Μη γίνει κανά έγκλημα, αμέσως να πεταχτούν οι «πως καταντήσαμε έτσι»

Μη γίνει κανά έγκλημα, αμέσως να πεταχτούν οι «πως καταντήσαμε έτσι»

Μη γίνει κανά έγκλημα, αμέσως να πεταχτούν οι «πως καταντήσαμε έτσι»
Πότε ακριβώς ήταν αυτός ο καιρός δηλαδή;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ψυλλίδης

Μη φτάσει να γίνει κανένα έγκλημα, αμέσως να πεταχτούν οι «πως καταντήσαμε έτσι» και οι «τον καιρό μου εμένα δεν είχαμε τέτοια» .

Πότε ακριβώς ήταν αυτός ο καιρός δηλαδή; Πότε ακριβώς είχαμε αυτή την αγνή, άσπιλη και αμόλυντη εποχή από την οποία εκπέσαμε; Πότε; Πριν 6 χρόνια όταν η φούσκα των ακινήτων βύθισε τον κόσμο στην κρίση; Πριν 10 χρόνια την εποχή του Χρηματιστηρίου και του διορισμού αποκλειστικά με κομματική ταυτότητα; Πριν 20 χρόνια, όταν η ποινή για παιδεραστία ήταν δυόμιση χρόνια φυλακή και τους ομοφυλόφιλους τους έδερναν με λοστούς;

Πότε; Πιο παλιά; Οταν η Λεμεσός ήταν καθημερινά στις ειδήσεις για βομβιστικές ενέργειες και η Κύπρος ήταν πρώτη σε εμπόριο λευκής σαρκός; Πείτε μας ρε φίλε να μάθουμε ποιά είναι η εποχη που αναπολείτε με τόση νοσταλγία.

Πιο παλιά; Οταν το κράτος απαγόρευε να παίρνει ο κόσμος πολιτικό διαζύγιο και ήσουν υποχρεωμένος να πάεις από την Εκκλησία; Οταν μπορούσες να σπάσεις τη γυναίκα σου στο ξύλο και κανένας δε θα σου έλεγε τίποτα; Οταν οι αιμομιξίες στα απομακρυσμένα χωριά ήταν κοινό μυστικό; Πείτε μας.

Μήπως όταν ήταν συνηθισμένο φαινόμενο να δολοφονείσαι για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις; Όταν στήνονταν ομαδικές εκτελέσεις και ξεπαστρεύονταν ολόκληρα χωριά αλλά όλοι κάναμε ότι δεν έγινε τίποτα; Όταν είχαμε πόλεμο; Όταν ήταν η Χούντα; Όταν ήταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος; Ο Πρώτος ίσως;

Πείτε μας επιτέλους ρε που μας έχετε πρήξει τα ούμπαλα ποιά είναι εκείνη η Χρυσή Εποχή που πλέον τη χάσαμε και που λειτουργεί ως λυδία λίθος για την ηθική μας στάθμη. Να μου λυθεί και η απορία επιτέλους.

Loader