Αγαπητοί εκπαιδευτικοί ελπίζω σήμερα να πήρατε ένα καλό μάθημα

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί ελπίζω σήμερα να πήρατε ένα καλό μάθημα

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί ελπίζω σήμερα να πήρατε ένα καλό μάθημα
Fact: Αν αγνοείς συστηματικά τον φασισμό κάποια στιγμή θα σου δαγκώσει τον κώλο

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, όταν ο Αχριεπίσκοπος εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων (ομοφυλόφιλους, αλλόθρησκους, άθεους, πρόσφυγες, αλλοδαπούς, κομμουνιστές, Τουρκοκύπριους, οπαδούς της λύσης, υποστηρικτές των εκτρώσεων κ.ά.) δεν αντιδράσατε, δεν κλείσατε κανένα σχολείο, βασικά δεν πετάρισε βλέφαρο.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, όταν ο Χαμπιαούρης δήλωνε πως μοιράζεται τα ίδια ελληνοχριστιανικά ιδεώση με τους νεοναζί, εσείς ως (υποτίθεται) οι μεταλαμπαδευτές του πνεύματος, της ελευθερίας και των δημοκρατικών αρχώνδεν ξεσηκωθήκατε, δεν βγήκατε στους δρόμους, δεν γράψατε δακρύβρεχτα, συναισθηματικά λογύδρια στο Facebook, πάλι δεν κλείσατε κανένα σχολείο.

Τώρα αμφότεροι σας εμφανίζουν ως αναίσθητους φιλοχρήματους που νοιάζεστε μόνο για την τσέπη και τα ωράριά σας, που αρνείστε τον διάλογο, αδιαφορείτε για τους μαθητές και δεν θέλετε τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας εκπαίδευσης - μάλιστα ο Προκαθήμενος δηλώνει πως "νιώθει ντροπή για σας" κι ότι αν προχωρήσετε σε απεργίες "ο κόσμος θα σας εμέσει".

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, θυμάστε τα λόγια ενός άλλου ιερωμένου, του πάστορα Martin Niemöller;

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει...

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, ένα από τα βασικά γνωρίσματα του φασισμού είναι πως ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα στοχοποιήσει αύριο - γι' αυτό τον χτυπάς πρώτος εσύ με το που εμφανιστεί. Και το σημερινό είναι ίσως το σημαντικότερο μάθημα που πήρατε τα τελευταία χρόνια. Αν το πήρατε.

Loader