Επιστρέφοντας σ' ένα απ' τα αγαπημένα σουσάδικα της Λευκωσίας

Επιστρέφοντας σ' ένα απ' τα αγαπημένα σουσάδικα της Λευκωσίας

Επιστρέφοντας σ' ένα απ' τα αγαπημένα σουσάδικα της Λευκωσίας
Για κάποιο περίεργο λόγο, είχαμε χρόνια να πάμε

Την τελευταία δεκαετία ο χάρτης των φαγάδικων της πρωτεύουσας έχει διαφοροποιηθεί τα μάλα. Μπαράκια, εστιατόρια και απ’ όλα-έχει-το-πανέρι άνοιξαν και έκλεισαν και ξανάνοιξαν με άλλο όνομα, άλλη μούρη.

Τα γυροστρόνια της πόλης ακολουθήσαμε το ρεύμα, όλα τα είδαμε, όλα τα φάγαμε και τώρα, με τον πήχη να μετράει αλλιώς, κάνουμε και πάλι την γύρα μας να δούμε τι παίζει.

Η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι για lunching στο Sushi La της Πινδάρου σήμερα, ήχησε σαν νυχτερινό αεράκι μετά από μια καψερή ημέρα.

Μετά από καμπόσα χρόνια ξαναμπαίνω στον χώρο για να εντοπίσω ότι εξακολουθεί όχι μόνο να υπάρχει, σε αντίθεση με πολλά μαγαζιά του κέντρου, αλλά και να σερβίρει καλό και ποιοτικό φαγητό.

Το μπουφέ κοστίζει μόλις 11,95€, το Mastiha Cooler είναι -με το συμπάθιο- ό,τι καλύτερο μπορείς να ρουφήξεις μια καλοκαιρινή μέρα σαν τη σημερινή, το crowd είναι χαλαρουίτα και όπως πρέπει, η μουσική συντονισμένη στα σωστά και μπιτάτα ντεσιμπέλ που αναζητάς μετά από ένα μη-εποικοδομητικό πρωινό μίτινγκ στο γραφείο.

Απ’ τις σημειώσεις της ημέρας δεν θα μπορούσε να λείπει η τοπ εξυπηρέτηση (σήμα κατατεθέν του Sushi La απ’ την προηγούμενη δεκαετία) με την Χέλεν και την Άννη να δίνουν ρέστα ευγένειας, καθωσπρέπει σέρβις και καλόγουστου χιούμορ.

Φεύγοντας απ’ το σουσάδικο της καρδιάς μας εντοπίσαμε πως εξακολουθεί να έχει την γοητεία του και μετά από τόσα χρόνια έχει χαλαρώσει ακόμα πιο πολύ, σαν τους ανθρώπους που ωριμάζουν και δεν έχουν ανάγκη πλέον να εντυπωσιάζουν αποκλειστικά και μόνο με την εικόνα αλλά με την ποιότητά τους.

Loader