Cyprus Eurovision: 13 ιδέες για εισαγωγικά φιλμάκια αν τερλικκά νικήσουμε
ΟΚ, ξέρουμε ότι προτρέχουμε κι ότι πιθανόν να μη σηκώσουμε την κούπα αλλά όσο το Fuego της Ελένης Φουρέιρα παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για φέτος εμείς θα το χαρούμε όσο μπορούμε ακόμα.
Στο παράλληλο σύμπαν λοιπόν όπου η Κύπρος κερδίζει τη Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία της και διοργανώνει εκείνη του 2019 θα χρειαστεί θεματικές για τα προωθητικά βιντεάκια που συνοδεύουν τα τραγούδια και στα οποία πρωταγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες περιδιαβαίνοντας σε εμβληματικές τοποθεσίες της διοργανώτριας χώρας και συμμετέχοντας σε χαρακτηριστικές δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας και πολιτισμού.
Κι επειδή πόσα Κούρια, Τάφους των Βασιλέων και λευκαρίτικα να δείξεις μέχρι να ξεράσουν οι Ευρωπαίοι, εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε στον ΚΟΤ (εννοείται πως αυτός θα επιμεληθεί τα φιλμάκια διαθέτει άλλωστε τεράστια πείρα μερικές ασυνήθιστες μεν αλλά χαρακτηριστικές της σύγχρονης κυπριακής κουλτούρας θεματικές.
Βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην πλατεία Ελευθερίας Ο καλλιτέχνης αφού ξεναγηθεί στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο του νησιού, την πλατεία Ελευθερίας η κατασκευή της οποίας χρονολογείται από την Ιουρασική Περίοδο, θα βοηθήσει στην αποπεράτωσή της ρίχνοντας συμβολικά κανένα μπετό (ή Χριστοπαναγία ανάλογα τα πιστεύω του) ή ανοίγοντας καμιά τρύπα στο έδαφος όπου θα μπουν τα air condition που είχε προβλέψει η Ελίτα. https://youtu.be/s16ALH6UpT4
Χορεύοντας σε ρώσικο γάμο στον Ακάμα... πάνω σε χελωνοφωλιές
Και δεν χρειάζεται καν η Christina Aguilera αφού θα έχουμε ήδη καλεσμένο καλλιτέχνη! Ο φιλοξενούμενος θα νιώσει την απόλυτη κυπριακή φιλοξενία ως καλεσμένος σε γάμο Ρώσου ολιγάρχη σε παραλιακό ξενοδοχείο με ασορτί αυθαίρετη κατασκευή στην άμμο και γλέντι στην παραλία όπου θα έχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα να χορέψει πάνω σε χελωνοφωλιές - και να τη γλιτώσει!
Παγιδεύοντας αμπελοπούλια στα Κοκκινοχώρια Όπως είπε κι εκείνος ο πάτερ στο γνωστό βίντεο, "αν το κυνήγι των αμπεολοπουλιών ήταν έγκλημα πρώτος εγκληματίας ο Θεός". Με δεδομένο λοιπόν ότι η πανάρχαια και αμιγώς κυπριακή αυτή παράδοση δεν μπορεί να λείπει από τα βιντεάκια της Eurovision, ο καλλιτέχνης θα εμφανίζεται να συμμετέχει στην όλη διαδικασία από την αρχή: από την εύρεση και προετοιμασία του κατάλληλου ξώβεργους μέχρι την παγίδευση και μετέπειτα βρώση του θηράματος παρέα με τοπικούς άρχοντες και πρώην βουλευτές της περιοχής Αμμοχώστου.
Ισοπεδώνοντας αρχαιολογικούς χώρους με το τρακτέρ του Αρχιεπισκόπου
Μια ανεπανάληπτη εμπειρία απ’ αυτές που κάποιος μπορεί να ζήσει μόνο στην Κύπρο. Ο καλλιτέχνης κινηματογραφείται καθώς επιβαίνει σε τρακτέρ με οδηγό τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο που αποχαρακτηρίζει με τον δικό του καθαγιασμένο τρόπο ακόμα έναν αρχαιολογικό χώρο προκειμένου να ανεγερθεί ακόμα ένα πεντάστερο κοινωφελές ίδρυμα.
Βάζοντας βόμβες σε μπαράκια και κλαμπ
Μια απολύτως ασφαλής δραστηριότητα για τον φιλοξενούμενο τραγουδιστή καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να τον συλλάβουν - εκτός φυσικά κι αν κάνει τη μαλακία να τραυματίσει αστυνομικό. Όσο για τη βόμβα, εννοείται πως θα είναι της αρτιότερης κατασκευής του νησιού, ξέρει άλλωστε ο Φαίδωνας έναν καλό στη Λεμεσό.
Χαλαρώνοντας στο τζακούζι της Αρχιεπισκοπής Ξεχάστε τις πισίνες του Hilton και του Meridien, η απόλυτη εμπειρία είναι ένα χαλαρωτικό άραγμα στο πιο ευλογημένο τζακούζι του νησιού - εννοείται με την ευγενική παραχώρηση (διάβαζε “με το αζημίωτο”) της Αρχιεπισκοπής.
