14 Mar 2019

Ευθυμήσαμε και σήμερα: Όλες οι φορές που ο Δίπλαρος μάς έκαψε το μυαλό

Σπουδαίος άντρας, με-γάλα αποφθέγματα. Και τριαντάφυλλο

Γράφει ο Μαρίνος Νομικός.

Ευθύμιος Δίπλαρος. Πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΣΥ γνωστός επίσης ως ο ανθρώπινος οτοκορέκτορας, αφού τις πλείστες φορές άλλα ξεκινάει να σκέφτεται κι άλλα καταλήγει να ξεστομίζει. Ή έτσι τουλάχιστον ευχόμαστε να συμβαίνει γιατί σε περίπτωση που τα σκέφτεται πριν τα πετάξει we are royally fucked γιατί συν τοις άλλοις νομοθετεί και επηρεάζει τις ζωές μας. Με αφορμή λοιπόν το τελευταίο κρούσμα (αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ρίζα του κυπριακού όρου “κρουσμένος”) με το “νεκρό πτώμα” ανατρέχουμε στα greatest hits του ανθρώπου που κάθε του δημόσια εμφάνιση είναι και μια Σρεμπρένιτσα εγκεφαλικών κυττάρων και ο οποίος μπήκε στη Βουλή με 9000 σταυρούς.

Όχι, όχι απ’ αυτούς

Να τι πίνει και δεν μας δίνει

Από δω ξεκίνησαν όλα. Ένα βίντεο-υπερπαραγωγή για έναν γάμο-Μπόλιγουντ και ο Ευθύμης ξεκινά τη μέρα του με ένα ποτήρι γάλα με τριαντάφυλλο θέλοντας να δείξει ότι είναι “ένας από εμάς” όπου το “εμάς” πιθανόν εννοεί “κακομαθημένος προνομιούχος μικροαστός με κομματικές πλάτες, υπέρμετρο θράσος και κακά ελληνικά”. Το μόνο που κατάφερε εντέλει είναι να καταστρέψει για πάντα μια αγαπημένη συνήθεια πολλών Κυπρίων γιατί άντε να πείσεις μετά ότι δεν ευθύνεται το συγκεκριμένο ρόφημα για τα όσα ξεστομίζει μέχρι σήμερα.

Fucking mufflons

Ότι είναι το “Thriller” για τον Michael Jackson, το “Jaws” για τον Steven Spielberg και το “House of Cards” για το Netflix είναι τα “Αιμομικτικά αγρινά” για τον Ευθύμη: το αδιαμφισβήτητο κολοσσιαίο hit, το απόφθεγμα που τον έβαλε στο χάρτη του παγκύπριου τρολαρίσματος και τον προήγαγε από έναν ασήμαντο Λεμεσιανό βουλευτή σε έναν ασήμαντο Λεμεσιανό βουλευτή που τουλάχιστον έχει πλάκα - για όλους τους λάθος λόγους! Ο Ευθύμης ερμήνευσε για πρώτη φορά τη μεγάλη του επιτυχία μπροστά στο ανυποψίαστο κοινό της εκπομπής “Πρωτοσέλιδο” κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις ζημιές που προκαλούν τα αγρινά στις καλλιέργειες. “Δεν υπάρχει έλεγχος στα αγρινά, γίνονται αιμομιξίες ανάμεσά τους (ναι, από τότε είχε ένα θέμα με τους πλεονασμούς) με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν ασθένειες και πολλά απ’ αυτά να είναι ψόφια στους δρόμους”... τραγούδησε ο κ. Δίπλαρος μετατρέποντας το εθνικό μας ζώο σε κατηγορία του PornHub και το κυπριακό ίντερνετ στον απόλυτο προορισμό ψυχαγωγίας.

Μια καρδιά από χριστόφιο χρυσάφι

Ως γνωστόν το μυαλό και η γλώσσα του Ευθύμη μοιάζουν με χωρισμένο ζευγάρι που αποφεύγει συστηματικά ο ένας τον άλλον και συναντιούνται αναγκαστικά στα γενέθλια των παιδιών. Με αυτή την ιδιότητα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ κατηγόρησε τον Μάρτιο του 2013 μέσα από τηλεοπτική εκπομπή τις κόρες του Δημήτρη Χριστόφια ότι έβγαλαν χρήματα από τη χώρα λίγους μήνες πριν από το κούρεμα των καταθέσεων. Επειδή τα λεγόμενά του ήταν τόσο αληθινά όσο και τα βυζιά της Lisa Ann οι κόρες του τέως προέδρου του κίνησαν αγωγή στο μέγεθος της Γροιλανδίας με συνέπεια ο λαλίστατος Ευθύμης να απολογηθεί ενώπιον δικαστηρίου, όπου αποδέχθηκε ότι η επίμαχη δήλωσή του ήταν «ψευδής, αναληθής, εντελώς ατεκμηρίωτη και εσφαλμένη» και «δεν είχε πρόθεση ή σκοπό να θίξει ή να αμφισβητήσει την εντιμότητα, τιμιότητα, ήθος και χαρακτήρα της Χριστίνας και Μαριάννας Χριστόφια». Άουτς.

