GOT 8.5: Η καμπάνα του χωριού μας

GOT 8.5: Η καμπάνα του χωριού μας

GOT 8.5: Η καμπάνα του χωριού μας
Η Avant Garde είναι συντονισμένη στη Nova Cyprus

ALERT: ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΣΠΟΙΛΕΡ. ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΣΕ ΦΩΤΙΣΟΥΝ THE OLD GODS & THE NEW


Χτύπησαν οι καμπάνες στο King’s Landing τη Δευτέρα τα ξημερώματα αλλά φαίνεται δεν τις άκουσε εκείνη του έπρεπε. Με ετούτα και με εκείνα, και το μισό διαδίκτυο να βρίζει σκηνοθέτες, σεναριογράφους και την μάνα που μας γέννησε, εμείς θα υποστηρίξουμε -όσο γίνεται- την αγαπημένη μας σειρά γιατί το γνωρίζουμε πολύ καλά: Όταν τελειώνει κάτι που γουστάρεις, αρχίζει η μουρμούρα.

Καλύτερα να μασάμε και να μην μιλάμε όμως γιατί τις σκηνές τύπου Eugène Delacroix δεν θα έχουμε συχνά την ευκαιρία να τις βλέπουμε στην μικρή οθόνη.

Ο βρετανός σκηνοθέτης των μαχών του Game, Miguel Sapochnik, έκανε την δουλειά στο επεισόδιο "The Bells" αφήνοντας πίσω του τα πιο επικά splatter της δεκαετίας και καμπόσους haters που επέμεναν πως τόση ηλεκτρονική επεξεργασία δεν χρειαζόταν (σημ: μια χαρά δουλίτσα έκαναν τα drones, σόρι). Όσο για την περίσσεια αιματοχυσία, ας δούμε βαθύτερα τι συμβαίνει και ας στρέψουμε το μάτι στο βασικότερο και διαχρονικό: Η βία φέρνει βία.


Λάβε μέρος στον διαγωνισμό Πιες την μπύρα σου όπως ο Tyrion


Το ανεξέλεγκτο φρυγανισμένο σκηνικό που εκτυλίχθηκε στην μικρή μας οθόνη είχε τους λόγους του (οκ, κάποιοι από αυτούς αφορούν στο οικογενειακό τρελάδικο της Daenerys) αλλά, σουτ καλέ, ήταν αντάξιο αυτού που θα περίμενε κανείς από ένα προτελευταίο (κλαψ) επεισόδιο.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:

GOT 8.1

GOT 8.2

GOT 8.3

GOT 8.4


Δυο σημειώσεις θα κρατήσουμε και έχουν να κάνουν με τους θανάτους του Varys και των Λανιστεράδων γιατί την γραφούσα την πήρε και την σήκωσε στις δύο αυτές σκηνές: Η εκτέλεση του Varys ήταν άδοξη, άδικη και σχεδόν φασιστική.

Μία δίκη του άξιζε, ένα κατιτί, που να υπονοεί ότι στον δευτεραγωνιστή αυτόν, του έπρεπε να πεθάνει με κάτι παραπάνω από ένα ξεραμένο Dracarys.

Αμήχανα συναισθήματα γεννήθηκαν και με τον θάνατο των διδύμων. Κι ενώ πέσαμε έξω στις προβλέψεις του περασμένου recap -γιατί πραγματικά πιστεύαμε πως ο εραστής της Σέρσενας είχε αλλάξει τροπάριο, τον βλέπουμε με την ουρά -όπως του σκύλου να μην ισιώνει- να ξανατρυπώνει στην αγκάλη της.

Προηγήθηκε, βέβαια, το ξεπάστρεμα του χώριατου τον Euron (τα κουβαδάκια σου και σ’ άλλη παραλία, αμόρφωτη σκουληκαντέρα).

Πίσω στον διάλογο μεταξύ των διδύμων που ακολούθησε, αυτός έμοιαζε βγαλμένος από άλλη σειρά (ατάκες που θα ξεστόμιζε ο ερωτευμενούλης Ted Mosby στο "How I met your mother", αν τον θυμάστε). Ένα "Μαλάκες Benioff-Weiss" ταιριάζει γάντι εδώ αλλά δεν θα το πούμε γιατί είμαστε σεμνά παιδιά.

Η σκηνή με τα άλλα αδέλφια, τους Άβελ και Κάιν της υποθέσεως, έστω κι αν παρατράβηξε από πλευράς χρόνου έκανε κι αυτή το point της ξεκάθαρο: Θα θυσιαστώ για να σε θυσιάσω.

Η Daenerys απ’ την άλλη, πιστή στην μοίρα της, φαίνεται να τα ‘παιξε κανονικότατατα. Καταθλιψούλα στο ζενίθ και δώστου να σκορπάει τον θάνατο και την ψυχοπάθειά της μες την καρδιά του King’s Landing. Αναμενόμενο θα έλεγε κανείς μετά την χυλόπιτα που έφαγε απ’ τον Jon αλλά... τα γέριμα.

Μπορεί ο ήρωας της καρδιάς μας να είναι Targaryen αλλά στο αίμα του κυλάει και κάτι απ’ τον πιο-ηθικο-από-την-ηθική θειο του. Αυτή την ηθική δεν άντεξε η Dany.

Κι εκεί, ως γυναικάρα που είναι, της έφταιξαν όλα: Ο Varys, ο Tyrion, η Sansa, η κοινωνία που την γέννησε. Και κάπου εκεί είναι που ο γυναικείος εγωισμός χτυπάει κόκκινο και κλείνει τα αυτιά σε όσες καμπάνες και να χτυπούν. Επαναλαμβάνουμε: Αναμενόμενο.

Το επεισόδιο μας αφήνει με έναν Tyrion σε λίμπο κατάσταση, με μια Arya που τα ‘δε όλα (ο χαρακτήρας που εξελίχθηκε όσο κανένας άλλος στη σειρά) και είναι, πλέον, να την φοβάσαι, με έναν Jon που θα θέλει έξι κουτιά Xanax να βγάλει το επόμενο επεισόδιο.

Ως μακιαβελικός ηγεμόνας φαίνεται να παρουσιάζεται η Daenerys στο τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου κι εμείς, που φάγαμε τα νιάτα μας, περιμένουμε να παρακολουθήσουμε την επόμενη Δευτέρα ό,τι πιο κοντινό στην τελειότητα:


Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones θα προβλήθει την Κυριακή 19/5 στις 4:00 μετά τα μεσάνυχτα ταυτόχρονα με την Αμερική από το Novacinema1HD. Επόμενη προβολή την Δευτέρα 20/5 στις 22:00, από το Novacinema1HD. Όλα τα επεισόδια του Game of Thrones είναι διαθέσιμα και στην υπηρεσία Nova On Demand. Συντονιστείτε στη Nova Cyprus

Loader