(Φ)ασίστ: Όταν το ΕΛΑΜ σκοράρει μετά από πάσα «δημοκράτη»

(Φ)ασίστ: Όταν το ΕΛΑΜ σκοράρει μετά από πάσα «δημοκράτη»

(Φ)ασίστ: Όταν το ΕΛΑΜ σκοράρει μετά από πάσα «δημοκράτη»
Τώρα θυμήθηκαν ότι είναι ακραίοι, νεοναζί και φυγόστρατοι; Αν η υποκρισία μετριόταν σε βαρέλια θα ήμασταν το γαμημένο Κατάρ

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα πράγματα ξεχνιούνται σε ένα νησί που έχει κάνει σημαία του το “Δεν ξεχνώ”; Ένα από τα πρώτα πράγματα που προσέχει κάποιος που ζει για πολλά χρόνια στην Κύπρο είναι η επιλεκτική αμνησία των κατοίκων ειδικά σε θέματα που δεν πολυσυμφέρουν. Για παράδειγμα είναι βολικό για κάποιους που φωνάζουν σήμερα για το σκαρτάρισμα του πορίσματος για την καταστροφή του Συνεργατισμού από τους υπεύθυνους, να... ξεχάσουν ότι έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα πριν οκτώ χρόνια για το αντίστοιχο του Μαρί για το οποίο διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους εκείνοι που σήμερα λουφάζουν επιδεικτικά. Έτσι πάει δεκαετίες τώρα, σήμερα ξεχνάς εσύ, αύριο ο άλλος και γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα όπου όλοι ξεχνούν και φυσικά κανείς δεν τιμωρείται.

Τελευταία παρατηρείται μια προσπάθεια ξεπλύματος εκείνων που ξεπλένουν συστηματικά το ΕΛΑΜ όλα αυτά τα χρόνια που το τελευταίο βγήκε απ’ τους υπονόμους και κυκλοφορεί πλέον στη Βουλή και τα τηλεοπτικά πλατό. Και ο λόγος είναι ο απλούστερος και ο πιο πεζός του βιβλίου: ευρωεκλογές. Επειδή το ΕΛΑΜ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις αρκετά υψηλά ώστε να έχει πιθανότητες να κατακτήσει την έκτη κυπριακή έδρα στην ευρωβουλή, παρατηρείται μία έξαρση εμπρηστικών δηλώσεων και πύρινης αρθρογραφίας εναντίον του ΕΛΑΜ ειδικά από τον πολιτικό χώρο που κινδυνεύει άμεσα να χάσει την έδρα και που -κατά μια ειρωνεία της τύχης- ξέπλενε την ακροδεξιά κανονικά και με τον νόμο, είτε συμπληρώνοντας ερωτηματολόγια, είτε ψηφίζοντας πανηγυρικά ΕΛΑΜίτικα νομοσχέδια, είτε φωνάζοντας παρεούλα να κλείσουν τα οδοφράγματα.

*Μέχρι που τους μπήκε το αγγούρι στον κώλο.*Και τώρα θυμήθηκαν ότι είναι ακραίοι, νεοναζί, φασίστες και -το καλύτερο απ’ όλα- φυγόστρατοι.

Όταν ΟΛΟΙ οι δημοκράτες Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές απέρριψαν το τραπέζωμα του Δημήτρη Συλλούρη στις Βρυξέλλες επειδή είχαν προσκληθεί και οι Χρυσαυγίτες (αλλά όλως περιέργως όχι ο Ντάνος) η Ελένη Θεοχάρους όχι μόνο πήγε αλλά μετά μέμφθηκε εκείνους που αρνήθηκαν λέγοντας το αμίμητο “ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις” ξεπλένοντας κανονικά την εγκληματική οργάνωση.

