Είστε σίγουροι ότι υπογράψατε για σβάστικες, όπλα και πραξικοπήματα;

Είστε σίγουροι ότι υπογράψατε για σβάστικες, όπλα και πραξικοπήματα;

Είστε σίγουροι ότι υπογράψατε για σβάστικες, όπλα και πραξικοπήματα;
Μια ανοιχτή επιστολή προς τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς που δεν το έχουν κάψει τελείως

Έι ψιτ, ψηφοφόροι της δήθεν “πατριωτικής ακροδεξιάς”, μπορώ να έχω λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας; Όχι εσείς οι αμετανόητοι νεοναζί με τα σκατά στη θέση του εγκεφάλου, οι θρασύδειλοι φασίστες που υπάρχετε μόνο ως μέλη μιας αγέλης, που δεν έχετε πετύχει το παραμικρό στη ζωή σας αλλά αντλείτε μια πλασματική ανωτερότητα καπηλευόμενοι Παρθενώνες και σάρισες και πατώντας στο λαιμό τον ανήμπορο, τον φτωχό και τον αδύναμο. Διαφημίζετε τον εαυτό σας ως “Ελληνες” αλλά τελευταία φορά που τσέκαρα οι πραγματικοί Έλληνες τσάκισαν το σβέρκο των Ναζί και οι συνεργάτες των τελευταίων, οι γνωστοί δοσίλογοι, κατέληξαν σκυλοτροφή. Όχι φυσικά, δεν απευθύνομαι σε σας τους 50, 100 άντε 200 που αποτελούσατε το νεοναζιστικό μόρφωμα στην αρχική του μορφή και για χρόνια κινούσασταν στο κωλάντερο της κυπριακής κοινωνίας χωρίς ποτέ ο μολυσμένος, τοξικός λόγος σας ν’ αγγίζει τον οποιοδήποτε . Είστε χαμένες υποθέσεις και δεν αξίζετε ούτε το σάλιο μας ή οποιοδήποτε άλλο σωματικό υγρό εδώ που τα λέμε.

Απευθύνομαι σε σας, του πολλούς, τους όχι κατ’ ανάγκη φασίστες στην ιδεολογία, τους αγανακτισμένους/οργισμένους/απελπισμένους/απογοητευμένους από το σύστημα που πιστέψατε στον δήθεν αντισυστημικό χαρακτήρα του μαυροντυμένου μορφώματος. Σε σας που με την ψήφος σας βγάλατε τον ναζιστικό λόγο από τον υπόνομο και τον μπάσατε στα σαλόνια της πολιτικής κι από κει στα σπίτια μας μέσω της νομιμοποίησης και της κανονικότητας αφού πλέον το μίσος, ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία, η μισαλλοδοξία, ο λαϊκισμός και ο ακραίος εθνικισμός από ποινικά αδικήματα έγιναν “διαφορετική άποψη”, “πολιτικές θέσεις” και “λαϊκή ετυμηγορία”. Τους ψηφίσατε λένε άρα ψηφίσατε όλο το πακέτο.

ΟΚ παιδιά, μήνυμα ελήφθη, τα σκατώσαμε και μας τιμωρήσατε. Κόψτε τώρα τις μαλακίες.

Κατανοώ ότι σας απογοήτευσε το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Και ποιον, με στοιχειώδη έστω νοημοσύνη, δεν απογοήτευσε; Μια απλή ματιά τριγύρω αρκεί να σε κάνει να ψάχνεις για μπανιέρα και ξυραφάκια: Διαφθορά, ανικανότητα, νεποτισμός, αναξιοκρατία, ματαιοδοξία, αρχοντοχωριατισμός, διαπλοκή, υπόκοσμος. Οι κυβερνήσεις πουλάνε φτηνό πατριωτισμό, τα κόμματα απαρχαιωμένο ρουσφέτι και τα media αίμα και σπέρμα αφού μόνο αυτά τα κρατούν προς το παρόν στη ζωή. ΟΚ, δεν ζούμε στη Δανία αλλά αυτός ο άνυδρος βράχος στο δυτικό άκρο της Μεσογείου είναι το σπίτι μας και θα με πάρει ο διάολος πρώτα αν δεν παλέψω να το κάνω καλύτερο, Αναμφίβολα το σύστημα πάσχει, όμως παραμένει μια Δημοκρατία με όλες τις αδυναμίες της ενώ περιλαμβάνει το πολυτιμότερο αγαθό όλων: την ελευθερία.