Συγκυλισμός με πρόθυμους ιερωμένους
Επειδή η Εκκλησία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού (sic), εκτός απ’ το να δείχνουμε για χιλιοστή φορά εκκλησίες και μοναστήρια, θα βάλουμε την (κατά προτίμηση γυναίκα) καλλιτέχνη ν’ αφήνεται στα έμπειρα χέρια Κύπριου ιερωμένου που θα της δώσει να καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει “ν’ αφήνεις τον Χριστό να σ’ αγγίξει βαθιά μέσα σου”.
Κυνηγώντας gay ζευγάρια στη Σωτήρα Το κυνήγι της αλεπούς είναι για Άγγλους φλώρους, των αμπελοπουλιών πάλι πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι ένα ξώβεργο; Ξεχάστε αυτά τα ανιαρά και συμβατικά σπορ, είναι open season για gay ζευγάρια στη Σωτήρα! Στο φιλμάκι βλέπουμε τον καλλιτέχνη να συμμετέχει μαζί με τους ντόπιους στον ετήσιο εντοπισμό και κυνήγι ομοφυλοφίλων έξω απ’ το χωριό (γνωστό με τον τίτλο “Cock και Δέος” δανεισμένος από το θεατρικό που το ενέπνευσε) ενώ αν προέρχεται από κάποια απ’ αυτές τις gay friendly χώρες (όπως πχ η φετινή συμμετοχή της Ιρλανδίας) μπορεί -ακόμα καλύτερα- να είναι ο ίδιος το θήραμα.
Παρακολουθώντας αγρινά σε αιμομικτικό όργιο
Το να δείξουμε πλάνα αρχείου με αγρινά από το ατέλειωτο στοκ του ΚΟΤ είναι το λιγότερο παρωχημένο - το real deal είναι να ποζάρει ο καλλιτέχνης με μια οικογένεια Γαμιόμαστε του εθνικού μας συμβόλου, μετά από υπόδειξη του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου που έχει εντρυφήσει στο θέμα. https://youtu.be/KEPm63U16_s
Περπατώντας στα μέρη που... περπάτησε η θεά Αφροδίτη στην Αγία Νάπα Γιατί μπορεί να γεννήθηκε στην Πάφο όμως ήταν το ξεσάλωμα στην Αγία Νάπα που την έκανε “θεά του έρωτα” - και δεν τα βγάζουμε απ’ το μυαλό μας ξέρετε. Επίσης το βιντεάκι με τον καλλιτέχνη να αναζητεί τα βήματα της Αφροδίτης στο Κάβο Γκρέκο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα στην καμπάνια του δημάρχου της πόλης για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Διαδηλώνοντας στο οδόφραγμα της Λήδρας... εναντίον των πειραμάτων σε ζώα
Η EBU δεν επιτρέπει πολιτικά μηνύματα οπότε αυτά τα δακρύβρεχτα περί “τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης” να τα ξεχάσετε. Ο καλλιτέχνης θα συμμετέχει μεν σε συγκέντρωση στο οδόφραγμα αλλά μόνο για πολιτικώς ουδέτερα, κοινώς αποδεκτά και οικουμενικά κοινωνικο-οικολογικά μηνύματα.
Περιήγηση στο Μουσείο Κυπριακής Pop Κουλτούρας Δεν έχουμε αλλά θα φτιάξουμε. Εκεί ο καλεσμένος θα περιηγηθεί στα εκθέματα που θα περιλαμβάνουν αντικείμενα τα οποία άφησαν το στίγμα τους σ’ αυτό που ονομάζουμε pop culture όπως τα βαρέλια του Κων/νου Χριστοφόρου απ’ το Κίεβο, το σιθρού φόρεμα της Άντρης Αναστασιάδη, τα πουλόβερ του Τσουρούλη από τα χρόνια του πρωινάδικου, η ελιά της Πέπας του “Βουράτε”, το γάλα-τριαντάφυλλο του Δίπλαρου κλπ.
Τρώγοντας σε κυριακάτικο τραπέζι τυπικής κυπριακής οικογένειας Της διευρυμένης βερσιόν που περιλαμβάνει κουμπάρους, συνυφάδες, φίλους και γείτονες, *έτσι;* Ο καλεσμένος καλλιτέχνης παίρνει -κυριολεκτικά- μια γεύση από το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της κυπριακής κουλτούρας, το να έχεις δηλαδή τραπέζι 20 ατόμων και να μαγειρεύεις για 75, να τρως και να συζητάς για το που έφαγες τα καλύτερα σουβλάκια, τους άντρες μαζεμένους στη μια πλευρά του τραπεζιού τις γυναίκες στην άλλη κι εκείνον τον θείο που θέλει πάντα να κάτσει με τη νεολαία (κάτι που παλιότερα έβρισκες χαριτωμένο αλλά σήμερα εξαιρετικά ύποπτο και creepy).