31 Mar 2018

Meanwhile in Cyprus: 3 ειδήσεις που μοιάζουν με πρωταπριλιάτικα αστεία αλλά ΔΕΝ είναι

Ποτέ μην εμπιστεύεσαι κράτος που έχει για εθνική γιορτή την Πρωταπριλιά

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

#1 Η Ιερά Σύνοδος δεν θεωρεί “βαριά αμαρτία” τον συγκυλισμό (sic) ακόμα κι αν το θύμα είναι ένα 4χρονο κορίτσι!

Μη μπείτε καν στον κόπο να γκουγκλάρετε τον “συγκυλισμό”, είναι από εκείνους τους απαρχαιωμένους όρους που επινόησε και χρησιμοποιεί μόνο η Εκκλησία για να περιγράψει πράγματα που ήταν hot πριν από δύο χιλιετίες - δηλαδή την τελευταία φορά που ήταν relevant και η ίδια. Ο όρος περιγράφει την ερωτικής φύσεως σωματική επαφή χωρίς τη συνουσία ή σε απλά ελληνικά όταν σε γαμάνε χωρίς actually να στο χώνουν.

Κι ακούγεται ως όρος πολύ καλύτερα απ' ότι το "μνημόνιο"

Ο “συγκυλισμός” μπήκε στις ζωές μας από τα πρακτικά της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου όπου οι “άγιοι πατέρες” σ’ ένα twist αλά OJ Simpson αθώωσαν τον πατέρα Στυλιανό Σάββα που ΜΟΛΙΣ είχε καταδικαστεί (από την “κοσμική δικαιοσύνη” όπως την αποκαλούν) για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης τότε Ελενας Φραντζή που υποτίθεται ότι έπρεπε να προστατεύει ως ανάδοχος γονέας. Σύμφωνα λοιπόν με τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίας που διέρρευσαν στα ΜΜΕ -προφανώς από κάποιον που ήθελε να κάνει μισή ντουζίνα Μητροπολίτες να δείχνουν σαν μουλάδες, πάει κάπου το μυαλό σας;- ο Μητροπολίτη Κύκκου στην τοποθέτησή του είπε πως “το παράπτωμα διά το όποιον κατηγορείται ο πάτερ δεν είναι ούτε μοιχεία, ούτε πορνεία, αλλά “συγκυλισμός” και θα πρέπει να εξετάσωμεν τι οι ιεροί κανόνες διαλαμβάνωσιν εις την περίπτωσιν ταύτην”. Φαντάζομαι την off the record στιχομυθία που ακολούθησε (σε απλά ελληνικά):

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Ούτε στο πεζοδρόμιο βγήκε ο άνθρωπος, ούτε την παπαδιά κεράτωσε, απλά τον ακούμπησε λίγο στη θετή του κόρη, σιγά μωρέ πως κάνετε έτσι;
ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ: Η παιδεραστία είναι τρομερή αμαρτία
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Α ναι; Και τι ακριβώς λένε οι Δέκα Εντολές για την παιδεραστία;
ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ: ....
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Ακριβώς, ΤΙΠΟΤΑ!
ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ: Ένα point έσιει το ο Κύκκου. Αθώος ο παπα-Στυλιανός. Πάμε τώρα να αφορίσουμε εκείνο το παλιόπαιδο που κατηγορεί συνεχώς τον Μακαριότατο

Και θα βρίσκαμε όλη αυτή την δεν-είναι-μοιχεία-ή-πορνεία ιστορία με το συγκυλισμό τουλάχιστον χαριτωμένη αν, you know, το θύμα δεν ήταν ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΔΙΑΟΛΕ, λεπτομέρεια που πρέπει να διέφυγε των μεγαλόσχημων παπάδων που τους ενδιαφέρει περισσότερο η κανονολογία παρά η αποτρόπαια φύση του συγκεκριμένου εγκλήματος. Κάτι ήξερε η Reagan, ένα άλλο μικρό κορίτσι που είχε θέματα με παπάδες πίσω στο 1973, και τους έκανε αυτό που λίγο-πολύ θέλουμε να τους κάνουμε κι εμείς από τότε που έσκασε αυτή η ιστορία.

