Κύπριε παίχτη του Survivor, ηρέμησε λίγο

Κύπριε παίχτη του Survivor, ηρέμησε λίγο

Κύπριε παίχτη του Survivor, ηρέμησε λίγο
Δεν σε στείλαμε στον πόλεμο γλυκέ μου

Γράφει ο Ε.Τ.


Το πιάσαμε το μαρκετίστικο, δεν είναι πως δεν το πιάσαμε. Ελλάδα-Τουρκία έτσι; Πώς να τραβήξουμε το πράμα για να έχει περισσότερο φανατισμό απ’ τους Άσημους-Διάσημους whatever. Στην Eurovision το κάνουν, χρόνια τώρα, και πετυχαίνει. Ας το δοκιμάσουμε κι εδώ.

Να γράφουν τα κίτρινα ονλάιν πως "Οι δύο χώρες παρατάχθηκαν η μία απέναντι στην άλλη με το καλημέρα". Να φανατίζονται οι μουρόχαβλοι σε έναν στημένο τηλεοπτικό πόλεμο που θα ήθελαν να παραπέμπει αλλού. Γιατί αν τον πηδήξεις τον κορμό, ξερωγώ, είναι σαν να πήδηξες τον Ερντογάν τον ίδιο.

Ο, κατά τα άλλα, συμπαθέστατος Κυριάκος Πελεκάνος εκ Κύπρου το είπε ξεκάθαρα, τονίζοντας το unique της υποθέσεως: "Εκπροσωπώ ένα ολόκληρο νησί. Όποιος Κύπριος και να ήταν στη θέση μου θα πάλευε. Είναι ιδιαίτερο για μας γιατί μεγαλώσαμε αλλιώς. Μεγαλώσαμε να βλέπουμε την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο, με το «Δεν ξεχνώ» στα τετράδιά μας, να πηγαίνουμε στρατό για δύο χρόνια και να βλέπουμε την πράσινη γραμμή. Άρα για μας είναι διαφορετικό".

Χαριτωμένος και κορμακλιάς, τα μάζεψε τα λάικ. Μόνο να του θυμίσουμε (και να μας θυμίσουμε) πως η τουρκική σημαία στον Πενταδάχτυλο δεν θα ανεμίσει προς την χώρα της την ώρα που ψαρεύουμε, λιαζόμαστε και πηδάμε τραμπολίνα.

Αυτά είναι κουκλίτσες δραστηριότητες για την τηλεόραση. Ας το αφήσουμε μέχρις εκεί, χωρίς αχρείαστες δηλωσούλες. Οι Τούρκοι Survivors για τον ίδιο λόγο πληρώνονται, λιάζονται και στήνουν μπράτσα. Για να προσφέρουν θέαμα. Ούτε οι αερομαχίες στο Αιγαίο τους καίνε, ούτε η χώρα σου που είναι μισή.

Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και οι Survivors στο νησί τους, έτσι, για να μην μπερδεύουμε τα μπούτια και τα μπράτσα μας.

Loader