Αγαπήσαμε πανοραμικές φωτογραφίες της Κύπρου από τον ανώνυμο Drony

Αγαπήσαμε πανοραμικές φωτογραφίες της Κύπρου από τον ανώνυμο Drony

Αγαπήσαμε πανοραμικές φωτογραφίες της Κύπρου από τον ανώνυμο Drony
Έχουν κάτι special, κάτι το ελκυστικό

Φωτογραφίες με drone βλέπουμε συνεχώς πολλές, πάρα πολλές. Καιρό τώρα έχουν γίνει το νέο μαύρο. Συναντώντας όμως τις αναρτήσεις του insta user dronycyprus χαζέψαμε λίγη ώρα παραπάνω.

Για προσωπικούς του λόγους, μας είπε σε μήνυμα, προτιμά να «βγαίνει» με ψευδώνυμο.

«Τίποτα πολύ σημαντικό, απλά το nickname μου βγαίνει φυσικότερα. Γνωρίζω βέβαια πως οι περισσότεροι φωτογράφοι κάνουν χρήση του πλήρους ονοματεπώνυμού τους, δεν θεωρώ όμως τον εαυτό μου τυπικό φωτογράφο. Πιστεύω πως η δουλειά μου είναι τέτοια που χρειάζεται μια ξεχωριστή, δική της ονομασία. Συνδυάζοντας επομένως την αγάπη μου για τα πετούμενα drones και τη φωτογραφία, γεννήθηκε το ‘drony’».

Πριν από λίγα χρόνια μόνο με ελικόπτερο μπορούσες

Αρκετοί με ρωτάνε αν το κάνω επαγγελματικά ή ως χόμπι. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ανέκαθεν το έκανα στον ελεύθερο μου χρόνο. Ασυνείδητα. Νομίζω πάντως πως είναι κάτι που καθημερινά εξελίσσεται. Όπως μερικοί άλλοι άνθρωποι παίζουν ποδόσφαιρο ή παρακολουθούν τηλεόραση, εγώ πεταώ το drone μου και έχω να πω πως είναι μια μοναδική και θαυμάσια εμπειρία! Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως, μέχρι πριν από λίγα μόνο χρόνια, το να βγάζεις φωτογραφίες από οποιαδήποτε οπτική γωνία χωρίς περιορισμούς ήταν κάτι που μόνο με τη χρήση ελικοπτέρου μπορούσες να το κάνεις.

«Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά ψάχνω την τοποθεσία, όπως κάνει ένας οποιοσδήποτε ‘παραδοσιακός’ φωτογράφος. Στη συνέχεια πετάω το drone μου ‘συλλαμβάνοντας’ κάτι που ενδέχεται να παρουσιάζει ενδιαφέρον. Αφού στη συνέχεια επιμελούμαι στον υπολογιστή μου όλες τις φωτογραφίες, επιλέγω τις καλύτερες και τις μοντάρω».

Αγαπημένες μου θεματικές είναι η θάλασσα, τα ηλιοβασιλέματα, η ζωή στην πόλη και η νύχτα

Σύμφωνα με ακόμη ένα πρόσφατο αφιέρωμα στη δουλειά του, drone camera ήταν η αφορμή για να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό alter ego, με το όνομα Drony, παρουσιάζοντας όλες αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες, με περίεργα σχήματα, γραμμές και σύνθεση, που ήδη έχουν αρχίσει να τραβάνε μαζικά το ενδιαφέρον του κόσμου στο Instagram. Κάποιες από τις εικόνες αυτές είναι απλώς προϊόν της ιδιαίτερης οπτικής γωνίας στα πράγματα, κάποιες άλλες, όμως, είναι αποτέλεσμα ειδικής επεξεργασίας ή και σκηνοθεσίας ακόμα.

Loader