«Ποιος θα βρει, κύριε Υπουργέ, τόσες πολλές χιλιάδες ευρώ για ένα νάρκοτεστ;»

«Ποιος θα βρει, κύριε Υπουργέ, τόσες πολλές χιλιάδες ευρώ για ένα νάρκοτεστ;»

«Ποιος θα βρει, κύριε Υπουργέ, τόσες πολλές χιλιάδες ευρώ για ένα νάρκοτεστ;»
«Από τη μία κλαίτε για τους θανάτους και από την άλλη θέλετε οι ποινές να είναι χάδι»

Σαματά, διαφωνίες, πάθη, ίντριγκες και μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει ανάμεσα στην κοινωνία τα νέα εξώδικα τροχαίων παραβιάσεων που προωθεί η Κυβέρνηση.

θα ρημάξουν την ήδη φτωχοποιημένη κοινωνία

Για ποινές που θα ρημάξουν την ήδη φτωχοποιημένη κοινωνία και θα διαλύσουν τη μεσαία τάξη κάνοντας στην τελική ακόμη και το πρόβλημα με τις τροχαίες παραβιάσεις χειρότερο, κάνουν λόγο πολίτες που τοποθετούνται εναντίον. ενώ «τέθκια λαπόρτα θέλει ο κυπραίος για να βάλει νου» δηλώνουν πολίτες που συμφωνούν με τα νέα προτεινόμενα νομοθετήματα.

τέθκια λαπόρτα θέλει ο κυπραίος για να βάλει νου

Τα νομοθετήματα προνοούν μεταξύ άλλων ότι αυξάνονται οι ποινές που αφορούν την παραβίαση του ανώτατου ή κατώτατου ορίου ταχύτητας από €1 ανά χλμ σε €5 ευρώ ανά χλμ παραβίασης του ορίου ταχύτητας ενώ τροχαίες παρανομίες όπως η χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους και η παραβίαση των φωτεινών σηματοδοτών θα τιμωρούνται με 300 ευρώ αντί με 85 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, αυξάνεται η χρηματική ποινή από €3.500 σε €10.000 και απαγορεύεται η οδήγηση κατόπιν έκδοσης διατάγματος δικαστηρίου.

Διενεργώντας τον τυπικό, διαδικτυακό μας περίπατο στο κατεξοχήν λαϊκό γκρουπ με την ονομασία «Παγκύπρια Διαμαρτυρία κατά της αδικίας και της ακρίβειας», γκρουπ μέσα στο οποίο μπορεί κανείς να σφυγμομετρήσει αρκετά ενδεικτικά τον παλμό της κυπριακής κοινωνίας, κάναμε screenshots αντιπροσωπευτικά σχόλια πολιτών, οι οποίοι τοποθετούνται με πάθος τόσο κατά όσο και υπέρ των νέων προστίμων.

ΚΑΤΑ

ΥΠΕΡ

Loader