Μπρα-βρίσιμο

Μετά τη Ρούλα Κορομηλά ο Ευθύμης γίνεται ο μόλις δεύτερος ελληνόφωνος η καριέρα του οποίου απογειώνεται και ταυτόχρονα τερματίζεται με ένα “Μπράβο”. Κι αν τα “Αιμομικτικά αγρινά” ήταν το hit που τον έβαλε στον χάρτη, το “Μπράβο Στον Πρόεδρο Που Έδωσε Χάρη Στους Παιδεραστές Ώστε Να Το Διορθώσουμε” είναι αναμφισβήτητα το δικό του White Album, το απόσταγμα της σοφίας, πνευματικότητας και ωριμότητας που ζυμώθηκαν ενδελεχώς και με υπομονή αποστακτηρίου του Jack Daniels όλα αυτά τα χρόνια για να συνθέσουν τη σύνθετη, πολυσχιδή και πολυτάλαντη προσωπικότητα που φέρει το όνομα Ευθύμιος Δίπλαρος. Ένα ανεκτίμητης αξίας και πνευματικού πλούτου κληροδότημα στις νεότερες γενιές, αυτές που -σωστά μαντέψατε- αρέσουν ιδιαίτερα σ’ αυτούς που αποφυλακίστηκαν με προεδρική χάρη υπό τις επευφημίες του Ευθύμη.

Oral history

Μετά από μια τρίμηνη περίπου αποχή από τις δημόσιες εμφανίσεις (που ίσως είχε να κάνει με ένα μάλλον καταστροφικό πέρασμα από την πρωινή εκπομπή του Sfera) ο Ευθύμης επέστρεψε δριμύτερος με την κυριολεκτική εκδοχή της φράσης “έγραψες μεγάλε” που λες σε κάποιον που μόλις ξεστόμισε κάτι δυνατό. Το “προφορικό έγγραφο” μπορεί να μοιάζει με κάτι που μπορεί να πατεντάρει η Apple σε καμιά πενταετία, όμως μέχρι να συμβεί αυτό ας μην ξεχνάμε σας παρακαλώ ποιος μας έκαψε πρώτος το μυαλό με τη διορατικότητά του.

Πιο Δίπλαρος πεθαίνεις

Και φτάσαμε στο πιο πρόσφατο πόνημα του Ευθύμη μας που μόνο το απόφθεγμα "Οι άσχημες κριτικές είναι το αντίθετο από τις καλές κριτικές” του Ντάνου μπορεί να συναγωνιστεί (κάποιος πλιιιιιζ να τους φέρει αυτούς τους δύο στο ίδιο πάνελ) σε βάθος και ουσία: «Είχαμε ένα νεκρό πτώμα, ή θα το κρατούσαμε στον αναπνευστήρα και θα μας πέθαινε ή με τα ζωτικά του όργανα θα σώζαμε άλλους» είπε στο “Μεσημέρι και κάτι” αναφερόμενος στον Συνεργατισμό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη δήλωση “ιατρικό όρο” στέλνοντας πολλαπλές ανατριχίλες στη ραχοκοκαλιά όσων θυμήθηκαν ότι είναι κάτι τύποι σαν τον Δίπλαρο που θα υλοποιήσουν το ΓεΣΥ. Δεν ξέρουμε ποια όργανα τελικά του αποβιώσαντα θανόντος (όπως θα έλεγε κι ο Ευθύμης αν τον άφηναν να συνεχίσει) δόθηκαν για μεταμόσχευση, ελπίζουμε/ευχόμαστε/προσευχόμαστε πάντως να μην ήταν ο εγκέφαλος.

Σχετικά με τον συντάκτη

Μαρίνος Νομικός

Χιούμορ, ευφυϊα, καυστικότητα κι αντανακλαστικά γατίσια! Αυτός είναι ο Μαρίνος Νομικός κι αν δεν κατέχεις, για ρίξε βλέφαρο στα κείμενά του, μεμιάς θα καταλάβεις!

Ιστορίες