Όταν η ΠΡΩΤΗ αναθεματισμένη κίνηση του Υπουργού Πρόκοψε-με-την-Παιδεία-και-τον-Πολιτισμό-του-Πρόσθεσαν-Νεολαία-και-Αθλητισμό Κώστα Χαμπιαούρη μόλις ανέλαβε ήταν να συναντηθεί με το ΕΛΑΜ και μετά να δηλώσει ότι μοιράζεται “τα ίδια ελληνοχριστιανικά ιδεώδη” με την κυπριακή off shore της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΠΕΤΑΡΙΣΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΒΛΕΦΑΡΟ (πέρα απ’ τους συνήθεις γραφικούς που πετάγαμε αυγά στον τοίχο) με όλους αυτούς που τώρα ουρλιάζουν για την άνοδο του φασισμού να σφυρίζουν αδιάφορα, μη σας πω ότι ενδόμυχα συμφωνούσαν μαζί του.

Στις προεδρικές του 2018 το ΕΛΑΜ προκειμένου να αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο απέστειλε στους Αναστασιάδη και Μαλά σχετικό ερωτηματολόγιο με θέσεις για καίρια ζητήματα ώστε να δει που στέκονται σχετικά και αναλόγως να πράξει. Ο κ. Μαλάς ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να το παραλάβει γιατί δεν ήθελε να αναβαθμίσει την ακροδεξιά σε ισότιμο συνομιλητή ή να τους δώσει έστω την παραμικρή ικανοποίηση ότι μπορούν να το παίξουν ρυθμιστές των εκλογών. Ο Αναστασιάδης όχι μόνο το συμπλήρωσε -φαντάζομαι θα είναι κι αυτός οπαδός του δόγματος της ψώρας- αλλά έφαγε και χυλόπιτα απ’ το ΕΛΑΜ που δεν έμεινε ικανοποιημένο απ’ τις απαντήσεις του (αλλά παρ’ όλα αυτά τον ψήφισε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του).

Όταν πριν δύο χρόνια το ΕΛΑΜ κατέθεσε τροπολογία για τον εορτασμό στα σχολεία του Ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950 τορπιλίζοντας τις τότε συνομιλίες για το Κυπριακό, όλα τα κόμματα πλην του ΑΚΕΛ έτρεξαν να την ψηφίσουν με τα τέσσερα μη τυχόν και οι ΕΛΑΜίτες δείξουν ότι τον έχουν μεγαλύτερο (τον πατριωτισμό έτσι;). Τελικά η τροπολογία πέρασε με τις ψήφους ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας Πολιτών, Αλληλεγγύης και Οικολόγων ενώ ο ΔΗΣΥ τήρησε αποχή. Ακόμα κι αν θέλεις να περάσεις μια τόσο άστοχη και αναχρονιστική τροπολογία, εάν θέλεις να λέγεσαι δημοκρατικό τόξο, την ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙΣ δηλώνοντας ανοιχτά ότι δεν ψηφίζεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ προέρχεται από την ακροδεξιά (γιατί η απαξίωση και περιθωριοποίηση είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αποδυνάμωσης του φασιστικού μορφώματος) και καταθέτεις αργότερα τη δική σου πρόταση, ακόμα και την ίδια, γιατί όπως είπαμε πρωταρχικός -υποτίθεται- στόχος είναι να δείξεις ότι δεν συνεργάζεσαι μαζί τους με οποιοδήποτε τρόπο. Όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά τα κόμματα που βρήκαν τότε την τροπολογία του ΕΛΑΜ “σωστή και πατριωτική” φωνάζουν τώρα ότι κινδυνεύει ο τόπος απ’ τον φασισμό. Αν η υποκρισία μετριόταν σε βαρέλια θα ήμασταν το γαμημένο Κατάρ.

