Η τάπα του Δημοτικού Γεροσκήπου στο ΕΛΑΜ μάς ήρθε λουκούμι

Η τάπα του Δημοτικού Γεροσκήπου στο ΕΛΑΜ μάς ήρθε λουκούμι

Η τάπα του Δημοτικού Γεροσκήπου στο ΕΛΑΜ μάς ήρθε λουκούμι
Τα μισά από τα μπουφάν που δήθεν πρόσφεραν οι μελανοχίτωνες «μόνο σε ελληνόπουλα» δόθηκαν σε προσφυγόπουλα

Το ότι το ΕΛΑΜ δεν είναι ακριβώς κι αυτό που λέμε δεξαμενή σκέψης, το γνωρίζαμε. Μιλάμε άλλωστε για το κόμμα που έκανε θέμα στη Βουλή την... κατάργηση των σχολικών τετραδίων “Δεν ξεχνώ” μόνο που τα εν λόγω τετράδια δεν καταργήθηκαν ποτέ αλλά το “θέμα” ήταν ποστ της σατιρικής σελίδας “Ξεροτήανα Πάφου” (φυσικά μια απλή ματιά στη σχολική τσάντα των παιδιών τους θα φανέρωνε την αλήθεια αλλά ας μην θίξουμε καλύτερα τη σχέση των ΕΛΑΜιτών με την εκπαίδευση και τη μόρφωση γενικότερα. Όμως εκτός από γνωστοί ακροδεξιοί με έντονες ρατσιστικές/ξενοφοβικές/ομοφοβικές και μισή ντουζίνα άλλες “φοβικές” απόψεις αποδείχθηκαν και τραγικοί ψεύτες.

Πριν λίγες μέρες στην επίσημη ιστοσελίδα του Μετώπου εμφανίστηκε αυτή η είδηση:

Σύμφωνα λοιπόν με τη σελίδα “μέλη της Ε.Ο. Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μάριο Βασιλείου, μετέβησαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, όπου, αφού ήρθαν σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Γονέων, παρέδωσαν μπουφάν για τα ελληνόπουλα άπορων οικογενειών”. Μάλιστα πόσταραν και σχετική φωτογραφία όπου απεικονίζεται το σπάνιο φαινόμενο όπου ΕΛΑΜίτες μπαίνουν σε σχολείο.

Να πούμε την αλήθεια, δεν τους βλέπουμε actually να *εισέρχονται*, σωστά;

Η “είδηση” (θα σας πω παρακάτω γιατί τα εισαγωγικά) προκάλεσε το γνωστό σούσουρο στο κυπριακό ίντερνετ, η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινο συναγερμό για πυκνή πτώση ανυποψίαστων νοικοκυραίων από τα σύννεφα και τα λαϊκά δικαστήρια-pop ups στήθηκαν στις πλατείες σε χρόνο dt για να δικάσουν, καταδικάσουν και στήσουν στον τοίχο δασκάλους, διευθυντή, γονείς και κηδεμόνες που επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι- φαντάζομαι- και τον σχολικό τροχονόμο που τόλμησε να τους περάσει απέναντι. Δεκτό ότι η σκέψη και μόνο ότι γίνονται τόσο αποκρουστικές διακρίσεις σε βάρος μικρών παιδιών σε σχολικούς χώρους και με τις ευλογίες εκπαιδευτικών μπορεί να κάνει τον στοιχειωδώς δημοκρατικό πολίτη να ανατριχιάσει σύγκορμος και δεν το αποκλείω να συμβεί σε μια χώρα όπου ο Υπουργός Παιδείας διαλαλεί ότι μοιράζεται τα ίδια ιδεώδη με το κυπριακό παράρτημα της Χρυσής Αυγής όμως παιδιά ας μη γελιόμαστε, για το ΕΛΑΜ μιλάμε, για το κόμμα που έκανε ολόκληρο θέμα στη Βουλή βασισμένο σε fake news.

