9 Oct 2017

6+1 λόγοι που ο Αρχαιοπίσκοπος Χρυσόστομος είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός

Με αφορμή την υπόθεση της Γεροσκήπου ανατρέχουμε στις πιο... χριστιανικές στιγμές του Προκαθήμενου της κυπριακής εκκλησίας

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

1. Χαρακτήρισε δημόσια τους ομοφυλόφιλους “ανώμαλους”, “ξετσίπωτους” και “φρούτα” και φυσικά την έβγαλε καθαρή

Τα είπε στην εκπομπή “Βέτο” της Κενεβέζου τον Νοέμβριο του 2016 και τα επανέλαβε στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha και στον Ανδρέα Κημήτρη. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το να βρίζεις χυδαία μία ομάδα συνανθρώπων σου που δεν γνωρίζεις, δεν σου έχουν κάνει ποτέ τίποτα και πιθανότατα είναι μέρος του ποιμνίου σου, είναι από τις βασικές αρχές του Χριστιανισμού, σωστά; Αγαπάτε αλλήλους αλλά μόνο αν είστε λευκοί. στρέιτ άντρες.

2. Λέει ότι ίδρυσε σχολεία που θα βγάζουν... στρέιτ μαθητές

Αν και το Υπουργείο Παιδείας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Πάφου ότι ξεκίνησε φέτος η λειτουργία νηπιαγωγείων της Αρχιεπισκοπής, λέγοντας πως ουδέποτε έφτασε στο υπουργείο σχετικό αίτημα, ο Αρχιεπίσκοπος επιμένει πως τα εγκεκριμένα από την Εκκλησία σχολεία θα βγάζουν στρέιτ μαθητές και καλούς ανθρώπους. Βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί πως ακριβώς θα γίνει το... ίσιωμα ή πως επιτυγχάνεται η σύνδεση ετεροφυλίας και καλοσύνης (προσωπικά μερικά από τα χειρότερα καθάρματα που έχω γνωρίσει είναι δηλωμένοι στρέιτ. Και χριστιανοί ορθόδοξοι) αλλά στ’ αλήθεια τώρα, πότε ήταν η τελευταία φορά που οποιαδήποτε μπούρδα βγήκε από στόμα ρασοφόρου συνοδευόταν από επιστημονική τεκμηρίωση;

Τεκμηρίωση: Μπορείς να μείνεις έγκυος με τον Κρίνο

3. Δήλωσε ικανοποιημένος από την είσοδο του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στη Βουλή

Και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε κόμμα αλλά ένα που επιχείρησε να εγγραφεί στο μητρώο κομμάτων ως Χρυσή Αυγή Κύπρου, όμως το Υπουργείο Εσωτερικών φρίκαρε όταν είδε ονομασία που παραπέμπει σε σβάστικες, Κασιδιάριδες και μαχαιρωμένους αριστεριστές, έφαγε πόρτα και το άλλαξε στο μπανάλ αλλά εύγλωττο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Διατηρώντας βεβαίως άρρηκτους δεσμούς με την εγκληματική οργάνωση των Ελλήνων νεοναζί, αφού ο αρχηγός του κυπριακού παραρτήματος υπήρξε οδηγός και σωματοφύλακας του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ξέρω-ξέρω, μόλις κατέστρεψα το “I Will Always Love You” για πάντα!

Όταν το Μάιο του 2016 το ΕΛΑΜ βγήκε από το περιθώριο και μπήκε στη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος - ο οποίος σημειώστε είχε χαρακτηρίσει παλιότερα τους ΕΛΑΜίτες “μια χαρά παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις”- έσπευσε να δηλώσει “ικανοποιημένος” από την εξέλιξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “χρειάζονται και οι ακραίοι ώστε οι υπόλοιποι βουλευτές να είναι πιο προσεκτικοί”.

