Δεν είναι αυτή τσούλα, εσύ είσαι μαλάκας. Έχει διαφορά

Δεν είναι αυτή τσούλα, εσύ είσαι μαλάκας. Έχει διαφορά

Δεν είναι αυτή τσούλα, εσύ είσαι μαλάκας. Έχει διαφορά
Η «διαπόμπευση» συμβαίνει όταν υπάρχει κάτι το μεμπτό. Και που στ’ ανάθεμα υπάρχει το μεμπτό σε μια κοπέλα που της αρέσει το σεξ;

Το 'Μακελειό' κυκλοφόρησε την Τετάρτη με το ακόλουθο πρωτοσέλιδο:

Σημειώστε πως αυτός ο οχετός είναι τρίτη πανελλαδικά εφημερίδα κάθε Σάββατο με ένα σταθερό ρεπερτόριο που συνδυάζει ρατσισμό, ομοφοβία, εθνικισμό, χρυσαυγίτικες πρακτικές, εκβιασμούς, τρομοκρατία, δασυρμούς προσώπων, ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας και απροκάλυπτα fake news. Δεν έχει την παραμικρή σημασία εάν το πρόσωπο που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο είναι η Ειρήνη Καζαριάν ή κάποια που της μοιάζει (το πιθανότερο να πρόκειται για μια ακόμα μούφα από τις πολλές που σερβίρει καθημερινά ο συγκεκριμένος υπόνομος στα τρωκτικά αναγνώστες του) αλλά το γεγονός ότι όποια κι αν είναι η πρώτη, ενστικτώδης, αντίδρασή μας (αυτή που συνήθως φανερώνει την ανατροφή μας) είτε δηλαδή πούμε “βρε το πουτανάκι” είτε “σαν δεν ντρέπονται να διασύρουν έτσι την κοπέλα” εξυπηρετούμε τον πρωταρχικό (και πάγιο) στόχο της πρωτοσέλιδης αυτής χυδαιότητας: η δημοσιοποίηση μιας ερωτικής πράξης να αποτελεί για κάποιο λόγο διασυρμό της γυναίκας που συμμετέχει σ’ αυτή.

Με το πρώτο είδος αντίδρασης δεν θ’ ασχοληθώ καν, ο κάφρος δεν γεννήθηκε έτσι αλλά κατά πάσα πιθανότατα θα πεθάνει κάφρος και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό. Θα μείνω στην καλοπροαίρετη αλλά τελείως παραπλανημένη αντίδραση της λύπης για τον λεγόμενο διασυρμό. Όλες εσείς οι ευαίσθητες ψυχές εκεί έξω που μάτωσε η καρδιά σας για τον πρωτοσέλιδο δήθεν εξευτελισμό της Ειρήνης, καθίστε λίγο και σκεφτείτε. Όχι για πολύ. Δώστε μου μόνο δέκα λεπτά για να επεξεργαστείτε λίγο τα ακόλουθα:

- Γιατί θεωρείται εξευτελιστικό το ότι μια γυναίκα έκανε σεξ; Σε ποιον δεν αρέσει το σεξ; Από τη γέννηση του ανθρώπου το (συναινετικό) σεξ ήταν βασική ανάγκη, μέθοδος αναπαραγωγής και μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Για άντρες και γυναίκες. Εξίσου. Εκτός φυσικά αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν ακόμα τον μύθο που θέλει τους άντρες να γαμάνε ό,τι κινείται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και τη γυναίκα να λειτουργεί μόνο συναισθηματικά και να το κάνει μόνο με τον “έναν”, τον “μοναδικό” ή τέλος πάντων εκείνον για τον οποίο “νιώθει κάτι”. Συγγνώμη παίδες που θα τη σπάσω αλλά μόλις τηλεφώνησε ο Alfred Kinsey από το 1948 για να μας πει ότι από τότε έχουν καταρριφθεί αυτές οι παπαριές.

-Γιατί θεωρείται εξευτελιστικό το ότι μια γυναίκα έκανε στοματικό έρωτα; Απ’ όσο γνωρίζω, το στοματικό είναι κάτι που απολαμβάνουν εξίσου και τα δύο φύλα - όσοι τέλος πάντως τους αρέσει να επιδίδονται σ’ αυτό. Βλέπετε το μυαλό του τυπικού macho αρσενικού διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να μπλοκάρει τις ανεπιθύμητες πληροφορίες. Για παράδειγμα, κάθεται αραχτός και απολαμβάνει την πίπα από τη σύντροφό του του αλλά αρνείται να δεχθεί ότι το ίδιο μπορεί να κάνει η μάνα, η αδελφή, η κόρη ή η εγγονή του - και μάλιστα να το ευχαριστιούνται! Θα αποδώσει εύσημα στην γκόμενα που κάνει καλή πίπα (αν τα καταπίνει ακόμα καλύτερα - ανάγεται σε επίπεδα Stormy Daniels) αλλά έτσι και μάθει ότι το κάνει η αδελφή ή η κόρη του στον φίλο της, πουτάνα την ανεβάζει τσουλάρα την κατεβάζει (μαζί με καμιά αξινόστροφη). Φοβερό πράγμα η ίδια ακριβώς ενέργεια να σε εξυψώνει στη μία περίπτωση και να σε “ξεφτιλίζει” στην άλλη - ανάλογα με τον βαθμό συγγένειας που έχεις με το typical αρσενικό.