Ψηφίζοντας λοιπόν την ακροδεξιά πιστεύοντας ότι θα βελτιώσει το σύστημα είναι σαν να προσπαθείς να ανακουφίσεις ένα κάψιμο από τσίλι πίνοντας νερό: το κάνεις ενστικτωδώς γιατί πιστεύεις ότι είναι το σωστό όταν λογική και επιστήμη φωνάζουν ότι αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Μ’ αυτούς θα έχεις όλα τα κουσούρια της δημοκρατίας που αναφέραμε πιο πάνω, μείον την ελευθερία. Κι αν κάνεις χαρούλες ότι θα ξεφορτωθούν τους ξένους, ναι μπορεί να το κάνουν. Όμως τίποτα δεν σε διασφαλίζει ότι αύριο δεν θα έρθει και η δική σου σειρά. Αυτό είναι το modus operandi του φασισμού. Έτσι κι αρχίσει να διώκει, να φιμώνει, να φυλακίζει κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά που θα σταματήσει. Αν θα σταματήσει.

Το περιστατικό με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή που κάλεσε μέσα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων τον στρατό να παρέμβει, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ και να στείλει τα κεφάλια τους στις Πρέσπες, λογικά θα λειτούργησε ως wake up call και στον τελευταίο ψηφοφόρο της εγκληματικής συμμορίας με εναπομείναντα ψήγματα δημοκρατίας και ανθρωπιάς μέσα του. Θα είδε ότι η υποκριτική στάση της επίσημης ΧΑ που διέγραψε τον πραξικοπηματία βουλευτής της ενώ όταν τα έλεγε αυτά τον χειροκροτούσαν από τα έδρανα σαν εκστασιασμένες Ρουβίτσες, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα τέχνασμα: λέει κάποιος κάτι ακραίο που προκαλεί αντιδράσεις, το κόμμα διαχωρίζει τη θέση του θυσιάζοντας στη συνέχεια το πιόνι όχι όμως πριν η εμπρηστική δήλωση καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου. Ένα τέχνασμα τόσο αρχαίο όσο και το ίδιο το επάγγελμα, όχι το αρχαιότερο που σκεφτήκατε πρώτο αν και τα δύο παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες.

Επιστρέφω λοιπόν σε σας φίλτατοι, είστε σίγουροι ότι αυτά είχατε συμφωνήσει; Ναι, σας προσέλκυσαν οι εθνικιστές κορώνες, οι επιταγές χωρίς αντίκρισμα, ο άκρατος λαϊκισμός, τα συσσίτια και οι αιμοδοσίες “μόνο για Κύπριους”, ο δήθεν αγώνας κατά του κατεστημένου, όμως στ’ αλήθεια υπογράψατε για σβάστικες, πραξικοπήματα και κομμένα κεφάλια; Αν θέλετε σκληρές θέσεις στο Κυπριακό ή συντηρητική κοινωνική πολιτική υπάρχουν επιλογές στο δημοκρατικό τόξο, δεν χρειάζεται να ταυτιστείτε με τη “σπορά των ηττημένων του ‘45” (λόγια του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου) μέσω του κυπριακού παραρτήματος. Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι η ελευθερία της έκφρασης. Ναι, δικαιούνται να μιλούν, ναι δικαιούνται να κατεβαίνουν στις εκλογές, να κερδίζουν έδρες και να περιφέρονται στα κανάλια διασπείροντας το μίσος. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να τους το απαγορεύσει (εκτός ίσως από τις περιπτώσεις που υπάγονται στον νόμο περί υποκίνησης σε εγκλήματα μίσους).

Όμως μπορείτε να τους στείλετε πίσω στον υπόνομο με τον ίδιο τρόπο που τους βγάλατε από κει. Με την απαξίωση, την αγνόηση, την αδιαφορία στα ελκυστικά μεν αλλά επικίνδυνα κελεύσματα. Με την επιστράτευση του μυαλού και της κοινής λογικής. Με τη μόρφωση, τον πλουραλισμό, τη γνώση. Με την καθημερινή προσπάθεια να γινόμαστε όλο και καλύτεροι άνθρωποι. Με τη μνήμη όχι ως τροχοπέδη που σε κρατάει κολλημένο στο παρελθόν αλλά ως εφαλτήριο για πρόοδο. Με την αληθινή αγάπη για τη μοιρασμένη πατρίδα μας και τις πραγματικές αξίες του Ελληνισμού. Με το δημοκρατικό σας δικαίωμα που οι ίδιοι θέλουν να καταλύσουν: την ψήφο σας.

Στείλτε τους στον αγύριστο. Τώρα πια δεν είναι καν αστείο.

Loader