7 Dec 2017

Ακόμα 12 πράγματα που θ' απαγορευτούν στη Σωτήρα

Το Cock ήταν μόνο η αρχή

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

Για όσους ζούσαν σε σπηλιά τις τελευταίες δύο μέρες, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρα με ομόφωνη απόφασή του απαγόρευσε στον ΘΟΚ να ανεβάσει το έργο “Cock” στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης (και επίσημη έδρα του Οργανισμού στην Αμμόχωστο) με το σκεπτικό ότι το θέμα του (η σχέση δύο gay αντρών) προκαλεί τα χρηστά ήθη κάποιων κατοίκων που απείλησαν με επεισόδια υποκινούμενοι μάλιστα από την τοπική εκκλησία. Η απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε προηγούμενο, με συνέπεια ο Δήμος να καταρτίσει μία λίστα με μια ντουζίνα ακόμα πρόσωπα, πράγματα ή έννοιες που προσβάλλουν κάποιον κάπου κάποτε και πρόκειται να απαγορευτούν στο πλαίσιο του “να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές ευαισθησίες” όπως το έθεσε κι ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωσή του. Η Avant Garde εξασφάλισε και παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα τη λίστα μαζί με το σκεπτικό πίσω από κάθε απαγόρευση.

Αυτή η ποιητική συλλογή

Κλασική ελληνική ποίηση και μαλακίες, ο επαίσχυντος αυτός τίτλος παραπέμπει στο αγγλικό pussy και όλοι μας ξέρουμε ποιο γατάκι ακριβώς εννοεί. Γατάκια!

Αυτός ο τραγουδιστής

Δεν ξεγελάς κανέναν μ’ αυτό το “e” στο τέλος φίλε

(Και) αυτό το θεατρικό

Καλά για χαζούς μας περνάτε; Νομίζετε δεν καταλάβαμε ότι πάτε να μας βάλετε το Cock από την πίσω πόρτα; (ΟΚ, αυτό σαν ν' ακούστηκε λάθος)

Το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Δεν έχουμε τίποτα ως Δήμος με τους ομοφυλόφιλους γιατί απλούστατα δεν έχουμε ομοφυλόφιλους στον Δήμο. Ο τελευταίος μετακόμισε το 1997 στη Δερύνεια (δεν είναι τυχαία η προθυμία της να φιλοξενήσει το Cock, φιλοξενεί ήδη αρκετά) - δεν φαντάζεστε πόσο πειστικά μπορούν να γίνουν ένα βαρέλι πίσσα κι ένας σάκος πούπουλα. Συνεπώς το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια κρίνεται αχρείαστο στη ζώνη επικράτειας του Δήμου Σωτήρας γιατί πολύ απλά κανένα ζευγάρι αυτού του είδους δεν θα μείνει ποτέ εδώ. Εκτός κι αν το βγάλει κατά λάθος ο δρόμος του. Αλλά και πάλι, ξέρετε πόσοι άνθρωποι εξαφανίζονται κάθε χρόνο στον κόσμο επειδή πήραν λάθος στροφή;

Αυτή η μάρκα σνακς

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν το επιτρέπει η ανα-τροφή μας (Είδατε; Κάνουμε και πετυχημένα λογοπαίγνια)

Το δικαίωμα ψήφου των γυναικών

Είναι παρορμητικές, υπερβολικά ευαίσθητες, δρουν με βάση το συναίσθημα και κάποιες μέρες τον μήνα δεν είναι καν στα καλά τους. Όπως απέδειξε πρόσφατα η ομόφωνη απόφαση του καθαρά ανδρικού δημοτικού συμβουλίου Σωτήρα για τη ματαίωση της πρόστυχης παράστασης, χρειάζονται αρχ...α για μια σωστή ψηφοφορία (ΟΚ, και αυτό ακούστηκε λάθος)

Αυτή η μάρκα τσιμέντου

Γι’ αυτό θέλατε να ανεβάσετε έργο με ομοφυλόφιλους στο Δημοτικό μας Θέατρο; Πιστεύετε πως χτίζουμε κτήρια του κώλου;

Αυτή η συσκευασία

Pouches; Σοβαρά τώρα; (επίσης δεν μας ξεγελάει το straight που γράφει πάνω)

Το ΑΚΕΛ και γενικά οι αριστεροί

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους αριστερούς στη Σωτήρα γιατί απλούστατα δεν έχουμε πλέον αριστερούς στη Σωτήρα. Οι τελευταίοι μετακόμισαν λίγο μετά το Μαρί (σωστά μαντέψατε, στη Δερύνεια κι αυτοί) ύστερα από ευγενικές παρακλήσεις των γειτόνων, οι ευαισθησίες των οποίων δεν θα μπορούσαν να μη ληφθούν υπόψη όπως πολύ σωστά τονίζει ο ΔΗΣΥ - εντάξει, βοήθησαν σημαντικά ένα κομμένο κεφάλι αλόγου στο κρεβάτι τους κι ένας φλεγόμενος σταυρός στον μπροστινό κήπο (Είδατε; Είμαστε και σινεφίλ). Άλλωστε όπως απέδειξε η ομόφωνη απόφαση του καθαρά ανδρικού δημοτικού συμβουλίου Σωτήρα για τη ματαίωση της χυδαίας παράστασης, τα αρχ...α που απαιτούνται για μια σωστή ψηφοφορία πρέπει να είναι όλα δεξιά (Γμτ ούτε αυτό ακούστηκε σωστό, κάτι πρέπει να κάνουμε με το συντακτικό μας)

Αυτός ο Κώδικας

Στη Σωτήρα ο μόνος παραβάτης που αναγνωρίζεται είναι ο Ιουλιανός. Αν δεν αλλάξει αρχικά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ώστε να σταματήσει ν’ ακούγεται όπως το τρισκατάρατο έργο που αναστάτωσε τη μικρή μας κοινότητα, να ξέρετε πως κανένα Stop και κανένας Σταμάτης δεν πρόκειται να μας σταματήσει (καλά ε, έχουμε ρέντα σήμερα).

Οι “βίλες για ενοικίαση”

Ναι καλά, λες και δεν καταλάβαμε ότι είναι κώδικας για ζιγκολό και αρσενικές πόρνες. Βρε ουστ!

Αυτό το γλυκό

Με πόνο ψυχής καθώς ήταν από τα αγαπημένα μας κεραστικά, μέχρι φυσικά να συνδεθεί με το χυδαίο και προσβλητικό θεατρικό. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αντικατασταθεί με γλυκό η ονομασία του οποίου θα παραπέμπει σε κάτι ιερό και ουχί σε ομοφυλοφιλικά αίσχη.

Ναι ρε σεις, καρδινάλιος. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Δες κι αυτά

Ιστορίες