Nιώθεις κι εσύ περίεργα για το κιτσαριό με τις σημαίες απόψε στους δρόμους της Κύπρου;

Nιώθεις κι εσύ περίεργα για το κιτσαριό με τις σημαίες απόψε στους δρόμους της Κύπρου;

Nιώθεις κι εσύ περίεργα για το κιτσαριό με τις σημαίες απόψε στους δρόμους της Κύπρου;
Δες και διάβασε τι έγινε στην Αθήνα σήμερα. Για να νιώσεις … «καλύτερα»

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει επανεκλεγεί φίλοι μας καλοί και θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ακόμη πέντε χρόνια. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

Σιγουράκι για την ώρα είναι ότι απόψε οι δρόμοι των πόλεων μας θα γεμίσουν από τους υποστηρικτές του με κόρνες, οπαδικά συνθήματα και ελληνικές σημαίες. Κάτι που για αρκετούς λόγους και λίγο μεταξύ μας, ιδιαίτερα σύγχρονο και ευρωπαϊκό (που είναι και το σλόγκαν της εν λόγω παράταξης) μάλλον δεν θα το λέγαμε. Κιτς και λίγο ετεροχρονισμένο θα το λέγαμε.

Αν νιώθεις λοιπόν κι εσύ λίγο περίεργα μ’ όλο αυτό το φουστανελέ, φολκλόρ σκηνικό, που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν λέει να ξεπεραστεί και το οποίο παρατηρείται από πολλές κομματικές παρατάξεις και σαφώς δεν αφορά μόνο στον ΔΗΣΥ, (oι αντίστοιχοι τσεγκεβάρηδες για να ξηγούμαστε είναι εξίσου κιτς και φολκλόρ) δες τι έγινε στο Σύνταγμα σήμερα, για να νιώσεις καλύτερα. Ή και χειρότερα, ανάλογα με τη φάση σου.

Δικέφαλοι αετοί, πετραχήλια, περικεφαλαίες, χλαμύδες, στρατιωτικοί, καλόγριες, αρχαίοι Σπαρτιάτες, όλοι οι απόγονοι του Βουκεφάλα παρέλασαν σήμερα από το Σύνταγμα σ’ ένα πρωτοφανές σε μαζικότητα συλλαλητήριο στο οποίο εικάζεται πως παρευρέθηκε ενάμιση μύριο κόσμος. Για τη Μακεδονία που είναι ελληνική.

Κερασάκι στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, η παρουσία του κορυφαίου πνευματικού ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη, ετών 92. Μια παρουσία που σε αρκετούς προκάλεσε θλίψη και έγινε αντικείμενο διαφιλονικιών. Ετών 92, ίσως να πρέπει να επαναλάβουμε και να τονίσουμε.

Ανάμεσα σ’ άλλα η εμβληματική φιγούρα της σύγχρονης Eλλάδας, είπε:

«...Γιατί μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μη δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ένα αναπόσπαστο από κάθε άποψη, ιστορική και πολιτισμική, τμήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά ώστε να γίνω κατανοητός, χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι χάρτινοι και νόθοι όπως είναι σήμερα. Εφ' όσον εμείς αρνούμαστε όπως είπα να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη,μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάναμε τόσα χρόνια.

Εάν όμως κάποια Κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία, απλή ή σύνθετη, που θα περιέχει το όνομα «Μακεδονία», δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον Ελληνικό Λαό. Στην περίπτωση αυτή το Δημοψήφισμα είναι απαραίτητο. Γιατί μόνο οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα για μια τέτοια απόφαση. Εμείς, οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές, την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε τόσα κρίσιμα προβλήματα, ικανά να μας επηρεάσουν για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν που η Κυβέρνηση θα τολμήσει να βάλει μια τέτοια υπογραφή, απευθύνω έκκληση σε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την διενέργεια Δημοψηφίσματος γι' αυτό το εθνικής σημασίας θέμα, να προκαλέσουν την σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα.

... Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες! Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν όλοι μαζί την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική...».

Ολόκληρη η ομιλία

Loader