#2 Ο Υπουργός Παιδείας δίνει τα διαπιστευτήρια του στο ΕΛΑΜ και δηλώνει ότι μοιράζονται “τις ίδιες αξίες και αρχές”. Ο Υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ μαλάκα μου!

Αφού αποφάσισε με το καλημέρα ως Υπουργός Παιδείας να στέλνει μαθητές του Δημοτικού για “βιωματική ενασχόληση” στην Αρχιεπισκοπή of all places (προφανώς για να μαθαίνουν βιωματικά ότι “ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν”) και στη συνέχεια ξήλωσε το πάτωμα της Γ’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού γιατί τα υλικά ήταν απ’ τα κατεχόμενα αλλά ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ (fact: κανείς δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στην τζάμπα μαγκιά) το νέο αστέρι της κυβέρνησης Αναστασιάδη κ. Κώστας Χαμπιαούρης προέβη στο τελευταίο γαμημένο πράγμα που θα περίμενε κανείς να κάνει ένας Υπουργός Παιδείας - τουλάχιστον σε καθεστώς που δεν πήρε την εξουσία με τανκς: επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΛΑΜ με συνέπεια να γεμίσει το ίντερνετ με τίτλους που περιείχαν τις λέξεις “Παιδείας” και “ΕΛΑΜ” στην ίδια πρόταση!

Κι εδώ παιδιά έχουμε ένα κλασικό παράδειγμα αυτού που ονομάζουμε “σχήμα οξύμωρο”

Βλέπετε, σε μια κίνηση χωρίς κανένα απολύτως προηγούμενο ο νέος Υπουργός Παιδείας θεώρησε σωστό με το που ανέλαβε να επισκεφτεί(!) τα γραφεία του ΕΛΑΜ προφανώς γιατί οι απόψεις του κυπριακού παραρτήματος της Χρυσής Αυγής αποτελούν έναν χρήσιμο οδηγό για το έργο του, όπως χρήσιμος οδηγός άλλωστε ήταν και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κ. Χρίστου Χρίστου:

Η στιγμή που σας καταστρέφω The Bodyguard και Driving Miss Daisy με τη μία

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαμπιαούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση που έστειλε ανατριχίλες στη ραχοκοκκαλιά κάθε πολίτη με πολιτικό φρόνημα που δεν κάνει ρίμα με το “τζαι πούντα”:

Να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε σε επικοινωνία. Οι απόψεις σας είναι πάντα καλοδεχούμενες και είμαστε ανοικτοί σε διάλογο. Θα δεχθούμε όπως έχετε αναφέρει την οποιαδήποτε εποικοδομητική κριτική εκεί που πρέπει και θέλω να ξέρετε ότι οι αξίες και αρχές που έχετε αναφέρει είναι και δικές μας αξίες και δικές μας αρχές κι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ότι καλύτερο στα παιδιά μας που είναι το μέλλον αυτού του τόπου

Οι... αξίες και αρχές που μοιράζονται Χαμπιαούρης και ΕΛΑΜ είναι -όπως διευκρίνισε αργότερα ο Υπουργός κι αφού ξέσπασε η αναμενόμενη σκατοθύελλα στα media- τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη που ως γνωστόν ασπάζεται το μητρικό κόμμα του ΕΛΑΜ, η Χρυσή Αυγή,όπως φαίνεται άλλωστε καθαρά στις ακόλουθες φωτο:

Και είναι όλοι τους τόσο... Άριοι πανάθεμά τους

Yeap, ο νέος υπουργός Παιδείας θεώρησε απολύτως λογικό και φυσιολογικό να νομιμοποιήσει τη ρητορική μίσους του συγκεκριμένου κόμματος μέσω των (δήθεν) κοινών αρχών και αξιών με τη δικαιολογία, που ψέλλισε αργότερα όταν έφαγε το κράξιμο της αρκούδας, ότι είναι ένα δημοκρατικά εκλεγμένο στη Βουλή κόμμα. Μαντέψτε και ποιος άλλος ήταν δημοκρατικά εκλεγμένος (κι εξαιρετικά λαοφιλής):

