Η θεματάρα των ενοικίων στη Βουλή σήμερα

Η θεματάρα των ενοικίων στη Βουλή σήμερα

Η θεματάρα των ενοικίων στη Βουλή σήμερα
Άντε να δούμε τι θα βγει

Ψάχνουν λύση σε αυτό τον μεγάλο "πονοκέφαλο"

Συνεχίζεται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών η συζήτηση για το εξαιρετικά κρίσιμο για τους πολίτες ζήτημα των υψηλών ενοικίων σε όλη την Κύπρο αλλά και πιο συγκεκριμένα στη Λεμεσό.

Στη συνεδρία κλήθηκαν να παραστεί μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος θα κληθεί να αναλύσει τα σχέδια τα οποία ακούγονται το τελευταίο διάστημα από πλευράς κυβέρνησης και παρουσιάζονται ως ολοκληρωμένη πολιτική πάνω στο συγκεκριμένο φλέγων ζήτημα.

Η παρουσία του κ.Πετρίδη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι γίνεται μετά τη συνάντηση που είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε, Αβέρωφ Νεοφύτου, Νικόλας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Πετρίδης. Μια συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πολιτικές στέγασης και τα μέτρα που στόχο θα έχουν τη μείωση των ψηλών ενοικίων και την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη την οικονομική στήριξη σε επίπεδο ενοικίων.

Θα πρέπει ο Υπουργός να γίνει πιο συγκεκριμένος σε σχέση με αρκετά ζητήματα τα οποία είχε αναφέρει σε προηγούμενη παρουσία του στην Επιτροπή, κυρίως για το Σχέδιο Προσιτή Κατοικία.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν, εκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ), του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής και της Κίνησης για το Δικαίωμα Κατοικίας.

Η ραγδαία αύξηση των ενοικίων παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό, τα προβλήματα που προκαλούνται κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας στεγαστικής πολιτικής και λήψης μέτρων για την αντιμετώπισή τους, όπως και να το κάνουμε είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που καλείται η πολιτεία να επιλύσει.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην offsite.com.cy

Loader