Απ' το «μάνα μου ρε» στο «να πάει έσσω του» ένα Facebook δρόμος

Απ' το «μάνα μου ρε» στο «να πάει έσσω του» ένα Facebook δρόμος

Απ' το «μάνα μου ρε»  στο «να πάει έσσω του» ένα Facebook δρόμος
Τώρα τον λυπάστε, αύριο θα κάνετε share το παχυλό του επίδομα. Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της πονοψυχίας του αγανακτισμένου νοικοκυραίου

Καταλαβαίνεις ότι κάτι άσχημο γίνεται πάλι στη γειτονική Συρία όταν κόβονται απότομα τα “δες πως θα ήσουν στο αντίθετο φύλο” και το timeline σου γεμίζει με αίμα, ερείπια και πτώματα.

Πριν μοιραστείς ακόμα ένα δακρύβρεχτο ποστ για τις αθώες ψυχούλες που σφαγιάζονται στη Συρία καλό είναι να θυμάσαι ότι κάποιοι απ’ αυτούς κατάφεραν να γλιτώσουν. Μπήκαν σε βάρκες, κολύμπησαν, σκαρφάλωσαν κατσάβραχα, διέσχισαν ποτάμια, ναρκοπέδια ερήμους αλλά επιβίωσαν. Κατέληξαν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ευρώπης για να ζούνε μέσα στα σκατά και τις λάσπες. Εμείς αηδιάζουμε και λυπόμαστε, αυτοί χαίρονται που είναι ζωντανοί. Που δεν τους κομμάτιασαν οι βόμβες του “σύντροφου” Άσαντ ή δεν τους αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν κι εδώ, στη νήσο των Αγίων, σ’ έναν τόπο με ανθρώπους που -υποτίθεται- έζησαν τη προσφυγιά στο πετσί τους. Είναι εδώ κοντά μας στην Κοφίνου. Όπου επίσης ζουν παρατημένοι από ένα ανάλγητο κράτος που του πιστώνουμε το ότι έχει χεσμένους γηγενείς και αλλοδαπούς χωρίς να κάνει διακρίσεις (εκτός βέβαια κι αν σκάσεις μερικά εκατομμύρια, τότε σου προσφέρει από υπηκοότητα μέχρι κώλο).

Πριν κάνεις share λοιπόν τη φωτογραφία του νεαρού πατέρα που τρέχει αλαφιασμένος, βουτηγμένος στο αίμα και τη σκόνη και κρατώντας στην αγκαλιά το νεκρό βρέφος του, θυμήσου τι είναι αυτός ο άνθρωπος για σένα και τους ομοϊδεάτες σου:

Είναι το sleeper cell που έστειλε το ISIS για να σκορπίσει τον θάνατο και την καταστροφή σε τρομοκρατικό χτύπημα στο νησί που οραματίστηκες μετά από έναν εξουθενωτικό μαραθώνιο “Homeland”

Είναι ο ρίψασπις, ο δειλός, ο χέστης, ο λιποτάκτης που δεν έμεινε πίσω να πολεμήσει αλλά προτίμησε τις δωρεάν διακοπές στην Ευρώπη.

Είναι ο υπανάπτυκτος αλλοδαπός βάρβαρος που έρχεται για να αλλοιώσει τον πολιτισμό μας.

Είναι ο πράκτορας του Ισλάμ που στέλνεται για να παρεισφρήσει στην Ευρώπη ώστε να την αποχριστιανοποιήσει εκ των έσω. Το μουσουλμανικό τέρας που θα βιάσει τις γυναίκες μας.

Είναι ο χαραμοφάης, τεμπέλαρος αιτητής ασύλου που τρώει από τα έτοιμα και ζει με το παχυλό επίδομα που του παρέχει το κράτος και το οποίο στερεί από κάποιον Ελληνοκύπριο.

Είναι ο ταραχοποιός του καταυλισμού, ο εγκληματίας, ο βάνδαλος που δεν σέβεται την περιουσία και τους νόμους του κράτους που του κάνει τη χάρη και τον φιλοξενεί και πρέπει να απελαθεί μαζί με τους υπόλοιπους 300 που δεν έκαναν το παραμικρό, για παραδειγματισμό.

Είναι αυτός που σήμερα τρώει τα λεφτά μας και αύριο θα κλέψει τις δουλειές μας.

Είναι αυτός που κάνει μια ντουζίνα παιδιά με στόχο την αλλοίωση του δημογραφικού του νησιού και τον κατ’ επέκταση εξισλαμισμό του.

Είναι αυτός που μέχρι κι ο Πανάγαθος αρνείται να σώσει και προτιμάει να φανερώνει βυζαντινούς σκελετούς και εικόνες σε κυράτσες που το παράκαναν με τους μπάφους.

Είναι αυτός που θα μείνει εδώ, θα δουλέψει σκληρά, θα αποκτήσει οικογένεια, θα στήσει σπιτικό, θα πληρώνει φόρους για να σκοτωθεί σε κάποιο φριχτό εργατικό ατύχημα και να καταλήξει ένα μικροσκοπικό θλιβερό μονόστηλο που δεν θα γράφει ούτε το όνομά του, παρά μόνο “καταπλακώθηκε αλλοδαπός”.

Είναι ο “μάνα μου ρε” όσο είναι πρόβλημα άλλων κι ο “να πάει έσσω του” όταν γίνει δικό μας.

Έλα λοιπόν, κάνε share τον τρόμο του, είμαι σίγουρος πως μια ικανοποίηση θα την νιώσει γνωρίζοντας ότι λίγο πριν τον κομματιάσει η οβίδα βρήκε μια θέση στο timeline σου, κάπου ανάμεσα στις καλημέρες με μπρίκια και Παναγίτσες και κάποιο fake quote του Κοέλιο. Και μετά κάτσε και σκέψου όλα εκείνα τα “εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά...” που έχεις πει, όλα τα “να πάνε σπίτια τους” που έχεις βροντοφωνάξει, όλα τα “έχει δίκιο το ΕΛΑΜ” που σκέφτηκες και όλα τα likes σε κάθε ατεκμηρίωτο ρατσιστικό παραλήρημα που έχεις πατήσει (με σχολιάκι σου “πέστα χρυσόστομε” από κάτω).

Και μετά μπορείς απλά να το βουλώσεις.

Loader