Αν τα κυπριακά κόμματα ήταν χαρακτήρες του Game of Thrones

Αν τα κυπριακά κόμματα ήταν χαρακτήρες του Game of Thrones

Αν τα κυπριακά κόμματα ήταν χαρακτήρες του Game of Thrones
Γιατί όταν εμείς παίζαμε παιχνίδια εξουσίας στο Westeros έτρωγαν ακόμα βελανίδια

Ο ΔΗΣΥ είναι η Daenerys Targaryen

Πανίσχυρος, πανούργος, αδίστακτος και αποφασιστικός όπως η Khaleesi ο ΔΗΣΥ έχει ένα και μοναδικό στόχο στη ζωή του: να κυβερνάει ή συγκυβερνάει την Κύπρο μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Πότε εμφανίζεται ως λυτρωτής/απελευθερωτής, πότε ως αμείλικτος τιμωρός, πότε ως προστάτης των λαϊκών στρωμάτων και πότε ως αυτός που θα ενώσει τα δύο “βασίλεια” του νησιού υπό τη δίκαιη και αμερόληπτη ηγεμονία του. Διαθέτει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με το μέρος του αλλά και τα απαραίτητα μέσα ώστε να κρατάει την εξουσία για μεγάλα χρονικά διαστήματα (φίλα προσκείμενα media, ένα ζηλευτό κομματικό μηχανισμό κλπ) με αποτέλεσμα η απόλυτη δύναμη να τον διαφθείρει. Αποκορύφωμα, λίγο πριν τις ευρωεκλογές του 2019, κι έχοντας πληγωθεί ανεπανόρθωτα από τον Jon Snow/AΚΕΛ που κατέβασε Τουρκοκύπριο υποψήφιο και κυριευμένη από τον φόβο πτώσης της δημοτικότητας της η Kha-ΔΗΣΥ τρελαίνεται και βάζει μπουρλότο στην ομοσπονδία και την επανένωση.

Το ΑΚΕΛ είναι ο Jon Snow

Ταπεινής καταγωγής, γενναίος, ντόμπρος, φιλότιμος, πιστός στις αρχές και τα υψηλά ιδανικά του (σε βαθμό κολλήματος) αλλά και ολίγον αφελής και με άθλιο κριτήριο σε φιλίες, έρωτες και συμμαχίες ο Jon Snow στήριξε την Daenerys/ΔΗΣΥ στο (δήθεν) όραμά της να ενώσει τα Βασίλεια κάτω από μια δίκαιη διακυβέρνηση και στην πορεία γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας. Όμως η ακροδεξιά στροφή της πρώτης προς την τρέλα τον οδήγησε στην οδυνηρή απόφαση να σκοτώσει τη σχέση, να απαρνηθεί τίτλους κι εξουσίες και να επιστρέψει εκεί που ήθελε εξαρχής: να ζήσει στα βουνά και τα λαγκάδια παρέα με τους "ελεύθερους ανθρώπους" (δεν είχε ποτέ την πρόθεση να κυβερνήσει και μεταξύ μας -γκούχου Μαρί γκούχου- πολύ καλά έκανε).

To ΔΗΚΟ είναι ο Jaime Lannister

Ο Kingslayer φημίζεται για την ικανότητά του να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις αλλά και για την πλούσια και πανίσχυρη οικογένειά του που δεν ξέρει τι έχει και “πληρώνει πάντα τα χρέη της”. O Jaime ξεκίνησε ως ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας καθώς ήταν αυτός που φρόντιζε με κάθε τρόπο η εξουσία να παραμένει στα χέρια της οικογένειας/κόμματος ακόμα κι όταν ο βασιλιάς ανήκε σε άλλο οίκο ή πλειοψηφούσε άλλο κόμμα στην κυβέρνηση. Στην πορεία είδαμε κάποιες αναλαμπές ευαισθησίας, εκσυγχρονισμού και προοδευτικότητας, όμως όταν διαπίστωσε πως θα επικρατούσε η Dany επέστρεψε στην παλιά του τέχνη και στάθηκε στο πλευρό της.

