27 Nov 2018

Λήθη και ηλιθιότητα

Το Συνεργατισμός-gate ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά μόνο για λίγο

Γράφει η Αλεξάνδρα Ματθαίου.

«Καθοριστική κίνηση επίκειται σύντομα από το Κράτος, που θα έχει τόσο το συμβολισμό της, όσο και την ουσία της, ώστε να καμφθούν οι όποιες ανησυχίες έχουν διατυπωθεί για τη διαδικασία, που έχει τροχοδομηθεί για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτική στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα».

Χάρης Γεωργιάδης - όχι πολλούς μήνες πριν το RIP του Συνεργατισμού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: RIP πεφιλημένε Συνεργατισμέ - Να ζήσουμε να τον θυμόμαστε

23 Nοεμβρίου 2018:

Χάρης Γεωργιάδης: «Ποτε δεν υπολογίσαμε ούτε εμείς ούτε η Τροικα ότι θα παίρναμε τα χρήματα της κρατικής ενίσχυσης πίσω» .

Ερευνητική Επιτροπή: «Θα μπορούσατε να τα πάρετε πουλώντας μετοχές σε επενδυτή»

Χάρης Γεωργιάδης: «Ποιος θα έπαιρνε μια τέτοια τράπεζα;»

Ερευνητική Επιτροπή: «Είναι βαρετή κουβέντα αυτή που είπατε. Την είχατε καταδικασμένη την τράπεζα» .

Οι ερευνητικές επιτροπές είναι θαυμάσιο εύρημα σε χώρες στις οποίες οι διαδικασίες τηρούνται και τελοσπάντων πρυτανεύει με κάποιο τρόπο η σοβαρότητα. Δεν έχει περάσει όμως ούτε μια βδομάδα από την πολύωρη κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών στην επιτροπή και ω τί έκπληξη, το όλο σκηνικό είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.

Άλλη μια τραπεζική πανωλεθρία καλείται να πληρώσει και πάλι ο φορολογούμενος, για άλλη μια ακόμα φορά δεν έσκασε ούτε μύτη και το χειρότερο, ο πολιτικός προϊστάμενος όχι μόνο δεν χρεώνεται το φιάσκο αλλά λίγο έλειψε να μας ζητήσει και τα ρέστα. Όλα καλά κι όλα ωραία με τις ερευνητικές επιτροπές αν η πικρή αλήθεια δεν ήταν μια και μόνη: το οικονομικό έγκλημα θα κρυφτεί και πάλι κάτω από το χαλί γιατί δεν συμφέρει κανέναν η αυτοψία πάνω από το νεκρό κουφάρι του Συνεργατισμού.

Οι ερευνητικές επιτροπές είναι θαυμάσιο εύρημα σε χώρες στις οποίες οι διαδικασίες τηρούνται και τελοσπάντων πρυτανεύει με κάποιο τρόπο η σοβαρότητα

Ο Χάρης Γεωργιάδης έγινε γρήγορα το poster boy του success story της μετα-μνημονιακής Κύπρου στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης. Του συγχωρέσαμε την έλλειψη πολιτικού χαρίσματος εστιάζοντας στο τεχνοκρατικό προφίλ και πιστώνοντας του το χάος που κληρονόμησε από τα μεγάλα αστέρια της αριστεράς. Στη δεύτερη επανεκλογή, έδειξε αρχικά απρόθυμος να πάρει τα ηνία, διαμηνύοντας ότι η θητεία του τελείωσε, για να μεταπειστεί λίγο αργότερα- γιατί τράβα με κι ας κλαίω - αναλαμβάνοντας ξανά το νευραλγικό πόστο.

Καμία ανάληψη ευθύνης παρα μόνο λεκτικοί ακροβατισμοί, ασάφειες και πρωτοφανής έλλειψη ντροπής

Το Συνεργατισμός-gate ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά μόνο για λίγο. Κατα την προεκλογική περίοδο, οι καυτές πατάτες της οικονομίας έμειναν προσεκτικά ανέγγικτες, όσο το δημοσιονομικό success story δομήθηκε πάνω στη φάμπρικα διαβατηρίων που στήσαμε κακήν κακώς. Και να που ήρθε η ερευνητική επιτροπή για να απολαύσουμε και πάλι τον Χάρη ως το άμοιρο ευθυνών πιόνι της σημερινής κυβέρνησης που ποντάρει στη συλλογική λήθη και ηλιθιότητα μας. Καμία ανάληψη ευθύνης παρα μόνο λεκτικοί ακροβατισμοί, ασάφειες και πρωτοφανής έλλειψη ντροπής ή αντίληψης για τον ρόλο του στη μεγάλη κατάρρευση.

Σαμπώς και θα θυμάται τίποτα κανείς σε μια βδομάδα;

ΔΙΑΒΑΣΕ: Συνεργατισμός for dummies. Για πολύ dummies όμως

Σχετικά με την συντάκτρια

Αλεξάνδρα Ματθαίου

Η Αλεξάνδρα Ματθαίου διατίθεται και σε συσκευασία δώρου

Δες κι αυτά

Ιστορίες