Hint: ΔΕΝ είναι ο τύπος από το Downfall

Όμως μην ανησυχείτε, ο κ. Χαμπιαούρης μας διαβεβαίωσε πως δεν ταυτίζεται με ακραίες πολιτικές ιδεολογίες και για να μας το αποδείξει τουίταρε αυτό:

Αυτός που μόλις εξήρε τα "ελληνοχριστιανικά ιδεώδη του ΕΛΑΜ" δηλώνει μετά ότι εργάζεται για “την ποικιλομορφία, την πολυπολιτισμικότητα και την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας” για τα οποία οι νέοι κολλητοί του υπουργού έχουν αρκετά διαφωτιστικά να πουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους:

Πώς σας φαίνονται αυτά για ελληνοχριστιανικά ιδεώδη;

#3 To κράτος μόλις συνειδητοποίησε πως σε παραλιακή έκταση που παραχώρησε για γήπεδο beach volley ξεφύτρωσε εκκλησία. Κάτι μας λέει πως θα το αποδόσουν σε θαύμα

He really works in mysterious ways

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πολίτη” χρειάστηκε δύο χρόνια για να αποφανθεί το Υπουργείο Εσωτερικών πως το νεόδμητο ξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στην περιοχή Νησιά του Πρωταρά είναι αυθαίρετο(!) καθώς η μοναδική άδεια που πήρε όπως φαίνεται είναι από τον ίδιο τον Απόστολο Ανδρέα που τους υπέδειξε σε όραμα που να χτίσουν το ξωκλήσι ώστε να βλέπει το ομώνυμο μοναστήρι της Καρπασίας (οκ, το πρώτο μισό αυτής της πρότασης είναι μούφα, όμως το δεύτερο είναι όντως ο λόγος που επιλέχθηκε η περιοχή).

Η εκκλησία (γιατί ξωκλήσι δεν τη λες) χτίστηκε σε μέρος του τεμαχίου 611, για το οποίο παραχωρήθηκε άδεια χρήσης στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, αποκλειστικά και μόνο για αθλητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για αγώνες beach volley, σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου. Τώρα, πως από χώρος διεξαγωγής αγώνων beach volley μετατράπηκε σε χώρο λατρείας, είναι αυτό που λέμε ο Θεός και η ψυχή τους, αν και μεταξύ μας δεν απομακρύνθηκε και πολύ - υπάρχουν συγκεκριμένες πτυχές του αθλήματος που θεωρούνται αντικείμενο λατρείας.

Προσκυνάμε

Πάντως το ΥΠΕΣ ζήτησε από τον έπαρχο Αμμοχώστου, τον Δήμο Παραλιμνίου και την αρμόδια οικοδομική αρχή να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα, τα οποία φαντάζομαι δεν θα είναι τα ίδια σε περίπτωση που εγώ κι εσύ θα χτίζαμε έστω και... σχέση εμπιστοσύνης σε κάποια παραλία χωρίς τη σχετική άδεια - τότε πιθανότατα θα έστελναν τις μπουλντόζες (τις ίδιες με τις οποίες ο Δήμος Παραλιμνίου αλλάζει τον αδόξαστο στις παραλίες της περιοχής) για να μας θάψουν κι εμάς στην άμμο. Όχι βέβαια, ας μη γινόμεθα αστείοι. Κατά πάσα πιθανότητα θα ορκιστούν ότι για γήπεδο beach volley ξεκίνησαν, το πως ξεφύτρωσε η εκκλησία δεν έχουν ιδέα, εκτιμούν ότι πρόκειται για θαύμα. Άσε που αν θέλουν μπορούν απλά να... βαφτίσουν την εκκλησία νόμιμη - άλλωστε η βάπτιση όπως και η ίδια η ανέγερση χωρίς ούτε μία άδεια παραμένουν αμφότερα μυστήρια.

Πάντως εκκλησία σε γήπεδο beach volley είναι ιδανική για συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου. Εκεί κι αν πέφτουν καρφώματα...

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Δες κι αυτά

Ιστορίες