Όλα όσα μπορεί να μην ξέρεις για την Μύκονο

Όλα όσα μπορεί να μην ξέρεις για την Μύκονο

Όλα όσα μπορεί να μην ξέρεις για την Μύκονο
Και που δεν αφορούν στα αμέτρητα beach bars

Ο σούπερ ντούπερ Le Corbusier το ‘χε πει κάποτε πως "Αν δεν έχετε δει τα σπίτια της Μυκόνου, δεν μπορείτε να θεωρείστε αρχιτέκτονες. Ό,τι έχει να πει η αρχιτεκτονική, το λέει εδώ". Και θα συμφωνήσουμε. Πέραν απ’ τα μπαράκια και τα ηλιοβασιλέματα, το αρχιτεκτονικό τοπίο της περιοχής είναι απλά ένα χάρμα οφθαλμών.

Η Μύκονος, διάσημο με το προσωνύμιο "το νησί των ανέμων", πρωταγωνιστεί στην Ιστορία απ’ την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Celestyal Cruises


Σε αντίθεση μ’ αυτό που πολλοί μπορεί να πιστεύουν, το νησί δεν "ανακαλύφθηκε" στα 50s απ’ τους jet setters της εποχής.

Μέρος ενός ενιαίου νησιώτικου συμπλέγματος κατοικείται απ’ την 5η χιλιετία π.Χ. από Κάρες, Φοίνικες και αργότερα Ίωνες. Μάλιστα, στη Μύκονο φαίνεται να έλαβε χώρα η μάχη ανάμεσα στον Δία και τον Τιτάνα, ενώ το νησί ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του εγγονού του Απόλλωνα και γιου του βασιλιά της Δήλου, Μύκονο.

Χάρην στους εξαιρετικούς ναυτικούς της, η Μύκονος αναπτύχθηκε ραγδαία στη ναυτιλία και το εμπόριο ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην Επανάσταση του 1821. Με οδηγό την Μαντώ Μαυρογένους αποκρούστηκε μέρος του τουρκικού στόλου ενισχύοντας τον απελευθερωτικό αγώνα.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Κρουαζιέρα θα σε πάω, λέμε


Τον σημερινό κοσμοπολίτικο της αέρα, η Μύκονος τον οφείλει στις αρχαιολογικές ανασκαφές της Δήλου, κάτι που προκάλεσε την αθηναϊκή ελίτ να την επισκεφτεί.

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο των ντόπιων βοήθησε το νησί να αναπτυχθεί τουριστικά και να καταλήξει να είναι σήμερα ένα απ’ τα δημοφιλέστερα νησιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και γενικότερα της Ευρώπης.

Ένα πανέμορφο και πολύβουο νησί το οποίο αξίζει να επισκεφτείς.

Ταξίδεψε στη Μύκονο με την Celestyal Cruises, τον ειδικό στην Ελληνική κρουαζιέρα.

Facebook / (link

Loader