Να μην ξεχνάμε βέβαια παρέα με ποιους φώναζαν τα υποτίθεται δημοκρατικά κόμματα έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία (με αφορμή το ανέβασμα της “Αντιγόνης” στη Σαλαμίνα) και μπροστά από το οδόφραγμα της Δερύνειας διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμά του. Εκεί που μας βολεύει τα παιδιά με τα μαύρα και τις νεκροκεφαλές είναι καλά, ξηγημένα και με κρυστάλλινες θέσεις όπως είπε και η μεγαλύτερη groupie τους, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Για να καταλάβω δηλαδή, όσο τα καλόπαιδα αυτά μάς βόλευαν ή δεν απειλούσαν άμεσα το κοπάδι μας τα σιγοντάραμε, τα ξεπλέναμε, τα στηρίζαμε είτε ανοιχτά είτε με τη σιωπή μας ενώ απορρίπταμε με συγκαταβατικό χαμόγελο όσους φωνάζαμε από την αρχή για τη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς ως υπερβολικούς, γραφικούς και στρατολογημένους. Και τώρα που είδαν τα ζόρια και απειλούν να τους φάνε την έδρα μάς θέλουν όλους μαζί στον... αγώνα κατά του φασισμού που μέχρι χθες φασώνονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μαζί του;

Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός του “ψάχνεις για μαλάκες ;” δεν ξέρω κι εγώ ποιος είναι...

Μη γελιέστε, εκείνοι που σκέφτονται να ψηφίσουν ΕΛΑΜ δεν θα το κάνουν ούτε για πλάκα, ούτε για να τιμωρήσουν το σύστημα, ούτε από απογοήτευση απ’ το δημοκρατικό τόξο ή άλλες παρόμοιες παπαριές που τους βοηθάνε να κοιμούνται πιο ήσυχοι τα βράδια. Θα το κάνουν γιατί τους ελκύουν ο αυταρχισμός, ο εκφοβισμός, ο τσαμπουκάς, η λεκτική/σωματική βία, το μίσος, η πλασματική αίσθηση ανωτερότητας της φυλής. Γιατί ενδόμυχα είναι καταπιεσμένοι φασίστες που με ανακούφιση βλέπουν τις κάποτε περιθωριοποιημένες απόψεις τους να ξεπλένονται, να κανονικοποιούνται, να γίνονται mainstream με προσχήματα τη δημοκρατική εκλογή, την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης. Στ’ αλήθεια οι υπόλοιποι θέλετε αυτές τις ψήφους; Αφήστε τους να πάνε στο ΕΛΑΜ,όχι μόνο θα γίνει ένα γερό ξεσκαρτάρισμα σε όλα τα κόμματα επιπρόσθετα θα ξέρουμε και με ποιους έχουμε να κάνουμε, όχι όπως τώρα που έχουμε γεμίσει ΕΛΑΜίτες με Συναγερμικές, ΕΔΕΚικές ή Αναγεννησιακές προβιές που απλά δεν θέλουν να φύγουν απ’ το μαντρί.

Αυτοί που απευθύνεται σε βαθιά δημοκρατικούς πολίτες δεν έχουν φόβο μήπως οι ψήφοι τους μετακινηθούν προς το ΕΛΑΜ. Όσοι για δεκαετίες ψάρευαν στα θολά νερά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με την ανάλογη ρητορική είναι αυτοί που έχουν το πρόβλημα γιατί πλέον ο φασισμός είναι legit και πολλοί είναι αυτοί που βγαίνουν απ’ την ντουλάπα και τον ασπάζονται ανοιχτά κι επώνυμα. Υπάρχουν -ευτυχώς- ακόμα υγιείς δυνάμεις, κόμματα αλλά και μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, που στάθηκαν απέναντι στο τέρας από την πρώτη μέρα κι όχι όταν βρήκαν τα ζόρια. Αυτούς να στηρίξετε στις ευρωεκλογές. Όσο για τους δοσίλογους, τους μέχρι πρότινος συνεργάτες των ναζί δηλαδή, ένα χρώμα τους ταιριάζει στην κάλπη, ένα χρώμα αρκετά γνώριμο και προσφιλές:

Μαύρο.

Loader