Γιατί ο Μέσος Πανέξυπνος Ξερόλας δεν μπορεί να αποδεχτεί την αλήθεια για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Γιατί ο Μέσος Πανέξυπνος Ξερόλας δεν μπορεί να αποδεχτεί την αλήθεια για το διπλό φονικό του Στροβόλου

Γιατί ο Μέσος Πανέξυπνος Ξερόλας δεν μπορεί να αποδεχτεί την αλήθεια για το  διπλό φονικό του Στροβόλου
Hint: Ευκολότερο το «κάτι άλλο κρύβεται» από το «κατάπια αμάσητες ένα σωρό μαλακίες» και «οι δράστες είναι τελικά ένα τσούρμο ηλίθιοι»

«Εγώ ακόμα δεν πιστεύω ότι το έκαναν αυτοί. Κάτι άλλο κρύβεται από πίσω». Ο τύπος, κλασικός 40άρης πατέρας φαμίλιας που τα ξέρει όλα και κανείς δεν μπορεί να τον γελάσει, ξεδίπλωνε τη θεωρία του από το διπλανό τραπέζι όχι μόνο για την παρέα του (οικογένεια και κουμπάροι φυσικά) αλλά και για τους υπόλοιπους θαμώνες σε ακτίνα δέκα μέτρων. Κάτι τέτοιο τύποι άλλωστε πιστεύουν ότι αυτό που έχουν να πουν (και κατά πάσα πιθανότητα έμαθαν από τον σουβλιτζή τους ή διάβασαν σε κάποιο ψεκασμένο σάιτ) είναι πιο σημαντικό κι από την “I had a dream” ομιλία του δόκτορος Κινγκ, συνεπώς πρέπει να φωνάζουν όπως όταν βρίσκονται στην Ερμού για να προσελκύσουν το είδος τους. Κι ακούς -θέλοντας και μη- πάλι τις ίδιες μαλακίες για την προσωπική ζωή των θυμάτων, την καταγωγή του γιου τους, τα ευρήματα της νεκροψίας που δήθεν έκρυψαν, την περιουσία, τα κληρονομικά, μέχρι και τον σκοτεινό ρόλο του English School γιατί, όπως είδαμε σε δεκάδες αστυνομικές σειρές, τα posh ιδιωτικά σχολεία απεχθάνονται την αρνητική δημοσιότητα και κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να συγκαλύψουν τέτοιες υποθέσεις, σωστά;

Μία εβδομάδα τώρα όπου όλα σχεδόν τα κομμάτια του παζλ του διπλού φονικού στον Στρόβολο που συντάραξε τη μικρή κοινωνία μας (ενώ παράλληλα μας υπενθύμισε πόση καφρίλα υπάρχει γύρω μας) μπαίνουν ένα-ένα στη θέση τους, ο Μέσος Πανέξυπνος Ξερόλας που αλλάζει ειδικότητα ανάλογα με τις ανάγκες της επικαιρότητας (χθες οικονομολόγος, σήμερα Σέρλοκ Χολμς κλπ) επιμένει ότι τα πράγματα “δεν είναι όπως μας τα λένε”. Πάλι κάτι κρύβουν, πάλι κάτι δεν του κολλάει, πάλι η υπόθεση δεν βγάζει νόημα, πάλι είναι μια σκευωρία που στήθηκε από τους πλούσιους και ισχυρούς για να καλύψουν τα πραγματικά κίνητρα. Μια βδομάδα τώρα ακούς τις ίδιες ανοησίες στις παρέες και τις διαβάζεις στο Βασίλειο του Μέσου Πανέξυπνου Ξερόλα, το Facebook (ειδικά σε κάτι γκρουπ ψεκασμένων που μπαίνεις και μετά θέλεις να κάνεις μπάνιο). Κι όλα αυτά γιατί δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο Μέσος Πανέξυπνος Ξερόλας στην ουσία πιάστηκε μαλάκας. Κι ένας πολύ μεγάλος για την ακρίβεια.

Πιάστηκε μαλάκας γιατί κατάπινε αμάσητη κάθε «αποκλειστική πληροφορία» μερίδας των media (ειδικά κάποιων διαβόητων για τα click baits ιστοσελίδων) που μυρίστηκαν αίμα και ξεσάλωσαν με την υπόθεση αδιαφορώντας όχι μόνο για την υστεροφημία των θυμάτων αλλά και τις ζωές εκείνων που άφησαν πίσω, με κραυγές, ψιθύρους, εικασίες μασκαρεμένες σε “πληροφορίες” και αισχρά υπονοούμενα. Και με τη σειρά του έχτιζε πάνω τους προσθέτοντας τη δική του ανυπόστατη μαλακία θεωρώντας πως εάν έχεις στο πακέτο της συνδρομητικής σου το Investigation Discovery αυτό σε καθιστά αυτομάτως πρώτης τάξεως ντετέκτιβ.

Επίσης γιατί όλες οι παπαριές που γράφτηκαν και ακούστηκαν για την καταγωγή του 15χρονου γιου και την (όποια) σεξουαλική/προσωπική ζωή των θυμάτων ταίριαζαν τόσο στη δική του κοσμοθεωρία που πρακτικά ήταν αδύνατον να μην είναι αλήθεια (αλήθεια, σας είπα ότι ο Μέσος Πανέξυπνος Ξερόλας είναι συνήθως και ρατσιστόμουτρο του κερατά;). Κι όταν είσαι κολλημένος σε έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και το μυαλό σου είναι ερμητικά κλειστό σαν τα πόδια θεούσας, αδυνατείς να δεις την αλήθεια ακόμα κι όταν η τελευταία σε χτυπήσει με σφυρί στο κεφάλι.

Βλέπετε σύμφωνα με την (απλοϊκή) λογική του Μέσου Πανέξυπνου Ξερόλα, οι προσωπικές διαφορές, η εκδίκηση, τα κληρονομικά, η ψυχική ασθένεια όχι μόνο δεν συμβαίνουν στον οποιοδήποτε αλλά εμπεριέχουν κι ένα ψήγμα ευθύνης, ότι δηλαδή τα θύματα έκαναν κάτι, είτε σκόπιμα είτε άθελά τους, που σφράγισε τη μοίρα τους. Στην προκειμένη περίπτωση η θεωρία ότι το έκανε ο γιος επειδή είναι Ρώσος ή έκαναν κάτι τρομερό οι γονείς και το πλήρωσαν, δημιουργεί ένα (πλασματικό) αίσθημα ασφάλειας, ότι μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να συμβεί σε μένα και σε σένα. Σε αντίθεση με τη ζοφερή (και πολύ πιο πεζή) πραγματικότητα: Το έγκλημα σχεδιάστηκε από ένα τσούρμο ηλίθιους και εκτελέστηκε από έναν τυπικό Ελληνοκύπριο alpha male-wannabe με IQ ραδικιού, που δούλευε νύχτα, έδερνε τη συμβία του, σνίφαρε κόκα και έβγαινε σέλφι με την Τζούλια και τον Αγάπη Μόνο. Ότι ο καθένας από μας μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει θύμα ενός ηλίθιου που νομίζει ότι έχουμε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι ή απλά γιατί τον κοιτάξαμε στραβά στο δρόμο.

Ναι, είναι τρομακτικό και ναι, πιαστήκαμε μαλάκες. Αλλά δεν χρειάζεται να γίνουμε κιόλας.

Loader