-Γιατί όταν δημοσιοποιείται, κατά 99,9% από άνδρες, κάποιο βίντεο με προσωπικές στιγμές (το λεγόμενο revenge porn, υπάρχουν ολόκληρα σάιτ αφιερωμένα σ’ αυτό το ποινικό αδίκημα) αυτή που “διαπομπεύεται” είναι μόνο η γυναίκα; Αυτός που γαμάει επευφημείται ως επιβήτορας ενώ αυτή που γαμιέται υποβαθμίζεται σε πουτάνα, τσούλα, γαμιόλα, ακατάλληλη για σοβαρή σχέση ή γάμο (η μπάλα παίρνει συνήθως και τους παθητικούς gay και γενικά όσους βρίσκονται στη “λάθος” πλευρά της παράδοσης/παραλαβής). Δείτε μόνο πως μεγαλώνουν οι περισσότεροι τα παιδιά τους: το αγόρι αναδεικνύεται σε ίνδαλμα όταν γαμήσει (την κόρη κάποιου άλλου) ενώ το κορίτσι, αν ήταν στο χέρι τους, θα το είχαν κλείσει σπίτι μέχρι τα 18 “για να μην τους τη γαμήσει κάποιος εξυπνάκιας” - λες και η αξία της ως άνθρωπος εκτιμάται από το αν θα παραμείνει “παρθένα” ή όχι. Είναι βαθιά ριζωμένο, σχεδόν αρχέγονο, και η οριστική του αποβολή είναι μια άνιση, σκληρή και αδυσώπητη μάχη που τη δίνουν καθημερινά ακόμα και οι πιο προοδευτικοί γονείς που είναι αναγκασμένοι να πάνε κόντρα σε παγιωμένες αντιλήψεις αιώνων με τις οποίες όχι μόνο γαλουχήθηκαν οι ίδιοι αλλά υπάρχουν διάχυτες στο περιβάλλον τους, είτε μιλάμε για 20άρηδες είτε για μεσήλικες (πιστέψτε με σ’ αυτό, μιλάω από προσωπική εμπειρία).

Είναι αυτές οι αντιλήψεις που οδηγούν σε γυναικοκτονίες -ναι, είναι επίσημος όρος ηλίθιε- όπως της 29χρονης Αγγελικής που της έλιωσε το κεφάλι με σιδερόβεργα ο πατέρας-αφέντης επειδή δεν ενέκρινε τον δεσμό της με έναν Αφγανό (ο ίδιος αλβανικής καταγωγής και πιθανότατα κι αυτός θύμα ρατσισμού αλλά η πατριαρχική ανάγκη για έλεγχο της κόρης υπερσκελίζει αυτές τις λεπτομέρειες. Είναι αυτές οι αντιλήψεις που οδήγησαν τα δύο κωλόπαιδα της Ρόδου να βιάσουν και να σκοτώσουν την Ελένη Τοπαλούδη επειδή αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πόσο μεγάλοι γαμιάδες είναι. Όλα συνδέονται και όλα έχουν κοινό παρονομαστή την πατριαρχία, που ελέγχει, καταπιέζει, διαπομπεύει, βιάζει και σκοτώνει.

Συνεπώς ο “εξευτελισμός”, ο “διασυρμός” ή η “διαπόμπευση” της Ειρήνης και της κάθε Ειρήνης παύουν να υφίστανται όταν πάψουμε κι εμείς, άνδρες και γυναίκες, να ενοχοποιούμε κάθε γαμημένη πτυχή της ζωή μας βασισμένοι σε πανάρχαιες αντιλήψεις που μόνο δεινά έχουν φέρει στον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Θέλετε να μιλήσουμε για #metoo, χάσμα αμοιβής, βιασμούς, “εγκλήματα τιμής”, κλειτοριδεκτομή, trafficking, revenge porn, καθημερινό σεξισμό, ενδοοικογενειακή βία;

Λυπάμαι αλλά δεν είναι τσούλες, ποτέ δεν ήταν. Εμείς είμαστε καθίκια.

ΥΓ Από τις εκατοντάδες φωτογραφίες της Ειρήνης Καζαριάν που υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλά ΜΜΕ (ανάμεσά τους και δήθεν legit) προτίμησαν να ντύσουν το θέμα του βίντεο με τη μοναδική ίσως που παραπέμπει ευθέως σε... gangbang, γιατί πως θα πουλήσεις ένα τόσο "γαργαλιστικό" θέμα αν δεν προσθέσεις τη δική σου πινελιά ηδονοβλεπτικής καφρίλας;

Loader