Το μπλε λεωφορείο στην αγροτική Κύπρο του 1973

Το μπλε λεωφορείο στην αγροτική Κύπρο του 1973

Το μπλε λεωφορείο στην αγροτική Κύπρο του 1973
Και η ... συσχέτισή του με ένα νέο app που παρουσιάστηκε μόλις σήμερα

Υπήρξε μια εποχή που όλα ήθελαν το ραχάτι τους, τον χρόνο τους και τον τρόπο τους. Τα πράγματα πάντα έρχονταν εις πέρας, απλά με διαφορετικό τρόπο. Μπορείς να θυμηθείς πως ήταν όταν δεν είχαμε κινητό; Όταν η αλληλογραφία ήταν χειρόγραφη και χρειαζόταν εβδομαδες ή και μήνες για να αποσταλεί;

Με κάποιον, όχι απαραίτητα μαγικό τρόπο, τα πράγματα γίνονταν και έρχονταν εις πέρας. Στην Κύπρο των 70s, δεκαετίας που παρεμπιπτόντως ανακαλύφθηκαν στον κόσμο τα πρώτα κινητά η Τράπεζα Κύπρου εγκαινίασε την πρώτη αυτοκινητοτράπεζα!

Στην αγροτική Κύπρο του μακρινού 1973 το μπλε λεωφορείο της Τράπεζας όργωνε τα χωριά παρέχοντας τραπεζική εξυπηρέτηση στους κατοίκους της υπαίθρου.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 1973 εφημερίδα της εποχής έγραφε:

«Κινητήν Τράπεζαν εισάγει η Τράπεζα Κύπρου».

«Η Τράπεζα Κύπρου προς καλυτέραν εξυπηρέτησιν του κοινού τής υπαίθρου θέτει είς λειτουργίαν αρχάς του προσεχούς Ιανουαρίου αυτοκινητοτράπεζαν. Η κινητή αύτη τράπεζα θα καλύπτη πολλάς κοινότητας της υπαίθρου με σκοπόν την παροχήν επί τόπου πάσης φύσεως τραπεζικής εξυπηρέτησης».

Έκτοτε πολλά άλλαξαν. Ξεπεράσαμε το λεωφορείο και την αυτοκινητοτράπεζα. Πλέον μπήκαμε στην εποχή των drones και του internet, γι' αυτό και η Τράπεζα για να είναι δίπλα στους πελάτες της επιλέγει να δουλεύει 24 ώρες το 24 επιτρέποντας συναλλαγές, πληρωμές, μεταφορές και αναλήψεις.

Το νέο app που παρουσιάστηκε εξελιγμένο, ανανεωμένο και με περισσότερες λειτουργίες τιμά το λεωφορείο του 1973, μαθαίνει από αυτό και δίνει το 2018, κάτι περισσότερο.

Loader