H ΕΔΕΚ είναι ο Walder Frey

Πόσες φορές νομίζεις ότι μπορείς να προδίδεις την ιστορία, τις αρχές, την ιδεολογία, τον ίδιο σου τον κόσμο και να τη γλιτώνεις; Κάποια στιγμή θα τη φας (την πίτα που περιέχει τα παιδιά σου για την ακρίβεια). Το κόμμα που έχει αλλάξει ονόματα και ιδεολογίες όσες φορές και ο άρχοντας του Riverrun στρατόπεδα θα μείνει στην ιστορία για το δικό του Red Wedding: όταν κατέσφαξε σε μια νύχτα το σοσιαλιστικό/αντιφασιστικό παρελθόν υιοθετώντας ρητορική εθνικισμού και μίσους προκειμένου να αλιεύσει ψήφους από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς. Είναι ζήτημα χρόνου να συναντήσει την Arya του.

H Συμμαχία Πολιτών είναι ο Petyr “Littlefinger” Baelish

Για χρόνια στη σκιά των άλλων ως πρωτοπαλίκαρο, υπουργός, μεγαλοστέλεχος αλλά ποτέ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως πιστεύει ακράδαντα πως του αξίζει, ο **Γιώργος “Littlefinger” Λιλλήκας** επιθυμούσε διακαώς να σκαρφαλώσει στο ύψιστο αξίωμα “για να τιμωρήσει όλους εκείνους που τον κοιτούσαν πάντα αφ’ υψηλού” - ακόμα κι αν χρειαζόταν να πατήσει πάνω στα πτώματα ιδεολογιών, αρχών και πρώην συμμάχων. Για χρόνια ελίσσονταν μεταξύ οίκων και βασιλείων αλλάζοντας στρατόπεδα, ιδεολογία και απόψεις ανάλογα με το ρεύμα και τις ανάγκες, προκειμένου να προσδεθεί στο άρμα του νικητή. Η καριέρα του τελείωσε άδοξα όταν πολύ απλά τον πήρα χαμπάρι - κάτι που δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο.

Η Αλληλεγγύη είναι η Brienne of Tarth

Εκτός του ότι είναι φτυστή η **Ελένη Θεοχάρους** (ή τουλάχιστον όπως θα μοιάζει σε 30 χρόνια κι έχοντας απωλέσει την περισσότερη μυϊκή μάζα) η Brienne έχει κι άλλα κοινά μαζί της όπως πχ την τάση να ορκίζεται πίστη σε διάφορους αφέντες. Σκληρή, ατρόμητη και ευθύς, θα δείξει την ευαίσθητη και τρυφερή πλευρά της όταν ερωτευτεί τον Jaime Lannister/ΔΗΚΟ ο οποίος και θα της εμπιστευτεί μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

To ΕΛΑΜ είναι ο Joffrey Baratheon

Το GoT βρίθει κακών χαρακτήρων που όμως είτε είναι ευφυείς κοινωνιοπαθείς (Ramsay Bolton), με ευγενή κίνητρα (ό,τι φρικαλέο διέπραξε η Cersei το έκανε για τα παιδιά της), παρασυρμένοι από την υπέρμετρη φιλοδοξία τους (Littlefinger), με ισχυρές πλάτες (Frey), κληρονομική παραφροσύνη (Daenerys) ή απλά η απόλυτη ενσάρκωση του Κακού (Night King). Ο Joffrey Baratheon δεν ήταν μόνο ένας κακομαθημένος, σαδιστής, ψυχοπαθής, ασυνείδητος νάρκισσος αλλά και απελπιστικά ηλίθιος, συνδυασμός που θα μπορούσες να προσπεράσεις αν ήταν ,ξέρω γω, κάποιος ευνούχος αυλικός και όχι ο γαμημένος ο Βασιλιάς! Τουλάχιστον χρησιμεύει ως cautionary tale “ηλιθιότητας και εξουσίας” σε περίπτωση που σκεφτεί κάποιος μελλοντικά να συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά

Οι Οικολόγοι είναι ο Night King

Κυρίως γιατί μας αφήνουν παγερά αδιάφορους και -φυσικά- για όλη αυτή την ανακύκλωση νεκρών.
Loader