Λες και δεν είχαμε ήδη αρκετούς νταήδες στη Βουλή

4. Χαρακτηρίζει άξεστους και απολίτιστους μια ολόκληρη πληθυσμιακή ομάδα

“Έχομε πέρα των 300.000 εποίκων, οι οποίοι είναι ανατολίτες, άξεστοι δεν πρόκειται να γίνουν Ευρωπαίοι ούτε μετά από 100 χρόνια και αν μείνουν εδώ, γεννοβολούν και μια δωδεκάδα παιδιά η κάθε οικογένεια, που θα πάμε;” Ένα πράγμα να καταδικάζεις τον εποικισμό των κατεχομένων ως παράνομη πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο κι άλλο -εντελώς διαφορετικό- να καταφέρεσαι με τον πλέον χυδαίο τρόπο εναντίον μιας πληθυσμιακής ομάδας για κάτι που συνέβη πριν καν οι περισσότεροι απ’ αυτούς γεννηθούν! Η απαξίωση δε με την οποία εκφράζεται για τις γεννήσεις μωρών παραπέμπει σε παλιότερες -αλλά όχι ξεχασμένες- σκοτεινές εποχές όπου επιχειρούνταν με στειρώσεις ή/και εξολοθρεύσεις η προστασία της “άριας φυλής”. Κι όλα αυτά από έναν εκπρόσωπο μιας θρησκείας που (υποτίθεται πως) προάγει την αγάπη και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. A, και εννοείται πως ο Γενικός Εισαγγελέας δεν βρήκε τίποτα το αξιόποινο στις δηλώσεις μίσους του Αρχιεπισκόπου προφανώς γιατί ο οι έποικοι δεν είναι άνθρωποι αλλά Κλίνγκονς.

Έρχονται για ν' αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας

5. Απείλησε με απολύσεις ή ακόμα και λουκέτο στην ΚΕΟ εάν οι εργαζόμενοι δεν τερμάτιζαν την απεργία

Γιατί ενώ ακόμα και η περίφημη Μαρικκού από τα Λεύκαρα -που τυγχάνει και θρήσκα- γνωρίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος είναι πρώτα επιχειρηματίας και μετά ιερωμένος (αν θυμάται ακόμα την τέχνη) εκείνος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το αρνείται κατηγορηματικά. Γι’ αυτό φαντάζομαι πως όταν το 2011 οι εργαζόμενοι στην ΚΕΟ (της οποίας μεγαλομέτοχος είναι η Αρχιεπισκοπή) κήρυξαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για επικείμενες απολύσεις στην εταιρία, εκείνος τους είπε “ή θα γίνουν 150 απολύσεις τώρα ή λουκέτο” - αφού πρώτα τους κάλεσε να “προσγειωθούν ώστε να μην προσγειωθούν μετά ανώμαλα”. Αν δεν είναι αυτή χριστιανική αντιμετώπιση του φτωχού μεροκαματιάρη, ποια είναι;

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ο Χριστός έδιωξε τους εμπόρους από τον Ναό. Τι έχουν οι έμποροι; Μια χαρά παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις είναι

6. Εκφόβισε, εκβίασε και απείλησε το Τμήμα Αρχαιοτήτων προκειμένου να γίνει η δουλειά του

Και μαντέψτε: Έγινε! Εκτός κι αν ζούσατε σε κάποια σπηλιά το τελευταίο διάστημα, θα ακούσατε για την υπόθεση της Γεροσκήπου όπου σε παραθαλάσσια έκταση ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής ο Χρυσόστομος συμφώνησε με Ούγγρο επιχειρηματία για την ανέγερση πολυτελούς 14όροφου ξενοδοχείου. Στο οικόπεδο όμως βρέθηκαν ρωμαϊκά ευρήματα, ο χώρος χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και τα όποια σχέδια για επένδυση που θα έθετε σε κίνδυνο τα αρχαία μπήκαν στον πάγο. Εδώ θα περίμενε κάποιος πως το πιο χριστιανικό πράγμα που μπορεί να κάνει ένας ποιμένας όπως ο Αρχιεπίσκοπος είναι να υποκλιθεί μπροστά στο μεγαλείο της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, να λουφάξει και να αναζητήσει αλλού διαθέσιμη γη για την επένδυση. Όμως μιλάμε για τον Χρυσόστομο, συνεπώς δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει μερικά σπασμένα αγγεία που άφησαν πίσω τους αυτοί που σταύρωσαν τον Χριστό να εμποδίσουν ολάκερη επένδυση 7 δισ. παρακαλώ! Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή (και αναμενόμενη): Ο Αρχιεπίσκοπος απείλησε Αρχαιολογική Υπηρεσία και Υπουργικό πως αν δεν αποχαρακτηριστεί η έκταση θα “μπει στον χώρο με ένα τρακτέρ και θα ξηλώσει ό,τι έχει στηθεί εκεί”. Και ω εκ θαύματος, το Υπουργικό υπάκουσε και μετά από σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα που βασίστηκε σε άρθρο του Συντάγματος όπου απαγορεύει ρητά την οποιαδήποτε επέμβαση σε εκκλησιαστική περιουσία χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση της Αρχιεπισκοπής, και αποχαρακτήρισε την έκταση ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το 14όροφο.
Γιατί αν δεν είναι αυτή χριστιανική αντιμετώπιση του κράτους και των νόμων του, δεν ξέρω κι εγώ ποια είναι...

BONUS TRACK

"O Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν"

Σε περίπτωση που διατηρούσατε έστω μια μικρή επιφύλαξη

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Δες κι αυτά

Ιστορίες