Όπως fake news ήταν και το ότι μοίρασαν μπουφάν σε ελληνόπουλα μετά από συνεννόηση με τον Σύνδεσμο Γονέων - κάτι τέτοιο συνέβη μόνο μέσα στο μυαλό τους όπου ως γνωστόν υπάρχει άφθονος χώρος.

Σύμφωνα λοιπόν με την αρκετά κατατοπιστική ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου -που εκδόθηκε ύστερα που η σκατοθύελλα έγινε κατηγορίας 7- **ο Σύνδεσμος σε καμία περίπτωση δεν είχε και δεν έχει οποιαδήποτε συνεργασία με πολιτικά κόμματα, ούτε και αναγνωρίζει την προσφορά που το ΕΛΑΜ δηλώνει ότι έκανε στο σχολείο τους. **“Καμία απολύτως συνεργασία ή συνεννόηση δεν είχαμε με μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, όπως ψευδώς έχει καταγραφεί στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας, για παροχή εισφοράς προς τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας” τονίζεται αρκετά εύγλωττα τουλάχιστον για όποιον γνωρίζει στοιχειωδώς την ελληνική γλώσσα.

Πώς προέκυψε λοιπόν αυτή η... άκρως χριστιανική αγαθοεργία των αγοριών με τα μαύρα; Σύμφωνα λοιπόν με όσα ΜΜΕ μπήκαν στον κόπο να κάνουν ρεπορτάζ, μέλος του ΕΛΑΜ επικοινώνησε με το σχολείο και χωρίς να αποκαλύψει ποιον εκπροσωπεί ρώτησε να μάθει ποιες είναι οι ανάγκες του σχολείου σε μπουφάν. Από το σχολείο του είπαν 12 και την επομένη εμφανίστηκε μαζί με άλλα δύο άτομα, άφησαν τα μπουφάν και έφυγαν πάλι χωρίς να πουν ποιοι είναι. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε το επίμαχο ποστ όπου οι ΕΛΑΜίτες καυχιούνται ότι δήθεν μοίρασαν μπουφάν “μόνο σε ελληνόπουλα” για να καυλώσει ο μέσος ψηφοφόρος τους με περικεφαλαία στη φώτο προφίλ από αυτή την εντυπωσιακή επίδειξη θάρρους, αρετής και τόλμης.

Ναι είναι και ψεύτες, με ψέματα που μπορεί μεν να μην πείθουν ούτε 8χρονο αλλά αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των ψηφοφόρων τους που άλλωστε έχουν μάθει να καταπίνουν καθημερινά κι αμάσητα από pronews και pentapostagma μέχρι makeleio και tilestwra.com.

Το καλύτερο της ιστορίας; Τα μισά μπουφάν δόθηκαν σε παιδιά μεταναστών και προσφύγων, γεγονός που θα μπορούσε κάλλιστα να προκαλέσει εγκεφαλικά στους ΕΛΑΜίτες αν δεν ήταν, ξέρετε, ΕΛΑΜίτες . Η κίνηση του Συνδέσμου Γονέων είναι και η καλύτερη απάντηση στο μίσος, τον ρατσισμό και την κάθε μορφής διάκριση και πρέπει να βρει παντού μιμητές: Την επόμενη φορά που θα έρθει το ΕΛΑΜ να προσφέρει δημόσια αίμα, ρούχα, τρόφιμα ή οποιαδήποτε βοήθεια “μόνο σε Ελληνοκύπριους” μην τους διώξετε, δεχτείτε με χαρά την προσφορά και στη συνέχεια φροντίστε ώστε να μοιραστεί ισότιμα σε ΟΛΟΥΣ όσοι έχουν ανάγκη.

Απλά μετά φροντίστε με κάποιο τρόπο να μάθει ο ΕΛΑΜίτης ότι κάποιος πρόσφυγας φοράει το μπουφάν του, τρώει τα μακαρόνια του ή σώθηκε χάρη στο αίμα του. Και μη ξεχάσετε να απαθανατίσετε τη στιγμή και να μου στείλετε τη φώτο. Ανεκτίμητη.

Loader