18 May 2017

7 θεϊκές βρισιές που ακούμε σε κυπριακά γήπεδα

Εδώ όπου κανείς δεν σε κρίνει

Γράφει ο Αντρέας Ψάλτης

Η συμμετοχή ποδοσφαιρικών ομάδων στο πρωτάθλημά μας με ελάχιστους οπαδούς, κάνουν τη θέαση σούπερ διασκεδαστική, αφού μπορούμε να ακούμε τον καθένα να ξεθάβει από τα έγκατα της ψυχής του βρισιές που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Το όλο πράγμα γίνεται ακόμα πιο ανεβαστικό όταν ο σχολιαστής αφήνει τον ήχο να φτάνει καθαρά στ’ αυτιά μας χωρίς να τον διακόψει με ανούσιες – απλά για να τις πει – φράσεις που αφορούν στο παιχνίδι.

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Κύπρο ανέκαθεν αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης για τον κάθε πικραμένο σύζυγο, γονιό και αδερφό, ο οποίος φροντίζει να διαμαρτύρεται για όλα τα προβλήματά του εδώ όπου κανείς δεν θα τον κρίνει.

Ελεύθερα λοιπόν ξεστομίζει τρομερές ατάκες όπως…
(για ευνόητους λόγους δεν θα γράψουμε τις υβριστικές)

  • Δώστην μάππα πιο γλίορα ρε μαλλουρόσιηλλε πορτάρη (εδώ ο οπαδός αναφέρεται προφανώς σε ράτσα σκυλιού τύπου πούτολ. Με πλούσιο – σγουρό μαλλί που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και είναι πάρα πολύ αργό γενικά)

  • Ρε καμπανόκκελε τι έκαμες τζαμέ;;; (ο οπαδός αναφέρεται στον αμυντικό που εικάζω δεν δουλεύει όσο θα ήθελε το μυαλό του. Πρόκειται για μια σύνθετη λέξη την οποία αν την… πάρουμε κυριολεκτικά φανταζόμαστε ότι στο κεφάλι του έχει καμπάνα. Επειδή όμως το μεταφορικό έχει περισσότερο action θα επιμείνουμε στην πρώτη εκδοχή)

  • Είσαι καμπανόγαρος! (επηρεασμένος από την πρώτη σεζόν του «Φακκάτε τους», ο οπαδός υποβαθμίζει κι΄ άλλο τον αμυντικό χαρακτηρίζοντας τον με γαϊδούρι που πάλι δεν δουλεύει όσο θα ήθελε το μυαλό του, γι΄ αυτό και πάλι χρησιμοποιεί ως πρώτο συνθετικό την καμπάνα)
  • Σφύρα ρε αλητάμπουρα (χωρίς μεγάλη ανάλυση ο οπαδός χαρακτηρίζει τον διαιτητή αλήτη… Όμως επειδή ψάρι χωρίς λεμόνι, ξύλο απελέκητο, κολλά δίπλα στην λέξη το… τάμπουρα)

  • Εν δουλεύκει το σφυρί ρε φτανέ, να σου γοράσω άλλο (πάλι ο διαιτητής στο στόχαστρο. Επειδή όμως δεν θέλει να μείνει έως εκεί, δηλαδή στη σωστή λειτουργία του σφυριού, τον στολίζει με τη λέξη φτανέ ενώ τονίζει το… να σου γοράσω άλλο ότι είναι χουβαρντάς)

  • Σιηλόμαυρε πάσαρε (ο ρατσιστής οπαδός χλευάζει τον ποδοσφαιριστή της ομάδας του βάζοντας και τη λέξη σκύλος προκειμένου να τον υποβαθμίσει περισσότερο)

  • Εν την σώννεις τη σημαία ρε;;; (ο οπαδός κοροϊδεύει τον βοηθό διαιτητή υποστηρίζοντας ότι η σημαία είναι πολύ βαριά για να την σηκώσει)

Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και οι πιο hardcore βρισιές ή ξιτιμασιές οι οποίες συνθέτουν ολόκληρο σκηνικό. Αυτές συνήθως έχουν ως κύριο συστατικό το σεξ, τις προτιμήσεις του καθενός στο σεξ ενώ συχνές είναι ασφαλώς οι αναφορές στις μητέρες παικτών, προπονητών και κυρίως των διαιτητών....

Δες και το προηγούμενο

Δες κι αυτά

Ιστορίες