18 May 2018

Φυσικά και θα έκλεβαν τη σημαία των ΛΟΑΤΙ από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Γιατί κουμαντάρουν τις ζωές μας σαλεμένοι, νταήδες, ψεκασμένοι, φασιστόμουτρα, τραμπούκοι, ταλιμπάν και πανηλίθιοι; Γιατί τους αφήνουμε!

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

Έγραφα χθες με αφορμή την ύψωση της σημαία των ΛΟΑΤΙ στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου με αφορμή - ειρωνικά - την Παγκόσμια Μέρα κατά της Ομοφοβίας, ότι “τελικά ίσως και να έχει ελπίδα αυτός ο τόπος”. Και δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες που διαψεύστηκα με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο (με είμαστε-για-τα-πανηγύρια έννοια για να μην υπάρχουν παρανοήσεις). Βλέπετε η πολύχρωμη σημαία σύμβολο του μακρύ κι επώδυνου αγώνα των ΛΟΑΤΙ να αποκτήσουν όλα εκείνα τα προνόμια και δικαιώματα που οι λευκοί ετερόφυλοι άντρες έχουμε από τα γεννοφάσκια μας ακόμα (και ταυτόχρονα να αποδείξουν ότι ΔΕΝ είναι ψυχανώμαλοι δαίμονες από την κόλαση όχι καλύτεροι από παιδεραστές και κτηνοβάτες - όπως πιστεύουν πολλοί “ευυπόληπτοι” συμπατριώτες μας με το σιγοντάρισμα της Εκκλησίας) απείλησε τον ανδρισμό νταβραντισμένων αρσενικών που καλυπτόμενοι από το σκοτάδι και την ανωνυμία, την αφαίρεσαν χθες το βράδυ κόβοντας το σχοινί, ύπουλα και συνωμοτικά όπως άλλωστε έχουν μάθει να κινούνται. Γιατί ένα πράγμα να έχετε αρχίδια κι άλλο, τελείως διαφορετικό, να είστε.

Προσωπικά εννοείται πως δεν εκπλήσσομαι. Σε μια χώρα όπου ελάχιστοι φωνάζουν (και καταντούν γραφικοί) και το “κρύψε να περάσουμε” έχει αναχθεί σε εθνικό μας μότο (απορώ πως και δεν αναγράφεται ακόμα στο εθνόσημο) είναι πολύ λογικό να αποθρασύνονται και να κουμαντάρουν τις ζωές μας σαλεμένοι, τραμπούκοι, νταήδες, ψεκασμένοι, φασιστόμουτρα, χριστιανοταλιμπάν και γενικά οι πανηλίθιοι που ούτως ή άλλως κάνουν overlap σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Και ξέρετε πολύ καλά από που πηγάζουν όλα αυτά. Όταν για δεκαετίες θρέφεις το τέρας του εθνικισμού, όταν διαστρεβλώνεις το δίκαιο αίτημα της επανένωσης/απελευθέρωσης της κατεχόμενης πατρίδας μπολιάζοντάς το με κάλπικα και κατασκευασμένα δήθεν μεγαλεία φυλετικής ανωτερότητας, όταν προτάσεις και εξιδανικεύεις το εντελώς τυχαίο, ξεπερασμένο και ολότελα παραπλανητικό τρίπτυχο Έλληνας-χριστιανός-ετερόφυλος αντί του λογικού και οικουμενικού “να είσαι πάνω απ’ όλα καλός και σωστός ΑΝΘΡΩΠΟΣ”, συμπεριφορές σαν κι αυτές είναι ακριβώς αυτό που θα θερίσεις.

Και το πιο τραγικό: Αυτοί οι ηλίθιοι που κατέβασαν τη σημαία σίγουρα φαντασιώνονται ότι είναι σύγχρονοι Γλέζος και Σάντας (αν και στο απομακρυσμένο ενδεχόμενο να γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί πιθανότατα τους ενόχλησε που κατέβασαν τη σβάστικα απ' την Ακρόπολη), ότι είναι “οι ήρωες που έσωσαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου από το έμβλημα των πούστηδων”. Είναι δε τόσο τυφλωμένοι από το μίσος και την προκατάληψη που δεν συνειδητοποιούν ότι μια μέρα θα βρεθεί ένας ακόμα μεγαλύτερος φασίστας απ’ αυτούς και θα τους στείλει στο νοσοκομείο γιατί ξέρω γω είναι αριστερόχειρες ή επειδή δεν τους αρέσει ο Παντελίδης.

Όσο για την περιβόητη “σιωπηλή πλειοψηφία” (που αμφιβάλλω σοβαρά πλέον ότι παραμένει πλειοψηφία) τα λόγια του πάστορα Martin Niemöller είναι πιο επίκαιρα από ποτέ:

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

Περαστικά μας.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Δες κι αυτά

Ιστορίες