιν και πρέπει να τους δείξουμε, πέρασμα απ' τους σσσιουσσσιούκκκους [Σουτζιούκος αν μας διαβάζεις από Ελλάδα] και τελοσπάντων μετά από όλον αυτόν τον ιστορικό αχταρμά, το γράμμα επιτέλους παραδίδεται...

...σ' έναν πολύ κυπραίο διευθυντή ξενοδοχείου [congrats στο casting team] και ο σεναριακός στόχος μας αποκαλύπτεται.

Είναι κράτηση για να μας έρθουν τουρίστες για συνεδριακό μπίζνες τουρισμό βρε χαζούλια μου.

Κι αρχίζει η stock music να δυναμώνει και να αποκτά μπιτ.

Δουλεύει η τουριστική μηχανή, δουλεύει.

Εξυπηρετούμε τους επισκέπτες μας, ξεδιπλώνοντας την άψογη κυπριακή φιλοξενία [αν η διαμονή κοστίζει πέραν των 250 ευρώπουλων ανά ύπνο].

Απ' τα έντρομά μας μάτια κάνουν περάσματα γαστρονομικά πιάτα που, δεν πα να χτυπιέσαι, δεν σερβίρονται στα all inclusive ξενοδοχεία του τόπου.

Λευκά τραπεζομάντηλα και όχι τρυπημένα νάιλον ή χάρτινα που να γράφουν "Ψαροταβέρνα Γιώρκος" ανεμίζουν ποιητικά με θέα το κύμα.

Μπίζνες καταστάσεις με πλατφόρμα -όχι της ΑΟΖ, την άλλη- δωδεκάποντη και white collars on the beach:

Κονφεράνς στο αίθριο με θέα την Μεσόγειο και όχι σε αίθουσες που βρωμάνε μούχλα απ' τα 80's με εμπριμέ φλοράλ κουρτίνες και χαλιά που έχουν μαζέψει τόση σκόνη όση δεν αναπνεύσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Ωραίες εικόνες για τους ξένους επισκέπτες μας και καλώς να μας ορίσουν.

Εμείς γελάμε ακόμα βέβαια με την κλισεδούρα που μαζεύτηκε αλλά να κοπιάσουν τα πλάσματα αν θέλουν -είμαστε πανέτοιμοι- να τους τραττάρουμε.

Σημείωση: Στα σχετικά λιγοστά views που είχε το κλιπάκι ονλάιν [είμαστε σίγουροι πως όλοι μαζί μπορούμε να το απογειώσουμε τώρα] μπορείς να αναγνώσεις και το σχετικό commenting:

Δες μαζεμένη την κλισεδούρα εδώ αλλά μην βγάλεις κιχ, απλά κάνε την σέαρ στους μπίζνες φίλους σου στο εξωτερικό μπας και τσιμπήσουν.

Τάξε τους και βόλτα με το τράχτορ αν μας κατεβούν:

Στην ίδια σελίδα στο γιουτιούμπι μπορείς να απολαύσεις και άλλα επιμορφωτικά βίντεο για την Κύπρο που δεν γνωρίζεις όπως για παράδειγμα:

Την Pacific Blue παραλιακή κατάσταση που ζούμε:

Πως να φτιάξεις κυπριακό φραπέ με γάλα. Κάμποσο γάλα. Μα κάμποσο γάλα λέμε, αλλιώς τι κυπριακό φραπέ ρουφάς;

Και βεβαίως, τους ναυαγοσώστες που μας περισσεύουν αφού, ως γνωστόν, κάθε παραλία και έκτακτος:

Cyprus in our hearts, ρε.

Loader